İçeriğe Yönlendir

Çizim Programı Öğrenmek İstiyorum Ama

Tacettin Kadı

Recommended Posts

Tacettin Kadı

Resimde görüldüğü gibi Endüstriyel Mutfak yapıyoruz. Kendimde bu işin hem sahibi hemde imalat ustasıyım. Bir lokantayı, yemek fabrikasını vb yerleri sıfırdan yapmaya başlayacağımız zaman çizim olmadan bu işler müşteriden alınamıyor. Bizde bu işleri mecburen dışarıda yaptırmak zorunda kalıyoruz. Yalnız bir sürü aksaklılar ondan sonra başlıyor. Yerleşimde değişiklik oluyor ve hemen çözemiyoruz. Onun için kesin kararımı verdim ve işimize en çok yarayan programı öğreneceğim. Kalem ile yaptığımız işlerin büyük bir bölümünü çizebiliyorum. Eksiklerim var ama zamanla onlarıda giderebilirim. Autocad çizileri beni tatmin etmiyor. Onun için daha ileri bir program öğrenmeliyim. Önereceğiniz programlar veya arama git kardeşim program bu öğren diyebileceğiniz hangisi?  

XJbSCn.jpg

lEN8Ki.jpg

WBLypS.jpg

8YF1Lb.jpg

Yorum bağlantısı

autocad iyi kullanırsan herşeyi çözer.ama daha pratik ve hızlı öğrenilebilen paket programlar var.bana sorarsan autocad kursuna yazıl.zaten 10-15 ana komutu öğrenirsen diğer her komutu halledebilirsin. teknik resim anlayışın ve estetik zevkin programa yön verir. kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Şakir Sakızlı

Biraz internet bilgisi ,merak ve imkan olursa autocad kullanan biriyle gececel 2-3 gun uzerine koyacaginiz calisma ve azim size yetebilir:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kazancıoğlu

Tacettin çizim programlarının temeli hemen hemen hepsinde aynıdır. eğer birini öğrenirsen diğerlerini öğrenmen daha kolay olur. ben çizim programı olarak autocad ile okulda başladım 2 boyut için çok güzel bir program ama 3 boyutu zor. 3 boyut için solidi kendi başıma öğrendim. çizimlerini 2 boyutlu yapmayı düşünüyorsan önerim autocad ama daha görsel ve 3 boyutlu olsun görseli fazla oldun dersen solid veya nx öğrenmeni tavsiye ederim. ayrıca piyasada hazır olarak satılan model hazır mutfak programları var

ARCON https://www.google.com.tr/search?q=arcon+%C3%A7izim+program%C4%B1&espv=2&biw=1366&bih=643&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0CAYQ_AUoAWoVChMIlKuK2ufbxwIVAbssCh04rAYn

bu program içinde hazır modüller var kendi ölçüne göre modül ölçülerini ayarlayabilirsin ama burada kendi modellerini çizemezsin. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yenigün

Ağaç yapısının uygunluğu ve en azından sizin amacınıza hitap edecek kadarını öğrenmek açısından Catia V5 olabilir gibi geldi bana.

Her ürününüzü öncelikle Part olarak modelleyebilir, sonrasında müşteri isteklerine göre Product yapısı altında toplayabilirsiniz ve pozisyonlayabilirsiniz.

Dışarıdan zor gibi görünse de, işinizi görecek kadarını öğrenmeniz çok zor olmayacaktır.

original_178545_dO4wcsgBnomSX8LLOGydFf5b

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Amacınıza en uygun program autocad gibi gözüküyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

okul arkadaşım anahtar teslim gıda üretim tesisleri kuran bir fabrikada çalışıyor. adapazarında (kromel)

nx 10 diye bir program  kullanıyor.

ayrıca çizimleri dışarıya yaptırıyorum demişsin. size çizim yapanların programını öğrenmen daha kolay olmaz mı senin için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Hepsi CAD programıdır, ancak sizin ihtiyacınızı göz ederek bir program öğrenmeniz gerekir,

AutoCAD yetersiz kalabilir zira bir sunum veya yüzey işleme ihtiyacınızda biraz eksik kalabilir.

NX (Uni Graphics) bu fazla gelir zira komplike makinalar için tasarlanmış bir program otomotiv gibi sektörlerde kullanılıyor, çok spesifik olmak gerekiyor her zıkkıma hata veriyor kullandığım için biliyorum çok iyi donanım istiyor, bazen yumruğu geçiresim geliyor.

Bu durumda Catia en uygunu gibi görülüyor, daha basit sizin toleranslarınıza uygun yuvarlayabilecek çakışmalarda, içeri girmelerde çözüm kolay olur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cemil Çınar

sketchup sizin için uygun olabilir kullanımı basit internetten bile bulup öğrenirsiniz, 1 günde kullanmaya başlarsınız gerisi size kalmış

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Borga Tansel

Basit bir 3 boyut programı istiyorsanız Google Sketch Up var ;)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

catia,nx,tinkdizeyn,cimatron bunlar senin için fazla sana iki programdan biri lazım ki birini biliyorsun diğeri SOLİDWORKS tür.bu 3 boyutlu progran hem iyidir hemde rahattır her sektöre hitap eder catia bu işin ağa babasıdır lakin çok detaylıdır solidworks bu firmanın ikinci programıdır senin işin solidworksle ve 5 saat te kullanıcı olursun ;) yakın olsan öğretirim ben sana

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı

Solidworks hem kullanımı kolay hem de öğrenmesi.Autocad ile solidworks bir arada işinizi görecektir.

Hepsi CAD programıdır, ancak sizin ihtiyacınızı göz ederek bir program öğrenmeniz gerekir,

AutoCAD yetersiz kalabilir zira bir sunum veya yüzey işleme ihtiyacınızda biraz eksik kalabilir.

NX (Uni Graphics) bu fazla gelir zira komplike makinalar için tasarlanmış bir program otomotiv gibi sektörlerde kullanılıyor, çok spesifik olmak gerekiyor her zıkkıma hata veriyor kullandığım için biliyorum çok iyi donanım istiyor, bazen yumruğu geçiresim geliyor.

Bu durumda Catia en uygunu gibi görülüyor, daha basit sizin toleranslarınıza uygun yuvarlayabilecek çakışmalarda, içeri girmelerde çözüm kolay olur.

Abi bende yoğun olarak creo kullanıyorum hata konusunda NX ile yarışır .Modelin sağ tarafında değişiklik yapıyorum hiç bağlantısı ilgisi olmayan sol taraf hata veriyor :D

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Bir makinacı olarak Catia daha zordur. En basiti solidworks onu öneririm. Ancak mutfak tasarımında solidle tek tek çizmek zor olabilir. Bizim eve gelen mimar elemanda basit 3D bir program vardı. Mutfak dolap sandalye hazır paket programdan koyuyordu. Bence bilen arkadaş varsa öyle yardımcı olabilir.

Makine ekipman tasarımı için en basidi solidworks. Biraz teknik resim biliyorsan 1 hafta da çözersin temelini. :) Döküman konusunda da yardımcı olurum.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Öncelikle autocad öğren ardından solid

kesinlikle işini görecektir. İşine yönelik öğren yalnız.

yada ikisini birden bilen yeni mezun birini işe alın

Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu

Solidde tek parça çizmek mantıklı olur mutfak vs çizmek zor olur ben okulda 1 dönem görüp şunu çizdim öğrenmesi gayet kolay

17c2086cb18fa7984441fa9a5d84c2b5.jpg

6fac167c098d15fb4fc48e15269fd7b1.jpg

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tacettin Kadı

Hepinize teşekkür ederim. Bugün bir kaç kişiyle daha görüştüm. Ağırlık olarak Solid öneriyorlar. Autacad'den başlarsam daha iyi dediler. Direk Solid'e gitsem de olur diye düşünüyorum. Temelden eğitim alınca kendimi geliştiririm. Artık kendi işimi kendim yapmak istiyorum. Şuan iş çevremde çizim yapan adam çok değerli, Gelsin ekstralar :)

Yorum bağlantısı
Fuat GÜVEN
(düzenlendi)

Ben mesleğim icabı autocad, solidworks catia vb programları kullanıyorum. Sizin olayın aynısını arkadaşımla yaşadık. Ona işini görecek kadar autocad öğrettim. Hatta daha profesyonel olması için bende solidworkste birkaç mutfak bile tasarladım. Fakat bu programlar size uygun değil.Ona da dediğim ve yaptığı gibi şu an piyasada bu işler için geliştirilmiş programlar var. Kullanım amacı sizin isteğinize uygun ve basit arayüzlü. Sadece internette mobilya tasarım programı yazarsanız onlarcası karşınıza çıkacaktır. Bu işi yapacaksanız bir adet satınalın ve kullanın. 

Autocad ve benzeri programlar profesyonellik gerektirir. Çizimlerinizden istediğiniz görselliği ve verimi alamazsınız. Örneğin kitchendraw sizin için uygun ve profesyonel bir program. Yada rlmutfak biraz daha basit bir program.

Size tavsiyem bunlar gibi bir programı satınalın. Hatta önce deneme sürümlerini deneyin ve beğenirseniz satınalın. Ticaret yapıyorsanız lisanssız program kullanmayın. Sonra başınıza büyük dertler açabilir.

tarihinde Fuat GÜVEN tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
önder deli

Bir arkadaşım der ki, Adeko programı işinizi görürmüş :)

+1

mobilyacı bir arkadaşım için zamanın birinde uzmanı sayılacak kadar kurup kullanmıştım. çok basit şekilde tezgah dolap ankastre ve tüm mutfak gereçlerini hazırda bulundurup istediğiniz yere şak diye yerleştirip üç boyutlu giydirip müşteriye bir tur bile düzenleyebiliyordunuz. ve hatta beğenilmeyen kısma hemen müdahale edip müşterinin yanında isteğini görsele aktarabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...