Özgür Özcan 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Sayın mondeo kullanıcıları,forumu okuyarak birçok konuda bilgi sahibi oldum.Herkese teşekkür ederim.benim sorunuma benzer 2 konu olduğunu gözlemledim ve okudum (mondeonun anlaşılamayan arızası ve şanzıman seviye sensörü hakkındaki konular). Değerli üstatlar benim aracım 2005 mondeo otomatik vites 2.0 tdci ghia. aracımda son 1 aydır 3. vitesden 4. vitese geçişlerde sıkıntı yaşıyorum,özellikle rampa çıkışlarında araç sanki boşa düşmüş gibi bağırıyor devir yükselmesine rağmen araç ivme kazanmıyor. Yukarıda belirtmiş olduğum 2 konuda sizlerin değerli fikirlerini okudum.Aracımın şanzumanına dokundurmamaya karar verdim ancak forum üyelerinin bu konudaki çözüm önerilerinin içerisindeki sensör isimleri içinde kayboldum. Fuat bey arkadaşımızın çok yardımı oldu problemimizin aynı olmasına rağmen bir türlü 2005 mondeo için tr sensörü temin edemedim. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum . 1. Denizlide tanıdığınız iyi bir usta varmı? 2. 98 mondeo için kullanılan şanzuman seviye sensörü 2005 mondeo ile aynımıdır? 3. 98 mondeo için kullanılan şanzuman seviye ya da tr sensörü 2005 mondeo da hangi isimle aranır? 4. Bu konuda güvenebileceğimiz bir site ismi varmıdır? herkese yardımlarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Konunun birleştirilip birleştirilmeyeceğini bilmiyorum çünkü jatco şanzumanda mk3 lerde buna benzer bir konuya rastlamadım. Bu problemin başlangıcı aracın çalışmasından 10 dk sonra oluyor. Yorum bağlantısı
Emre Demir 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Bozuk jatco mı olur . Jatco değildir o başka bir yerde sıkıntı vardır. Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 3 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2015 Sizin problem bunun gibi mi? İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.benim problemim buna yakın.3. vitesten 4.vitese D konumunda geçerken sanki araç N konumundaymış gibi bağırıyor ve araç ivme kazanmıyor.bununla aynı diyebilirim.forumda Fuat Güven ve Mustafa Güneş in problemleri ile aynı olduğunu düşünüyorum.Aslında teşhisi koydum.Merak içinde bir kaç gündür arayıp bulamadığım ise 2005 Mondeo nun şanzıman seviye sensörü hangi adla anılıyor ve nereden temin edilebilir? Aracı açtırmadığım için parça resmi de yükleyemiyorum.Fuat Güven in aracı olan 98 Mondeo da bu sensör hava filtresinin altında .benimkinde nerde olduğuyla ilgili bir fikrrim yok.aslında yardımcı olunmasını beklediğim konular bunlar.tekrar çok teşekkür ediyorum. Bozuk jatco mı olur . Jatco değildir o başka bir yerde sıkıntı vardır. şanzuman dan söz etmiyorum daha çok sensör Sizin problem bunun gibi mi? İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.benim problemim buna yakın.3. vitesten 4.vitese D konumunda geçerken sanki araç N konumundaymış gibi bağırıyor ve araç ivme kazanmıyor.bununla aynı diyebilirim.forumda Fuat Güven ve Mustafa Güneş in problemleri ile aynı olduğunu düşünüyorum.Aslında teşhisi koydum.Merak içinde bir kaç gündür arayıp bulamadığım ise 2005 Mondeo nun şanzıman seviye sensörü hangi adla anılıyor ve nereden temin edilebilir? Aracı açtırmadığım için parça resmi de yükleyemiyorum.Fuat Güven in aracı olan 98 Mondeo da bu sensör hava filtresinin altında .benimkinde nerde olduğuyla ilgili bir fikrrim yok.aslında yardımcı olunmasını beklediğim konular bunlar.tekrar çok teşekkür ediyorum. şanzuman dan söz etmiyorum daha çok sensör Fuat beyin aracında 98 mondeo sensör bu bizim yaramaz nerede bilmiyorum Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 