İçeriğe Yönlendir

Su Birikintisinden Geçtim Motor Arıza Lambası Yandı.

kadir emin civelek

Recommended Posts

kadir emin civelek

s.a arkadaslar bu aksam yagmur yağıyordu ve su birikintisinden geçtim aniden motor ariza ışığı yandı ve 2000 devri geçmedi araba.Sizce sorun nedir kafayı yicem ya bilen birisi varsa akil versin :(

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Alternatöre su girmiştir, biraz gaza bas geçer, geçmez ise o zaman iş değişir tabiii, yinede o motor kolay kolay sudan etkilenmez.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

o yağmur yanımızdan geçti, şantiyeyi ıskaladı yoksa bir hafta tatildik :)

Şuan gök gürlemeye başladı iyimi  :D

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL

Geçen hafta bmw servisinde 1 tane 525 xdriveın ekspertizini yaptık adam senin aynını anlattı..motor açılıp incelendi sonuç..hava filtresinden motora su girmiş..

Bmwler hava girişleri altta oluyor bu nedenle dikkatli olmak gerekir ama fordda yukarda olur diye biliyorum acaba sizde de aynı olmuş olabilir mi zira motor hava ile birlikte suyu da emebiliyor anında..yine sabah çalıştırırken dikkatli olun bana sorarsanız filtre kutusunu söküp kontrol edin nem veya su var mı var ise çekici çağırın motoru çalıştırmanız daha büyük zararlara yol açabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

giriş üstte, giriş yolu üzerinde suyun çıkabileceği yarıklar var, hava filtre kutusuda girişi zorlaştıracak şekilde, yani kutu komple suya girmediği sürece birşey olmaz, komple girdiğinde zaten belden yukarına kadar ıslanmış olursun :)

Bu ford, tırt bmw değil  :D  :p

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Erdem Terzioğlu

Sensorlerden birine su sıçramış olabilir.

Sonucu merak ettim daha sonra kontrol ettiniz mi?

Yorum bağlantısı
kadir emin civelek

herkese tesekkur ederim öncelikle. Arabayı 1 gün kullanmadim.sonra deneme amaçli bindim.Yaklasik 10 km gezdim. Ve sorun çözüldü.Kendi kendine düzeldi. İçim rahatladi.

Yorum bağlantısı
kadir emin civelek

Acaba bir süre sonra tekrarlar mı bilemiyorum.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Acaba bir süre sonra tekrarlar mı bilemiyorum.

Bir daha sudan geçmezseniz olmaz galiba.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL

Bir daha sudan geçmezseniz olmaz galiba.

Ya da yavaş ve dikkatlice.

Bugün ben de acayip bir yağmura yakalandım ve acayip bir su birikintisine girdim öyle ki farketmedim yağmurun şiddetinden, birden girdim içine direksiyonu zor zaptettim hızım 100 üzeri idi direksiyonu zaptetmesem muhakak bariyerlerdeydim, Karter bayağı yağlanmıştı gece konusunu açmıştım pazar günü de temizlerim derken motoru komple yıkadık resmen :D

Bende sıkıntı olmadı şimdilik sadece hararet düştü :)

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Ya da yavaş ve dikkatlice.

Bugün ben de acayip bir yağmura yakalandım ve acayip bir su birikintisine girdim öyle ki farketmedim yağmurun şiddetinden, birden girdim içine direksiyonu zor zaptettim hızım 100 üzeri idi direksiyonu zaptetmesem muhakak bariyerlerdeydim, Karter bayağı yağlanmıştı gece konusunu açmıştım pazar günü de temizlerim derken motoru komple yıkadık resmen :D

Bende sıkıntı olmadı şimdilik sadece hararet düştü :)

60 km hızla giderken 2 cm yüksekliğindeki su birikintisine girilince bir müddet araç yere değmeden su üzerinde gidiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nevzat YÜKSEL

60 km hızla giderken 2 cm yüksekliğindeki su birikintisine girilince bir müddet araç yere değmeden su üzerinde gidiyor.

Bunu fazlasıyla hissetim bir anlık direksiyon boşa düştü. Direksiyonu ben değil su döndürüyordu resmen.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...