İçeriğe Yönlendir

Ford Taunus Motor Değişikliği


Ferhat Ayık

Recommended Posts

Ferhat Ayık

Cümleten s.a arkadaşlar hali hazırda 93 model standart 2.0 pinto motora sahip karbüratörlü bir taunus gts sahibiyim.Aracımı çok seviyorum fakat bir süredir performans konusunda beni tatmin etmemeye başladı.O yüzden motor değişimine karar verdim.Yeni nesil bir araç almanın çok daha kolay masrafsız ekonomik akılcı olduğunun farkındayım fakat ben bana özel günlük kullanabileceğim sürmekten keyif alacağım ve belki evladıma bırakabileceğim bir araç toplamak istiyorum. Kasa olarak çift kare farlı bir taunus gls düşünüyorum. Motor olarak işin kanuni kısmında öğrendiğim kadarıyla benzinli ve %30 dan fazla büyütmemek şartıyla ford grubundan bir motor kullanmak zorundayım.Karbüratör seçeneğinide eleyince geriye pek fazla birşey kalmıyor. Ford sağolsun uzun süredir mustang harici arkadan itişli araç üretmediği için seçenekler oldukça kısıtlı.Birinci seçenek 2.0 pinto enjeksiyonlu motor çok nadir olsada bazı sierralarda var. Ben aynı blok olduğu için çalışır yürür böyle bir sierra alıp değiş tokuş yapılabilir diye düşünüyorum. En ekonomik seçenek bu gibi görünüyor.İkinci seçenek yine sierra ve scorpiolarda kullanılan çift egzantrikli full enjeksiyonlu 2.0 dohc motor. Bunun içinde çalışır yürür vaziyette bir sierra alıp donör araç olarak kullanabilirim.Fakat çok fazla parça sıkıntısı olduğunu duydum istanbul ankara gibi büyük illerde bu sıkıntının olduğundan emin değilim.Üçüncü seçenek 2.9 v6 cologne diye geçen full enjeksiyonlu motor.Buda çok nadir bazı scorpiolarda var fakat bunun parçasını bulmanın epey bir sorun olacağını düşünüyorum ve 2.0 dan 2.9 hacime geçmek yasal olurmu emin değilim.Son olarakta malum satılık sitesinde 2.3 pinto efi diye bir motor var öğrendiğim kadarıyla 89 yıllarında mustang ve rangerlarda kullanılmış turbolu bir motor.Hali hazırda yürüyen bir araçta olmadığı için bu motoru taunusa uydurabilirmiyim şanzıman değişimine gerek duyarmı bilmiyorum.Sizlerden ricam bu projede en akılcı ekonomik uygulanabilir ve uzun ömürlü tercihin hangisi olacağında bana yardımcı olmanız.Ve tabi bütün bunları uygulayabilecek bilgi beceri ve ahlaka sahip ehil bir usta tavsiyesi.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Ustan iyi ise her motoru uydurabilirsin.

 

Sandık motor tarzı motorlar satılıyor.Fakat yeni nesillerdeki durum Ecu kontrol sistemli olduklarından epey tuzlu olacaktır.Nacizane tavsiyem bence üzerindeki motor ile uğraşmanız yönünde olur.Kaldıki oynamaya daha elverişli motorlar.Eski tip motorlarda sandık tip varmıdır araştırmak lazım.

 

Yurtdışında epey kalite ucuza bulmak kolay ama kargosu vergisi olunca pes edilecek boyutta oluyor.

 

Sierra ve Scorpio'da ellenmemiş,kurcalanmamış tesisatlısını,motorlusunu bulursan kaçırma komple aktar diyeceğim ama Sierra kasası helede hb ise Taunus bence kenarda yatsın derim.Hb kasa veya tek kapı tip falan ise o zaman başka tabiki.

 

Eski Escort motorları bellki daha ideal olabilir.

 

Çağlar ustam okur ise dahada güzel fikirler verebilir.

tarihinde Oktay Toker tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...