3 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2015 Sayın mondeo kullanıcıları,forumu okuyarak birçok konuda bilgi sahibi oldum.Herkese teşekkür ederim.benim sorunuma benzer 2 konu olduğunu gözlemledim ve okudum (mondeonun anlaşılamayan arızası ve şanzıman seviye sensörü hakkındaki konular). Değerli üstatlar benim aracım 2005 mondeo otomatik vites 2.0 tdci ghia. aracımda son 1 aydır 3. vitesden 4. vitese geçişlerde sıkıntı yaşıyorum,özellikle rampa çıkışlarında araç sanki boşa düşmüş gibi bağırıyor devir yükselmesine rağmen araç ivme kazanmıyor. Yukarıda belirtmiş olduğum 2 konuda sizlerin değerli fikirlerini okudum.Aracımın şanzumanına dokundurmamaya karar verdim ancak forum üyelerinin bu konudaki çözüm önerilerinin içerisindeki sensör isimleri içinde kayboldum. Fuat bey arkadaşımızın çok yardımı oldu problemimizin aynı olmasına rağmen bir türlü 2005 mondeo için tr sensörü temin edemedim. bu konuda yardımlarınızı bekliyorum . 1. Denizlide tanıdığınız iyi bir usta varmı? 2. 98 mondeo için kullanılan şanzuman seviye sensörü 2005 mondeo ile aynımıdır? 3. 98 mondeo için kullanılan şanzuman seviye ya da tr sensörü 2005 mondeo da hangi isimle aranır? 4. Bu konuda güvenebileceğimiz bir site ismi varmıdır? herkese yardımlarından dolayı şimdiden teşekkür ediyorum. Konunun birleştirilip birleştirilmeyeceğini bilmiyorum çünkü jatco şanzumanda mk3 lerde buna benzer bir konuya rastlamadım. Bu problemin başlangıcı aracın çalışmasından 10 dk sonra oluyor. sensör -devir sayısı 2005 mondeo 2.0 tdci ghia sensör -devir sayısı 2005 mondeo 2.0 tdci ghia bu sensör -devir sayısı 2005 mondeo 2.0 tdci ghia bu bu sensörde 98 mondeo da kullanılan sensör bu iki sensörün işlevi aynımı dır? Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 3 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2015 sensör -devir sayısı 2005 mondeo 2.0 tdci ghia bu bu sensörde 98 mondeo da kullanılan sensör bu iki sensörün işlevi aynımı dır? 3.3. Şanzıman Çıkış Mili Sensörü (OSS)Çıkış mili devri (OSS) sensörü vites kutusunun diferansiyel içindeki rotor üzerine gelen kısmına yerleştirilmiştir[8]. OSS sensörü, ana hızını, diferansiyel üzerine yerleştirilmiş rotor (tahrik pinyonu) aracılığı ile ölçen endüktif bir sensördür[9]. Şanzıman elektronik beynine (ECU) iletilen bilgi, şanzıman çıkış mili dönme hızına göre değişiklik kazanan bir alternatif akımdır[17]. Bu değişiklik rotorun dişlerinin manyetik çekirdeğe yaklaşıp uzaklaşmasına göre değişen bir alan oluşturur. Bu alan değişimine göre bobin bir sinyal üreterek ECU’ya gönderir. OSS sensörünün besleme gerilimi 12 V’tur. ECU bu sinyalleri şu amaçlar için de kullanır: Vites değişim işlemlerinin zamanlamasının belirlenmesi, ECU’ya araç hızı ile ilgili giriş sinyali sağlanması, vites değiştirme süresinin ayarlanmasında ve belirsizlik kontrolünün yapılmasında. Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 3 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 3 Temmuz 2015 3.3. Şanzıman Çıkış Mili Sensörü (OSS)Çıkış mili devri (OSS) sensörü vites kutusunun diferansiyel içindeki rotor üzerine gelen kısmına yerleştirilmiştir[8]. OSS sensörü, ana hızını, diferansiyel üzerine yerleştirilmiş rotor (tahrik pinyonu) aracılığı ile ölçen endüktif bir sensördür[9]. Şanzıman elektronik beynine (ECU) iletilen bilgi, şanzıman çıkış mili dönme hızına göre değişiklik kazanan bir alternatif akımdır[17]. Bu değişiklik rotorun dişlerinin manyetik çekirdeğe yaklaşıp uzaklaşmasına göre değişen bir alan oluşturur. Bu alan değişimine göre bobin bir sinyal üreterek ECU’ya gönderir. OSS sensörünün besleme gerilimi 12 V’tur. ECU bu sinyalleri şu amaçlar için de kullanır: Vites değişim işlemlerinin zamanlamasının belirlenmesi, ECU’ya araç hızı ile ilgili giriş sinyali sağlanması, vites değiştirme süresinin ayarlanmasında ve belirsizlik kontrolünün yapılmasında. otomatik şanzımanlar sanırım dss olarak geçiyr Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 3 Temmuz 2015 Paylaş 3 Temmuz 2015 Özgür bey video çekebilir misiniz. Anlattığınız gibiyse araç 4 e geçmiyor. Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 4 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 4 Temmuz 2015 Özgür bey video çekebilir misiniz. Anlattığınız gibiyse araç 4 e geçmiyor. Mehmet bey merhaba ilginiz için teşekkür ederim.Furkan avcı bey'in videosu ile benzer.Ancak benim problemimim fuat bey'in problemi il aynı oldugunu düşünüyorum Şanzuman Mesafe Sensörü (Tr Sensörü) - Mondeo I-II (1993. Mehmet bey merhaba ilginiz için teşekkür ederim.Furkan avcı bey'in videosu ile benzer.Ancak benim problemimim fuat bey'in problemi il aynı oldugunu düşünüyorum Şanzuman Mesafe Sensörü (Tr Sensörü) - Mondeo I-II (1993. Bununla birlikte Mustafa bey'in problemi ile de aynı oldugu kaanitindeyim Otomatik Mondeo'nun anlaşılamayan arızası Mehmet bey merhaba ilginiz için teşekkür ederim.Furkan avcı bey'in videosu ile benzer.Ancak benim problemimim fuat bey'in problemi il aynı oldugunu düşünüyorum Şanzuman Mesafe Sensörü (Tr Sensörü) - Mondeo I-II (1993.Bununla birlikte Mustafa bey'in problemi ile de aynı oldugu kaanitindeyim Otomatik Mondeo'nun anlaşılamayan a Aynı zamanda aracımın 2 ve 3. viteslerde aynı arızayı yaptıgına şahit oldum.Video ekleyemedim çünki bu arızayı ara ara yapıyor.Yakalayabilirsem bir video eklemeyi çok isterim. Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 14 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2015 (düzenlendi) http://youtu.be/tT6ZYEnAahY yaşadığım problem bu linkte. tahmin ediyorum problem tr sensörü ya da hız sensöründe .isminden tam emin değilim.aracın neresinde olduğuyla ilgili bir fikrim yok.yardımlarınızı bekliyorum teşekkür ederim 14 Temmuz 2015 tarihinde Özgür Özcan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 14 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2015 http://youtu.be/4dziMFXtixo sorunum bu linkte. yardımlarınızı bekliyorum.teşekkürler Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 14 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2015 https://youtu.be/9Dcmtc-GmfM Sorunum videoda gözüktüğü gibi.Bu hatayı hangi sensör yapar?Aracın neresindedir? Bu parçayı neredentemin edebilirim? Bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Tesekkürler Özgür bey video çekebilir misiniz. Anlattığınız gibiyse araç 4 e geçmiyor. https://youtu.be/9Dcmtc-GmfM seorun bu şekilde Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Temmuz 2015 Paylaş 14 Temmuz 2015 Videoyu izledim. sorunu gördüm... Bu güne kadar hiç rastlamadım hiç duymadım... IDS'e bağlayıp sensörleri takip etmek gerek.. Sorun çözülemezse şanzıman açılır gibi geliyor bana.. Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 14 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 14 Temmuz 2015 Videoyu izledim. sorunu gördüm... Bu güne kadar hiç rastlamadım hiç duymadım... IDS'e bağlayıp sensörleri takip etmek gerek.. Sorun çözülemezse şanzıman açılır gibi geliyor bana.. https://www.google.com/url?q=http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/182986-otomatik-mondeonun-anla%25C5%259F%25C4%25B1lamayan-ar%25C4%25B1zas%25C4%25B1/&sa=U&ei=t36XVdGBH4GysgHE5IH4Cw&ved=0CAQQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNG89MDWM86ov74dyDpYJ4SmUBENqwbu konuya bakma sansınız olurmu aynı gibi geldi bana https://www.google.com/url?q=http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/182986-otomatik-mondeonun-anla%C5%9F%C4%B1lamayan-ar%C4%B1zas%C4%B1/&sa=U&ei=t36XVdGBH4GysgHE5IH4Cw&ved=0CAQQFjAA&client=internal-uds-cse&usg=AFQjCNG89MDWM86ov74dyDpYJ4SmUBENqwbu konuya bakma sansınız olurmu aynı gibi geldi bana https://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CDcQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.otoclubturkiye.com%2Fforum%2Ftopic%2F257712-%25C5%259Fanzuman-mesafe-sens%25C3%25B6r%25C3%25BC-tr-sens%25C3%25B6r%25C3%25BC%2F&ei=7X2XVe6mAoG0UJuagdAB&usg=AFQjCNGkQeBF8UaoUa3s8tdTP26CZOiEVQbir de bu konu Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Özgür Bey, Konuları gördüm, arızalar benzer ancak.. bence önce IDS ile bakılmalı. Sensör hatası ise IDS görebilir. Benim kafama takılan.. sadece 4. vitese geçerken yapması. Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Manuel denediniz mi, ekranda 4. vites görününce mi yapacak bir bakabilir misiniz ? Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 15 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2015 Özgür Bey, Konuları gördüm, arızalar benzer ancak.. bence önce IDS ile bakılmalı. Sensör hatası ise IDS görebilir. Benim kafama takılan.. sadece 4. vitese geçerken yapması. ford servisinde ıds ya da bilgisayara takılarak d konumunda ve manuel konumda denendi bir arıza sonucuna ulasılamadı.yarım saat kadar turladık ama hiç hata yapmadı usta da hata yapınca tekrar görelim dedi.Mehmet bey 2 den 3 e gecerken yapıyor hız kadranına bakabildiyseniz 40 ı gecmiyor Manuel denediniz mi, ekranda 4. vites görününce mi yapacak bir bakabilir misiniz ? manuel denedim ekran da daha cok devir saatine odaklandıgım için bakmadım.Ancak 2 den 3 e gecerken yapıyr su anda Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 ford servisinde ıds ya da bilgisayara takılarak d konumunda ve manuel konumda denendi bir arıza sonucuna ulasılamadı.yarım saat kadar turladık ama hiç hata yapmadı usta da hata yapınca tekrar görelim dedi.Mehmet bey 2 den 3 e gecerken yapıyor hız kadranına bakabildiyseniz 40 ı gecmiyor manuel denedim ekran da daha cok devir saatine odaklandıgım için bakmadım.Ancak 2 den 3 e gecerken yapıyr su anda Videoya bakınca bende 3. vitese geçiş sıkıntılı gibi anlamıştım.. Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 15 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2015 Videoya bakınca bende 3. vitese geçiş sıkıntılı gibi anlamıştım.. cözüm öneriniz var mı Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 cözüm öneriniz var mıBana kalırsa yağ eksikliği gibi duruyor, yağ değişimi yapıldı mı veya kaç km. önce yapıldığını bilmiyorsanız değiştirin derim.. Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 15 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2015 Bana kalırsa yağ eksikliği gibi duruyor, yağ değişimi yapıldı mı veya kaç km. önce yapıldığını bilmiyorsanız değiştirin derim..şanzuman yağımı? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 15 Temmuz 2015 Paylaş 15 Temmuz 2015 Evet, benim arabada vites değişimlerinde bazen devirin karşılığını veremiyordu.. Yağ değişiminden sonra ciddi oranda düzeldi.. Yorum bağlantısı
Özgür Özcan 15 Temmuz 2015 Yazar Paylaş 15 Temmuz 2015 Evet, benim arabada vites değişimlerinde bazen devirin karşılığını veremiyordu.. Yağ değişiminden sonra ciddi oranda düzeldi..subat ayında değişti Yorum bağlantısı
Recommended Posts