Emrah Altun 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Arkadaşlar merhaba; Kasko bitmeye yaklaştı. Tabi bizim arayışlarda. %20 hasarsızlık hakkım var. Geçen sene kaskoyu 1400'e yaptırmıştım. Generali sigorta bana 820 TL fiyat verdi ve bu bana çok cazip geldi. Uzun uzun telefonda anlattılar - Sınırsız cam hakkı - 7 + 7 gün ikame araç hakkı - Mini onarım hakkı - 600$ çekici hakkı - 600$ vinç hakkı - 1500 TL kilit mekanizması hakkı - 5000 TL hukusal korum hakkı bunlar ilk akılma gelenler. Ayrıça poliçenin de full kloz olduğunu belirttiler. Bir fikri olan var mı? Bu firma ile sorun yaşayan ya da memnun olan? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Generali boş değil.. araştırdığınızda oldukça sağlam bir şirket olduğunu görürsünüz. Yorum bağlantısı
Misafir 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Arkadaşlar merhaba; Kasko bitmeye yaklaştı. Tabi bizim arayışlarda. %20 hasarsızlık hakkım var. Geçen sene kaskoyu 1400'e yaptırmıştım. Generali sigorta bana 820 TL fiyat verdi ve bu bana çok cazip geldi. Uzun uzun telefonda anlattılar - Sınırsız cam hakkı - 7 + 7 gün ikame araç hakkı - Mini onarım hakkı - 600$ çekici hakkı - 600$ vinç hakkı - 1500 TL kilit mekanizması hakkı - 5000 TL hukusal korum hakkı bunlar ilk akılma gelenler. Ayrıça poliçenin de full kloz olduğunu belirttiler. Bir fikri olan var mı? Bu firma ile sorun yaşayan ya da memnun olan? Arkadaşlar merhaba; Kasko bitmeye yaklaştı. Tabi bizim arayışlarda. %20 hasarsızlık hakkım var. Geçen sene kaskoyu 1400'e yaptırmıştım. Generali sigorta bana 820 TL fiyat verdi ve bu bana çok cazip geldi. Uzun uzun telefonda anlattılar - Sınırsız cam hakkı - 7 + 7 gün ikame araç hakkı - Mini onarım hakkı - 600$ çekici hakkı - 600$ vinç hakkı - 1500 TL kilit mekanizması hakkı - 5000 TL hukusal korum hakkı bunlar ilk akılma gelenler. Ayrıça poliçenin de full kloz olduğunu belirttiler. Bir fikri olan var mı? Bu firma ile sorun yaşayan ya da memnun olan? *** Anlaşmalı servis listesinde yetkili servisler var mı? *** Yetkili servis yoksa, yetkili servislerde muafiyet var mı? *** Hasar sırasında parçalar orjinal mi? Yan sanayi mi placak? *** İhtiyari(karşı taraf), koltuk teminatları mevcut poliçe ile karşılaştırınca nasıl? Açıkçası yukardaki göz boyayayn maddelerin çoğu asistans teminatları. Asistans teminatları dış kaynak hizmetidir. Parası ile alınır. Sizin poliçenize prim öderken zaten bu hizmetin parasını ödersiniz. Tehlikeli olan, geniş teminatlara sahip asistans klozunun dar kapsamlıya göre yüksek olacak fiyatının, toplam prime olan oranının büyümesi ile sizin için asıl önemli olan kısım kasko teminatları olan primin payının azalması; karşılığında da teminatların daralmasıdır. Daha açık ifadeyle, dikkat çekici özellikleri ön plana çıkarmak için 80tl'lik hizmet yerine 120tl'lik hizmeti poliçeye ilave edip, prim düzeyini düşük tutmak için de kasko teminatlarını kısılmış bir poliçe alıyor olabilirsiniz. Saygılarımla. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Forumda sıkıntı yaşayan üyemiz mevcut. Allianz, anadolu ile Evren bey'in sorularını sorarark ta fiyat alın derim. Yorum bağlantısı
Ahmet Aybeyaz 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Generali den ben de fiyat aldım, müşteri hizmetleri dediler ki sizin araçta kaza var yüksek çıkar dendi ve Sigorta 900 Kasko 2936 çıkardılar Yorum bağlantısı
Osman Ozturk 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Emrah bey,camiada bir söz vardır."Sigortacı hasarda belli olur" diye.Ben her zaman sigortalarımı yerleşik düzende belli bir geçmişe sahip acentelere yaptırırım.Gerekirse % 15-20 pahalı olsun ama hasarda yüz yüze görüşeceğim bir muhatap olsun. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 - 7 + 7 gün ikame araç hakkı - Mini onarım hakkı - 600$ çekici hakkı - 600$ vinç hakkı İşin makyaj kısmı bunlar.. Evren Bey güzel açıklamış.. Uykudan uyanınca bakmak lazım bunlara Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Forumda sıkıntı yaşayan üyemiz mevcut. Allianz, anadolu ile Evren bey'in sorularını sorarark ta fiyat alın derim. O üye sanırım benim *** Anlaşmalı servis listesinde yetkili servisler var mı? *** Yetkili servis yoksa, yetkili servislerde muafiyet var mı? *** Hasar sırasında parçalar orjinal mi? Yan sanayi mi placak? *** İhtiyari(karşı taraf), koltuk teminatları mevcut poliçe ile karşılaştırınca nasıl? Açıkçası yukardaki göz boyayayn maddelerin çoğu asistans teminatları. Asistans teminatları dış kaynak hizmetidir. Parası ile alınır. Sizin poliçenize prim öderken zaten bu hizmetin parasını ödersiniz. Tehlikeli olan, geniş teminatlara sahip asistans klozunun dar kapsamlıya göre yüksek olacak fiyatının, toplam prime olan oranının büyümesi ile sizin için asıl önemli olan kısım kasko teminatları olan primin payının azalması; karşılığında da teminatların daralmasıdır. Daha açık ifadeyle, dikkat çekici özellikleri ön plana çıkarmak için 80tl'lik hizmet yerine 120tl'lik hizmeti poliçeye ilave edip, prim düzeyini düşük tutmak için de kasko teminatlarını kısılmış bir poliçe alıyor olabilirsiniz. Saygılarımla. Kesinlikle nokta atış kriterleri Evren Bey yazmış. Ben özel servis/yetkili servis olayını telefonda tam idrak edemediğim (veya o kelime oyunlarıyla tam anlatmadıkları) için şu an bu firmayla sıkıntı yaşıyorum. Onun dışında kaza anında ikame araç olayı tamamen göz boyamadan başka bir şey değilmiş. Bana da ballandıra ballandıra anlattılar Generali den ama geçtiğimiz Cumartesi yaptığım kazada bugün 7. gün olmasına rağmen halen prosedürlerin tamamlanmasını bekliyorum araç alabilmek için. Umudumu da yitirdim açıkçası araçla ilgili. Generali için şunu söyleyebilirim, tüm prosedürleri yerine getirmenizi sizden bekliyor resmen.. Kendileri el süreyim aman biz takip edelim veya mağdursunuz zaten biraz hızlandıralım ilgilenelim falan demiyorlar. Eksperleri aynı gün içinde gelecek işinizi çözecek denilirken ertesi gün gelip işlemi 3. güne bırakıp hala daha belirsizlik olduğunu belirtip sizi oyalıyor falan.. Bunun dışında tüm firmalar aynı prosedürlere bağlı olarak çalışıyor. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Yurt 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 Öncelikle söylemek isterim Generali sigorta çalışanı değilim. Eğer aklınızda teminatlar ile ilgili soru işareti varsa teklif isteyin detayları orda daha net görebilirsiniz. Yada teklifteki bazı teminatları anlamakta güçlük yaşarsanız forumda ben dahil sigortacı birkaç arkadaş var onlardan yardım alabilirsiniz. Kasko poliçeerinde %90 oranında muadil parça kullanılmaz orjinal parça kullanılır. Yetkili servis / Özel servis ayrımı ve burda uygulanacak muafiyet ise alacağınız teklifte zaten yazacaktır. Ama bildiğim kadarı ile Generali sigorta'da yetkili veya özel servis muafiyeti ve uygulaması yok. Almış olduğunuz teklifte diğer firmalar ile fark edecek hususlar aşağıdaki gibi olacak olup diğer bütün teminatlar genel şartlara tabidir ve bütün şirketlerde aynıdır. * İmm ( ihtiyari mali mesuliyet limitleri zaten 29.000 TL'si trafik sigortasından aşan kısmı kaskonuzdan karşılanır) * Koltuk ferdi kaza limiti ( 290.000 TL'ye kadar trafik sigortasında limitiniz var artık sürücüyüde ödüyor) * Asistans hizmetinde kiralık araç ( 7- 14 gün arasında değişebilir ayrıca verilen aracın segment farklılıklarıda olabiliyor) * Cam muafiyeti ( bazı şirket poliçelerinde orjinal cam takılmasında muafiyet uygulaması olabilir ancak muadil camda muafiyet yoktur.) * hukuksal koruma limitleri ( her şirket poliçesinde mevcut limitleri değişir sadece 12 yıllık sigortacılığımda 1 defa bu teminattan ödeme yaptım) * anahtar kaybı ( limitleri şirketler arasında değişiklik gösteririr ama her poliçede mevcuttur) * Anahtar ile çalınma ( muafiyet limitleri şirketler arasında değişiklik gösteririr ama her poliçede mevcuttur) * Mini onarım ( RS - Auto King veya bazı şirketlerin anlaşmalı kendi servislerinde bu hizmet veriliyor. Limitleri değişiklik gösterebilir şirketten şirkete) Ayrıca her hasar kendi içerisinde değerlendirilir. Dolayısı ile