Ahmet Çıplak 3 Haziran 2015 Yazar Paylaş 3 Haziran 2015 Evet çokk güzel fakat: Sinyallere de biraz fazla güç gitmiş sanki. Bu konuda bir denge için fren +stop lamba sayısını artırıp sinyal lamba sayısını azaltmalı mı ne dersin Ahmet abi?Aslında sayının artıp azalmasından ziyade sinyal üzerinde videoda henüz yük bağlı değil ondan çok canlı yanıyor. yük bağlanınca biraz zayıflayacak. Focus ta yapmış olduğum uygulamanın paraleli. Yorum bağlantısı
Ertuğrul Yenilmez 3 Haziran 2015 Paylaş 3 Haziran 2015 Elinize sağlık çok güzel olmuş. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 3 Haziran 2015 Yazar Paylaş 3 Haziran 2015 Tasarım çok güzel olmasına rağmen parklar ve fren sanki güçsüz kalmış gibi? Sinyal ile kıyasayınca diğerleri güçsüz gibi görünüyor evet ama aslında sinyal diğerlerine göre biraz güçlü oldu, sinyale yük bağlamadan videoyu çektim. Sonra bağladım.Focusta yaptığım aynı uygulama aslında. Eline sağlık abi [emoji122] Senin şu tanıtım videosuna koyduğun müziklere hastayım [emoji3][emoji23] Müzik işi benim işim Murat Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 3 Haziran 2015 Yazar Paylaş 3 Haziran 2015 Teoride sinyal gücü ile fren gücü aynı olmalı. İkisi de 21watt sonuçta. Parklar ise 5watt ile 4'te 1 gücünde yanmalı. Ama burada sanki parklar 2-3watt, frenler ise 15watt gibi. Watt olayına takılmamak gerekiyor neden ? watt hepimizin bildiği tüketilen güç, önemli olan ışık şiddeti yani lümen değeridir. Örneğin evde kullandığımız enerji tasarruflu ampuller, 15 watt yazıyor ama yanında 100 wattlık bir ampulun verdiği güçten bahsediyor. klima alıyorsun 1000 watt harcıyor ama diğer tarfta 1000 watt harcayan başka bir klima daha fazla performans sunuyor. Araçlarda standart kullanılan halojen ampuller 55 watt ama neden xenonlar 35 watt? Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 3 Haziran 2015 Yazar Paylaş 3 Haziran 2015 Değerleri bilmiyordum ama sağda eskisi solda yenisi yanarken parkların şiddettinin az olduğu anlaşılıyor. Bir miktar diğerine göre az evet. parklar altlı üstlü yanıyor ve ışık daha soft. Uzak mesafeden farkedilebilirlik önemli olan. diğer orjinalinde led olan araçlarla yan yana denk getirebilirsem kıyaslamak istiyorum aslında. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 3 Haziran 2015 Yazar Paylaş 3 Haziran 2015 Elinize emeğinize sağlık güzel iş. Zevk meselesi ama ben beğenmedim çapraz duran led leri.daha oval c yada ters c şeklinde olsaydı dahamı bir hoş olurdu... Teşekkürler elbette zevk meselesi. Farklı şekil ve tasarım elbette yapılabilir ama ne yazıkki içini açınca karşınıza çıkan alanda malzemeye göre her şekli yapabilmek mümkün olmuyor. Bu connect için ilk deneme.Bu haliyle beğenip isteyen arkadaşlar oldu.Daha farklı tasarım ilerleyen zamanlarda inşallah geliştirip devam etmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 3 Haziran 2015 Paylaş 3 Haziran 2015 Sinyal ile kıyasayınca diğerleri güçsüz gibi görünüyor evet ama aslında sinyal diğerlerine göre biraz güçlü oldu, sinyale yük bağlamadan videoyu çektim. Sonra bağladım.Focusta yaptığım aynı uygulama aslında. Müzik işi benim işim Murat O zaman senden bir ricam var. Özelden bana bir liste göndermeni istiyorum.. En az 50 tane olsun Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 3 Haziran 2015 Paylaş 3 Haziran 2015 Watt olayına takılmamak gerekiyor neden ? watt hepimizin bildiği tüketilen güç, önemli olan ışık şiddeti yani lümen değeridir. Örneğin evde kullandığımız enerji tasarruflu ampuller, 15 watt yazıyor ama yanında 100 wattlık bir ampulun verdiği güçten bahsediyor. klima alıyorsun 1000 watt harcıyor ama diğer tarfta 1000 watt harcayan başka bir klima daha fazla performans sunuyor. Araçlarda standart kullanılan halojen ampuller 55 watt ama neden xenonlar 35 watt?Tabi tabi, watt sadece karsilastirma amacli söylediğim bir sey. Yani demek istediğim parklar 100 lumense, stoplar 400 lumense halojende, yaptiginizda sanki 50 ye 300 gibi dusunun. Ha, işçilik ve tasarim 10 numara, orasi ayri. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 3 Haziran 2015 Yazar Paylaş 3 Haziran 2015 O zaman senden bir ricam var. Özelden bana bir liste göndermeni istiyorum.. En az 50 tane olsun Ayarlıyorum.Listeyi hazırladığımda yollarım. Tabi tabi, watt sadece karsilastirma amacli söylediğim bir sey. Yani demek istediğim parklar 100 lumense, stoplar 400 lumense halojende, yaptiginizda sanki 50 ye 300 gibi dusunun. Ha, işçilik ve tasarim 10 numara, orasi ayri. Tabiki olumlu olumsuz yorumlara herzaman açığım çünkü burdan gelen yorumlar ve fikirler neticesinde bir sonraki işi yaparken dikkate alarak yapıyorum ve çok faydalı oluyor.örneğin ön sislere yaptığım uygulamada oktay abinin vermiş olduğu öneriyi yaptım.kısmetse bitince paylaşacağım. 2 Yorum bağlantısı
Furkan Kocak 4 Haziran 2015 Paylaş 4 Haziran 2015 Elinize sağlık abi çok iyi durmuş 1 Yorum bağlantısı
Misafir 6 Haziran 2015 Paylaş 6 Haziran 2015 Ayarlıyorum.Listeyi hazırladığımda yollarım. Listeler Listeler Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 6 Haziran 2015 Yazar Paylaş 6 Haziran 2015 Listeler Listeler Unutmadım aklımda Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 6 Haziran 2015 Yazar Paylaş 6 Haziran 2015 Merhabalar gelen yorumlar üzerine ufak bir iki değişiklik yaptım. Ver-1.1 3 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Haziran 2015 Paylaş 7 Haziran 2015 (düzenlendi) Eline sağlık bence artı olarak boşuna uğraşmışsın. Led stop çalışmalarında hep ışık az olmuş çok olmuş tartışması gündeme gelir.Bu elbette önemli lakin kullanılan lensler hep düşük derecede tutulur ve kullanılır veya yüksek derecede kullanılır bunlar minik smd ledlerde bile aşırı şekilde ışık gücü kazanmaya yeterli bir parçadır. Şu an bu son haldeki sinyalde tam güçte yanışı nerdeyse 21 watt ampulün 2 katı bir ışık kaynağı olmuş oluyor.Bu ışık kaynağı yerleşiminden dolayı ve lens açısından dolayı uzun hüzme far gibi yanan sis ışığı gibi etki ile işlevini yapmış olacak.Bunlar bu tip ve benimde yaptığım aynı mantıkla çalışan bu aydınlatma (kaldıki ben direnç ile bu ledleri yarı gücünde çalıştırarak kullanırım)ile inanın 4 tane sinyal için kullanılan lens bile fazlasıyla kafi oluyor.Bu yazdıklarım gündüz görünürlük açısından yazıyorum. Işık yetersizliği orijinal reflektör yapısında kullanılan haricen led ışık kaynağının odaklama yapamamasından kaynaklı olarak yüksek güçte led ihtiyacı olmaktadır. Arkadaşımızın yaptığı bu çalışmada direkt olarak 15 ile 60 derce açısı artık hangisi bulunup kullanılıyor ise o lens ile aydınlatma yapılıyor ve kullanılan led sayısı arttıkça arkadan gelenin gözlerini kör edecek seviyede olan bir ışık kaynagı haline döner.Amacından sapar. Oem led stoplarda inanın yarım watt bile olmayan ve reflektör kalitesi ile olması gereken derecelere göre ışık yayan bir sistem yapılıyor.Fren ve Park,sis yakından noktasal olarak görünebiliyor fakat belirli bir mesafeden son derece hamojen ve doyurucu ışık elde ediliyor.HAricen yapılan çalışmalarda bunlara dikkat etmek gerekiyor. Sadece görünebilirlik açısı uymadığı için çekilen resimlerde yetersiz veya fazla gelebiliyor.Foto çekimi her şekilde yanıltıcı oluyor. Linkini verdiğim şekilde bir yapılanma ile lens yerleşimi ve ışık kaynagı yerinde olur. http://www.geceucusu.com/topic/2822-park-stop-geri-vites-sis-ve-sinyal-lambalarinin-gorunurluk-acilari/ 7 Haziran 2015 tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 7 Haziran 2015 Yazar Paylaş 7 Haziran 2015 Eline sağlık bence artı olarak boşuna uğraşmışsın. Led stop çalışmalarında hep ışık az olmuş çok olmuş tartışması gündeme gelir.Bu elbette önemli lakin kullanılan lensler hep düşük derecede tutulur ve kullanılır veya yüksek derecede kullanılır bunlar minik smd ledlerde bile aşırı şekilde ışık gücü kazanmaya yeterli bir parçadır. Şu an bu son haldeki sinyalde tam güçte yanışı nerdeyse 21 watt ampulün 2 katı bir ışık kaynağı olmuş oluyor.Bu ışık kaynağı yerleşiminden dolayı ve lens açısından dolayı uzun hüzme far gibi yanan sis ışığı gibi etki ile işlevini yapmış olacak.Bunlar bu tip ve benimde yaptığım aynı mantıkla