İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2- Hb Pandizot Ses Sistemi

Kadir Akgün

Recommended Posts

Kadir Akgün

Merhaba arkadaşlar uzun bi süre sonra tekrar aranızdayım arabama yeni ses sistemi yapıyorum ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Fotoğrafları en kısa zamanda paylaşırım umarım begenirsiniz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mete Yaban
(düzenlendi)

Benimkinde daha önceden iki tane oval hoparlör vardı önceki sahibi taktırmıştı ve de ağır geldiğinden pantizot kenarlardan bozuldu ve bagajin içine düşüyor bende hoparlörleri söktüm ve de pantizot yapan bir yer arıyorum. İnşallah sizinde başınıza gelmez

tarihinde Mete Yaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

İşler bitince de fotoğraf at dostum, masraf ne kadar tutuyor vs. bilgileri bekleriz.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
önder deli

Benimkinde daha önceden iki tane oval hoparlör vardı önceki sahibi taktırmıştı ve de ağır geldiğinden pantizot kenarlardan bozuldu ve bagajin içine düşüyor bende hoparlörleri söktüm ve de pantizot yapan bir yer arıyorum. İnşallah sizinde başınıza gelmez

iyi bir kaynakçı ile 16*16 kare profilden çok ince bir diktörtgen kasa oluşturup pandizot kartonunu bunun üstne oturtup ince vidalarla bu işi halledebileceğinizi düşünüyorum. 2008 fiestamda bu sorun olmuştu 4*4 lük bir çözüm olmuştu. benim aracım sedan ancak tahmin ediyorum pandizotların imalat metodu aynı. merkez bağlantıda (arka koltukların arkasına gelen kısım) iki adet plastik pandizota presle yapıştırılmıştır. ve geçirmeli olarak bağajın plastiklerine geçiryorsunuzdur. bu kısım sabittir. aşağı yukarı oynamaz. sadece ileri geri gider. ve de pandizotun kenarları aşağı doğru kıvrılıyordur. işte bu kıvrılan yerlerin içine gelecek şekilde ince bir metal çerçeve merkez lere de 3 er santimlik iki demir ve bunlarada orjinal pandizotun lastikleri giydirildi mi orjinalden daha dirayetli ve sağlam bir iş olur. üiki sene önce sattığım aracımda uygulamıştım.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Fuat GÜVEN

Yapan yer arama, git bir polyesterciye alttan polyester kaplat. Yalnız 6mm çapında telden veya ince saclardan takviye koydur. Sorunsuz kullanırsın.

Yorum bağlantısı
Mete Yaban
(düzenlendi)

Evet çok mantıklı polyesteri nerelerde yapar acaba nereler de olur bilmiyorum

tarihinde Mete Yaban tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN

Sanaiye git tampon tamircileri yada kamyon boyacıları yada anadolcular yapar. En azından yapan yeri size söylerler.

Açıkçası taunusun tamponunu çok defa tamir etmiştim. Az tecrübe olsa kendinizde yaparsınız. Yinede işi ehline verin derim.

Yorum bağlantısı
Emrah ÇILGIN

Benişm aracımda normal suntadan yapma pandizot var 4 tane oval hoparlör var plastik yükseltici kasnaklarla takılı suntaya üstüne de halı kaplattık sanki kabartmalı pandizot gibi duruyor öyle kenarların taşıyamayıp bagajın içine düşme gibi bi durumda hiç olmadı ki yaklaşık 8yıllık pandizot daha önce yeğenimin mondeosunda kullanmıştık satarken söktük şimdi ben kullanıyorum..20lira suntaya versen - 50lira 2 çift yükseltici kasnak - 20-30lira da halı kaplatsan 100liraya hallolur 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Hidayet Dülger
(düzenlendi)

Fotoğraf atabilirmisin kardesim

tarihinde Hidayet Dülger tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Kadir Akgün

Merhabalar üniversite öğrencisiyim ve pek vakit ayıramıyorum yaptığım pandizotun polyesterini 4 5 kat döktügum için hiç bir türlü sarkma yok gayet çok iyi ve kendim yapıyorum hiç bir ustaya gitmedim. Son resmini atmak isterim ama genelde telefonla bağlandığım için atamiyorum. İsteyen varda facebooktan mesaj atabilir oradan yollarım adım adım yaptığım herşeyin resmini çektim. Günde 1 saatini ayırarak herkes yapabilir diye düşünüyorum yaşım 21 ve ilk defa yaptığım bisey herkese teşekkür ederim bilgisayar başına geçer geçmez sizinle paylaşacağım saygılar.

fb.com/pislicknokta

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Kadir Akgün

S.a arkadaşlar son hali budur.. uzun süre yine aranızda değildim k.bakmayın 2 oval 2 comp vardı ama o sistemi söküp 4 oval 2 tizz olarak çevirdim kapılara 5*7 hoparlor bulup taktım 8 oval 2 pb inanılmaz derecede yüksek bir ses alıyordum fakat buraya kadarmış sistemimi satıyorum 
belki sistemi size satamayabilirim ama pandizot ihtiyacınız vardır belki 6 kat polyester çektim kesinlikle esneme yapmaz içi desteklidir fiyat olarak 250 lira çekiyorum çünkü her cm de çok emek sarfettim umarım beğenirsiniz.

11802096_10207848379475755_1487237218_n.11992470_10207848378875740_797061422_n.j11998440_10207848378715736_1922415113_n.11998660_10207848378235724_1799952335_n.12007164_10207848378075720_1177228039_n.11996990_10207848377715711_157110422_n.j11994343_10207848377595708_1219770084_n.

polyesteri sanayilerde mermeritciler var onlarda rahatlıla bulabilirsiniz 
bu arada irtibat numaram 542 635 03 65 

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Yanlis anlamayin rakam cok bundan daha teferuatlisini 150 e yaptirdim

2ee1f52f6394794e81bbdc900c193191.jpg

4ed5f5891435799aa49f2571c5dc4c1c.jpg

32dbbc55010ec8558b57bf1ecd914d0e.jpg

Yorum bağlantısı
Kadir Akgün

polyesterde sol tizz yerinde var ufak bi görüntü bozukluluğu oda döşemeci ustamızın hatasından kaynaklı sag tarafa sünger koymadığı için görüntü biraz bozuk ama 30 liralık yeni bi döşeme yaptırılarak düzeltilebilir önemsizdir
ben bu pandizotu yaparken orjinalini kopyaladım öncelikle ve altları delik değil kapalı hava almıyor kesinlikle 
bagaja büyük bir malzeme atılacagı zaman sıkıntı olmasın diye jak koydum altına kabloları falan herşeyi hazır 4 oval 1 adet ses amfisi ile farkı görürsünüz 
Uğur Çınar  projeniz çok güzel ve ustanız iyi ancak yüksek ses için yapılmış bir pandizot değil sanırım ben mondeo ile aşırı yüksek ve kaliteli ses alamassın diyenlere inat yaptım bunu ve döşemesi hariç her bir elyafını tek tek ellerimle koydum emeğe saygı lütfen 150 değil 50 tlye bile yaptırabilirsin tanıdığın birine ama emek emek yaptığın şeyi 150 liraya satamassın teşekkürler

Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN

Çok güzel olmuş insan görünce canı ses sistemi yapmak istiyor.  :bravo:  :bravo:  :good1:  :good1:

Yorum bağlantısı
Kadir Akgün

Çok güzel olmuş insan görünce canı ses sistemi yapmak istiyor.  :bravo:  :bravo:  :good1:  :good1:

Teşekkürler :) hb mondeolar ses sistemi için tasarlanmış gibi geliyor bana denersen hak verirsin :)

Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

polyesterde sol tizz yerinde var ufak bi görüntü bozukluluğu oda döşemeci ustamızın hatasından kaynaklı sag tarafa sünger koymadığı için görüntü biraz bozuk ama 30 liralık yeni bi döşeme yaptırılarak düzeltilebilir önemsizdir

ben bu pandizotu yaparken orjinalini kopyaladım öncelikle ve altları delik değil kapalı hava almıyor kesinlikle

bagaja büyük bir malzeme atılacagı zaman sıkıntı olmasın diye jak koydum altına kabloları falan herşeyi hazır 4 oval 1 adet ses amfisi ile farkı görürsünüz

Uğur Çınar projeniz çok güzel ve ustanız iyi ancak yüksek ses için yapılmış bir pandizot değil sanırım ben mondeo ile aşırı yüksek ve kaliteli ses alamassın diyenlere inat yaptım bunu ve döşemesi hariç her bir elyafını tek tek ellerimle koydum emeğe saygı lütfen 150 değil 50 tlye bile yaptırabilirsin tanıdığın birine ama emek emek yaptığın şeyi 150 liraya satamassın teşekkürler

Dar alan da yuksek ses nasil aliniyor merak ettim yanlis anlamayim su anki kolonun yonu cama sifir sekilde ayarlandi ses 20 likler cam dan dogru geliyor ses 16 liklar tizler iceri gelecek sekilde ayarlandi ama yuksek ses olayini ilk defa duydim ☺
Yorum bağlantısı
Kadir Akgün

Dar alan da yuksek ses nasil aliniyor merak ettim yanlis anlamayim su anki kolonun yonu cama sifir sekilde ayarlandi ses 20 likler cam dan dogru geliyor ses 16 liklar tizler iceri gelecek sekilde ayarlandi ama yuksek ses olayini ilk defa duydim ☺

Senin gibi olmaz diyenlere inat yaptım zaten sistemi gayet ortalığı yıkan bi ses vardı

16lık ilk denememde vardı sonuç kötü olduğu için 4 ovale çevirdim ilk resime bakarsanız anlarsınız

kapılardaki orjinal hoparlörlerin sargıları ve mıknatısını büyüttüm

çoğu mondeo sahibinin şikayeti kapılardan çıkan ses ama ben bu sorunu kaldırdım ortadan eğer güzel bir ses istiyorsan uğraşmak gerekiyor inanmayan görmek isteyen varsa araç ve sistem hala duruyor gelip görebilir duyabilir

Uğur Çınar sistem satılmadan gelmeni kendi kulaklarınla duymanı istiyorum ve balık yemeye davet ediyorum seni buyur gel :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Uğur Çınar

Senin gibi olmaz diyenlere inat yaptım zaten sistemi gayet ortalığı yıkan bi ses vardı

16lık ilk denememde vardı sonuç kötü olduğu için 4 ovale çevirdim ilk resime bakarsanız anlarsınız

kapılardaki orjinal hoparlörlerin sargıları ve mıknatısını büyüttüm

çoğu mondeo sahibinin şikayeti kapılardan çıkan ses ama ben bu sorunu kaldırdım ortadan eğer güzel bir ses istiyorsan uğraşmak gerekiyor inanmayan görmek isteyen varsa araç ve sistem hala duruyor gelip görebilir duyabilir

Uğur Çınar sistem satılmadan gelmeni kendi kulaklarınla duymanı istiyorum ve balık yemeye davet ediyorum seni buyur gel :)

Nasip digelim denizli niyetim var planarim da ama bi turlu nasip olmuyo 16 cm ler den bas beklemek olmaz az cok bildigim kadariyla mark ve modele gore ovaller daha bas verir yuksek ses temiz sesi begenirim az ciksin ama temiz olsun benim aracim da su an 4 takim kolon bar 2 takim 16 1 takim 20 bi takim da tss 20 var tek anfiyle isi bitirdim su an tam istedigim net aliyorum 20 cm lik kolonlari bagliyinca basa da ihtiyac kalmadi☺☺
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...