şu şirket iyi bu şirket kötü diye birşey yoktur. Hiçbir hasar birbirine %100 benzemez ve işleyişte aynı olmaz dolayısı ile size 2 günde hasar ödemesi yapan şirket başka birisine 25 günde ödeme yapabilir ( tarihler örnek verilmiştir). Poliçenizi tanıdığınız güvendiğiniz bir acente üzerinden yaptırırsanız, hasar anında sizi doğru yönlendirecek ve arada oluşan iletişim eksikliği ve hasar süreçlerini daha iyi yönetip hasarınızı en kısa zamanda almanıza yardımcı olacaktır. Bu yüzden bu şirket ödüyor şu şirket ödemiyor bu kötü şu iyi diye kesinlikle bir kavram söz konusu değildir. Süreçlerdeki bilgi akışı, takip ve hasarın oluş şekli belirler herşeyi üzerine basarak söylüyorum her hasar kendi içerisinde değerlendirilir. 1 Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 bu zamana kadar hep AXA dan kasko yaptırdım aracıma hiç mağdur olmadım . Bundan önceki clio 4 aracımda axa vardı full kasko . aracım 2.gününde talihsiz bir olay yaşadı sol arka çamurluğuma H100 kamyonet sürttü araç 4 gün serviste kaldı.. Aracım servise girdiği gibi ikame araç kapıdaydı aracımı teslim almaya gittiğim gün ikame aracı teslim ettim Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 O üye sanırım benim tam ben de; geçenlerde biri kaza yaptı, bariyere çarptı, sigortadan şikayet ediyordu, kim di dur bi bakayım araştırayım derken senin açmış olduğun konuyu bulmuştum. buraya o üye sanırım benim diye yorumu sen yazmışsın zaten bu arada senin konudaki resimler uçtu heralde. haberin olsun. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 bu zamana kadar hep AXA dan kasko yaptırdım aracıma hiç mağdur olmadım . Bundan önceki clio 4 aracımda axa vardı full kasko . aracım 2.gününde talihsiz bir olay yaşadı sol arka çamurluğuma H100 kamyonet sürttü araç 4 gün serviste kaldı.. Aracım servise girdiği gibi ikame araç kapıdaydı aracımı teslim almaya gittiğim gün ikame aracı teslim ettimBaştan belirteyim. Acentesi değilim. Allianz acentesiyim. Axa kötü şirket değildir. Allianza göre eksisi : bir cam vermesi ve en önemlisi, anlaşmalı servis zorunluluğudur. Dilediğiniz yere gidemezsiniz. Yetkili yada yetkisiz ama axanın anlaşmalı olduğu yere gitmek zorundasınızdır. Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 29 Mayıs 2015 Paylaş 29 Mayıs 2015 mehmet abi benim araç reno yetkili servis anlaşmalıydı ve orjinal parça kullanımı vardı .. zaten servisten başka yerde yapılcak olsa ben o kaskoyu kabul etmem .. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi 30 Mayıs 2015 Paylaş 30 Mayıs 2015 Arkadaşlar internetten bu firma ile ilgili yorumlara baktım hiç iç acıcı şeyler yazılmıyor. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 tam ben de; geçenlerde biri kaza yaptı, bariyere çarptı, sigortadan şikayet ediyordu, kim di dur bi bakayım araştırayım derken senin açmış olduğun konuyu bulmuştum. buraya o üye sanırım benim diye yorumu sen yazmışsın zaten bu arada senin konudaki resimler uçtu heralde. haberin olsun. Evet abi şu an işyeri bilgisayarından bakıyorum da görünmüyor resimler. Araç servisten çıksın da yeni haliyle beraber yeniden paylaşırım artık. Bu arada 8. günde ikame aracı alabildim. Artı olarak benim sıkıntım sadece benim firmayla alakalı olmaktan ziyade firmaların müşterilerini mağdur durumda bırakacak prosedürlerinde ve müşteriyi tam bilgilendirmek yerine "kredi kartından para çekeyim gerisi önemli değil" bakış açısında.. Diğer şirketlerde de işler aynı şekilde yürüyor neticede... 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Artı olarak benim sıkıntım sadece benim firmayla alakalı olmaktan ziyade firmaların müşterilerini mağdur durumda bırakacak prosedürlerinde ve müşteriyi tam bilgilendirmek yerine "kredi kartından para çekeyim gerisi önemli değil" bakış açısında.. Diğer şirketlerde de işler aynı şekilde yürüyor neticede... Değil abim.. Reklam yapmayan veya az reklam yapan şirketlere yönelin, Zira paralı reklam yapmayan şirketlerin tek reklamı hizmet kalitesidir.. 2 Yorum bağlantısı
Emrah Altun 1 Haziran 2015 Yazar Paylaş 1 Haziran 2015 Değil abim.. Reklam yapmayan veya az reklam yapan şirketlere yönelin, Zira paralı reklam yapmayan şirketlerin tek reklamı hizmet kalitesidir.. Allianz diyorsun yani abi. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Allianz diyorsun yani abi.Isim vermeyelim ama, gönlümde yatan vardır elbet 1 Yorum bağlantısı
Cemal Cangöner 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Allianz Fkasko' yu incelemenizi öneririm. Fiyat avantajının yanısıra + lar bolca. Kullanılacak parçaların orijinal olması da güzel bir seçenek. Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 (düzenlendi) Değil abim.. Reklam yapmayan veya az reklam yapan şirketlere yönelin, Zira paralı reklam yapmayan şirketlerin tek reklamı hizmet kalitesidir.. Abi benim sigortayı geçen sene yapan arkadaşa da sorduğumda prosedürlerin firmadan firmaya farklılık göstermediğini söyledi, yani ikame araç alabilmek için eksperin gelmesinin ve gün belirtmesinin zorunlu olduğu, eksperin gelmesi için hasar dosyasının açılmasının zorunlu olduğu, hasar dosyasının kaza raporu olmadan açılamayacağı.. Bu tür işlemler hepsinde aynı dedi çoğu kişi.. Farklı yol izleyen var mı firmalar arasında? 1 Haziran 2015 tarihinde Sarp D. Uygur tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Abi benim sigortayı geçen sene yapan arkadaşa da sorduğumda prosedürlerin firmadan firmaya farklılık göstermediğini söyledi, yani ikame araç alabilmek için eksperin gelmesinin ve gün belirtmesinin zorunlu olduğu, eksperin gelmesi için hasar dosyasının açılmasının zorunlu olduğu, hasar dosyasının kaza raporu olmadan açılamayacağı.. Bu tür işlemler hepsinde aynı dedi çoğu kişi.. Farklı yol izleyen var mı firmalar arasında? Hepsi aynı prosüdüre tabi ama senin kaskon senin aracını ilk götürdüğün yerde onarıma izin verseydi, ertesi gün kiralık aracını alırdın. 1 Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 1 Haziran 2015 Paylaş 1 Haziran 2015 Evet abi şu an işyeri bilgisayarından bakıyorum da görünmüyor resimler. Araç servisten çıksın da yeni haliyle beraber yeniden paylaşırım artık. Bu arada 8. günde ikame aracı alabildim. Artı olarak benim sıkıntım sadece benim firmayla alakalı olmaktan ziyade firmaların müşterilerini mağdur durumda bırakacak prosedürlerinde ve müşteriyi tam bilgilendirmek yerine "kredi kartından para çekeyim gerisi önemli değil" bakış açısında.. Diğer şirketlerde de işler aynı şekilde yürüyor neticede... 8. gün ha, vay anasını... neyse hayırlı haberlerini bekliyoruz. 1 Yorum bağlantısı
Sarp D. Uygur 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 8. gün olmasının sıkıntısı biraz da işi sallamaları yüzünden, yoksa Cumartesi yaptığım kazada Pazartesiye muhtemelen aracı alırdım. Geç olmasına rağmen aracı da dizel 2013 1.4 Corsa olarak vermeleri ve önce 3 günlük verdikleri aracı 7 güne çıkardıkları için memnuniyetsizliğimi bir nebze olsun azalttılar. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Değil abim.. Reklam yapmayan veya az reklam yapan şirketlere yönelin, Zira paralı reklam yapmayan şirketlerin tek reklamı hizmet kalitesidir.. Mehmet abi reklam olayı farklı.. Çünkü dünya'nın dev firmaları milyonlarca dolar para harcayıp hala reklam yapıyorlar..Misal en basit coca cola.. Belki adamlar 20 yıl hiç reklam yapmasalar satışları bundan etkilenmez...Ancak dikkat et hergün hatta her saat mutlaka reklamına denk gelirsin.. üstelik sadece 1 büyük rakibi olmasına rağmen..reklam politikası çok farklı birşey. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Haziran 2015 Paylaş 2 Haziran 2015 Mehmet abi reklam olayı farklı.. Çünkü dünya'nın dev firmaları milyonlarca dolar para harcayıp hala reklam yapıyorlar..Misal en basit coca cola.. Belki adamlar 20 yıl hiç reklam yapmasalar satışları bundan etkilenmez...Ancak dikkat et hergün hatta her saat mutlaka reklamına denk gelirsin.. üstelik sadece 1 büyük rakibi olmasına rağmen..reklam politikası çok farklı birşey.Evet çok farklı. Kar dağıtımının bir çeşididir Yorum bağlantısı
Recommended Posts