çalışan bu aydınlatma (kaldıki ben direnç ile bu ledleri yarı gücünde çalıştırarak kullanırım)ile inanın 4 tane sinyal için kullanılan lens bile fazlasıyla kafi oluyor.Bu yazdıklarım gündüz görünürlük açısından yazıyorum. Işık yetersizliği orijinal reflektör yapısında kullanılan haricen led ışık kaynağının odaklama yapamamasından kaynaklı olarak yüksek güçte led ihtiyacı olmaktadır. Arkadaşımızın yaptığı bu çalışmada direkt olarak 15 ile 60 derce açısı artık hangisi bulunup kullanılıyor ise o lens ile aydınlatma yapılıyor ve kullanılan led sayısı arttıkça arkadan gelenin gözlerini kör edecek seviyede olan bir ışık kaynagı haline döner.Amacından sapar. Oem led stoplarda inanın yarım watt bile olmayan ve reflektör kalitesi ile olması gereken derecelere göre ışık yayan bir sistem yapılıyor.Fren ve Park,sis yakından noktasal olarak görünebiliyor fakat belirli bir mesafeden son derece hamojen ve doyurucu ışık elde ediliyor.HAricen yapılan çalışmalarda bunlara dikkat etmek gerekiyor. Sadece görünebilirlik açısı uymadığı için çekilen resimlerde yetersiz veya fazla gelebiliyor.Foto çekimi her şekilde yanıltıcı oluyor. Linkini verdiğim şekilde bir yapılanma ile lens yerleşimi ve ışık kaynagı yerinde olur. http://www.geceucusu.com/topic/2822-park-stop-geri-vites-sis-ve-sinyal-lambalarinin-gorunurluk-acilari/ Bilgi için teşekkür ederim oktay abi.çok faydası oldu.Dediğin gibi lens önemli.İlk çalışmamda focusta 60 derece kullanmıştım ve sonra yan açıdan bir tarfafın fazla diğer tarafın az olduğunu farkettim ve 90 derece kullanmaya başladım ve daha iyi olduğunu farkkettim.Linkteki bilgilere göre benim sadece sinyal için 120 derece lens kullanmam gerektiğini öğrendim.Sis için 45 derece diğerleri için 90 derecenin makul olduğu ortaya çıkıyor.Fotoğraflar ne yazikki yanıltıyor çünkü makine otomatik diyaframı ayarlıyor kimisi fazla kimisi az görünüyor.Tecrübe edilecek daha çok iş var. 3 Yorum bağlantısı
Serhan Gürbüzol 8 Haziran 2015 Paylaş 8 Haziran 2015 Bilgi için teşekkür ederim oktay abi.çok faydası oldu.Dediğin gibi lens önemli.İlk çalışmamda focusta 60 derece kullanmıştım ve sonra yan açıdan bir tarfafın fazla diğer tarafın az olduğunu farkettim ve 90 derece kullanmaya başladım ve daha iyi olduğunu farkkettim.Linkteki bilgilere göre benim sadece sinyal için 120 derece lens kullanmam gerektiğini öğrendim.Sis için 45 derece diğerleri için 90 derecenin makul olduğu ortaya çıkıyor.Fotoğraflar ne yazikki yanıltıyor çünkü makine otomatik diyaframı ayarlıyor kimisi fazla kimisi az görünüyor.Tecrübe edilecek daha çok iş var. Ahmet bunlarda harika olmuş ve Oktay'ın da önerileri ile daha güzel olacaktır eminim, emeğine sağlık kardeşim. Ha bu arada Lİsteler ne oldu listeler Murat da bekliyor bende haberin olsun :D Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 10 Haziran 2015 Yazar Paylaş 10 Haziran 2015 Ahmet bunlarda harika olmuş ve Oktay'ın da önerileri ile daha güzel olacaktır eminim, emeğine sağlık kardeşim. Ha bu arada Lİsteler ne oldu listeler Murat da bekliyor bende haberin olsun :D Abi murata linki gönderdim.Link vereyim direk indirebilirsin.Ortak klasörünün içinde. https://onedrive.live.com/?cid=0C22617BC263ECED Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 1 Mart 2016 Yazar Paylaş 1 Mart 2016 Cümleten iyi forumlar.Park ışıklarında küçük bir değişiklik ile connect led stop. 4 Yorum bağlantısı
Ceyhun Gürler 2 Mart 2016 Paylaş 2 Mart 2016 Cümleten iyi forumlar.Park ışıklarında küçük bir değişiklik ile connect led stop. On Numara olmuş 1 Yorum bağlantısı
Batuhan Vural 2 Mart 2016 Paylaş 2 Mart 2016 (düzenlendi) abicim ledlerin markası modeli nedir ? Elimde 2 tane fazlalık stop var yapması zor bir şeye benzemiyor gibi. 2 Mart 2016 tarihinde Batuhan Vural tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ahmet Çıplak 2 Mart 2016 Yazar Paylaş 2 Mart 2016 abicim ledlerin markası modeli nedir ? Elimde 2 tane fazlalık stop var yapması zor bir şeye benzemiyor gibi. Power led, Pleksi, şerit Led.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts