İçeriğe Yönlendir

Motor Ikaz Lambasi Yandi Ve Araç Gitmiyor?neden?

Önder Zengin

Recommended Posts

Önder Zengin

Herkese iyi aksamlar. Az önce işten ciktim ve 3km yol aldiktan sonra arac birden bire tekleyip gaz yememeye basladi. Motor ikaz lambasi yanip söndü sürekli ve özellikle 1.viteste gaza yüklenince egzos patlama sesleri duyuyorum. Arac yuksek devirlere cikmiyor ve gaz yemiyor. Bu sekilde 3 km daha yol geldim ve parkettim. Sizce sorun nerede. Suan ikaz lambasi yanik kaliyor. 10 gün oncede arac calismamisti ve sagini solunu kurcakayip tiklatinca calismisti..

cevap yazsn herkese tesekkurler.

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Yüksek ihtimal ateşleme sistemi arızası. Araç teklerken ikaz lambası yanıp sönme yapıyorsa bobin arızası olabilir. Geçmiş olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ramazan Başkan

Bence hic çalıştırmayı denemeden ustaya gitmelisiniz kesinlikle çalıştırmadan görmelisiniz az bir sorun varsa buyutebilirsiniz

Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

neresine tıklatınca çalıştı. ateşleme ve benzin pompası kontrol edilsin

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

bende aynı konuyu 2 saat önce açtım.. aynısı oldu ya.. buji ve motor ikaz lambası yanıp sonmeye başladı hafif gaz verdiğimde gürültülü çalışmaya başladı.. takipteyim... :unsure2:

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

5bin km önce buji buji kablosu ve bobini degistirmistim. Peki bu sekilde araci calistirip 10km sanayiye kadar gitmem sakincalimi olur.

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Yanliz benim arac yuksek devurlere cikmiyor ve giderken zorlaniyor.

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

bu gün 5. vitese atıp gaz verirken bi salladı ama yok yani bişi rahat gidiyorum 120 130 

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Az önce daha önceki bobin duruyodu ve onu takayom dedim. 5bin km once 3 vites dusuk devirde teklemeden dolayi bobini degistirmistim ve duzelmisti. Onu takayım eger sorun devam ederse buji ve kablolara yoneleyim diye dusundum. Taktigimda arac bogulur gibi calisti. Bende eskisini takayim dedim ve taktim arac mars basti ama calismadi. Bu aradada bobine giren soketi saran metal tel (sıkı tutmasina yarayan) yer8nden cikti ve aralrda kayboldu. Simdi arac hic calismiyor kendim ugrasayim derken daha kotu oldu galiba.

Yorum bağlantısı
Önder Zengin

Bugun ustaya gittim ite kalka. Motorun ortasindan (2 ve 3. Buji arasindan) 20 cm uzunlugunda hortuma baglanan kabloyu cikarip takti ve arac duzeldi. Ustada sasirdi bu duruma. Bende gitmisken fren balatalarini ve islik sesi yapan v kayisini arka z rotlari degistirdim. Arac suan cok sessiz calisiyor. Bu arada yeni bobin aldim taktim ama sanirim bobinle ilgili degildi. Bagajda yedek olarak tasirim artik

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

geçmiş olsun değişik bi durum.. benim araç da şuanda düzgün çalışıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...