İçeriğe Yönlendir

Audi A4 - Hella Bi-Xenon Ve 3 Mercekli Görünüm.


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Ankara'dan arkadaşımızın Audi A4 aracı için almış olduğu huradaya yakın denilebilecek hale getirilmiş ve kullanıma sunulmuş B5 farları için arkadaşımızın kendisinin temin ettiği yeni tip Hella bi-xenon ve kendisinde olan Osram d2s xenon takımı kullanılarak fakat xenon ampuller d2s çin malı.Xenon ampulün birisi gayet güzel odaklama yapıyor ve çizgi oldukça güzel ama diğeri ne yaptıysam odaklamayı yaptıramadım V şeklinde bir çizgi alıyorum.Orijinal çevirici ve ampul ile sorun yok.Araca montajdan sonrada durum net ortada idi.Ayrıca ampul tutucularda yan sanayi.Ampul tutucu yada ampulde sorun mevcut.Vakit yoktu test edemedim.

 

Boyut olarak Hella mercek orijinal mercek takma yerine sıkıntılı tadilat şart.Uzun hüzme kısmınada milimetrik boyutta oturuyor.Sağ sol oynama şansı yok denecek kadar az.

 

Ampul değişimini arkadaşa bıraktım.

 

3 mercekli halde yani orijinal Valeo mercek fevkalaede şekilde reflektör kararması olduğu için uzun hüzmede kullanıma uygun hale getirdim ama beni fena uğraştırsada yeterli aydınlatma sunacak şekilde H1 ampul düzenegine uygun hale getirdim.Uzun hüzme kısmına Hella merceği taktım.Latitude olması lazım mercek iç şapkasını kullandım.Krom hataları vardı ama arkadaşımızdan onay alarak ve insiyatif kullanarak taktım.Sinyal kısmına Mondeo mercek bölümü takıldı sinyal ledi yapıldı.Rabbimin izni ile geçtiğimiz haftalarda montajınıda kendim yaparak araç üzerinden akşam resimlerinide çektim.

 

Farların açılmış hali.

 

jI4Ol2p.jpg

 

JEci7In.jpg

 

AyvAQAR.jpg

 

Mercek montajı ve şapka sabitlenmesi sonrası durum.

 

znT0SBm.jpg

 

Çerçeve orijinalde tabanı siyah olunca boyamaya gerek kalmadı.Sinyal bölümündeki çizgili kısımın arasında kalan krom görünümde güzel bir ton oluşturdu.

 

ormnoIt.jpg

 

dXu02TQ.jpg

 

4WpR2HW.jpg

 

Orijinal Valeo d2s merceğinin ampul oturan kısmına H1 ampul kılıfı uygulandı vida ile sabitlendi ve silikon destegi uygulandı aslında gerek yoktu ama metal oynamsın istedim.

 

163UgXW.jpg

 

Duvar resmi bu şekilde.Bu mercekte perde iptali yaptım önce fakat d2s ampulle bile istenilen uzun hüzme yansımasını alamadım.Sonra perdeyi tekrar taktım ve ortasını egdim.Sonuç bu şekilde oldu.

 

VyKZoa4.jpg

 

Kapanmış halleri.

 

8XbLXBm.jpg

 

DXQTi19.jpg

 

lQW6wMU.jpg

 

OQ8oWqB.jpg

 

Araç üzerinden görünümler.

 

bMMXtV6.jpg

 

A8dvdn5.jpg

 

MGlTItp.jpg

 

NFkR3ro.jpg

 

Sol fardaki üstte yazdığım hata ile duvar çizgisi.

 

MPYEVWh.jpg

 

 

 

 

 

tarihinde Murat Sağdaş tarafından düzenlendi
  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Bu fara farklı uygulama daha yapıldı lakin sadece renk seçeneginden dolayı paylaşım yapmayı istemiyorum. :fiuw:  

Videosu internette yüklü arayan bulur. :D  :tongue:

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

Bu farı adam etmek hakikaten zormuş..

Bu kadar olduğuna şükür..

Bu da zormuş abi ellerin dert görmesin..

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...