İçeriğe Yönlendir

Camlar Acik Kaldi Kapanmiyor

Erdem Çağla

Recommended Posts

Erdem Çağla

Karacaahmette rahmetlilerin mezarine ziyaret ettikten sonra beylerbeyine geldim tum camlar kapaliydi once arka camlari acmaya calistim acilmadi sonra sag on cami actim polise evrak gosterdim sonra sol on cami actim arabayi park ettim camlari kapatmaya calistim kapanmadi. Anahtardan da kapatmaya calistim olmadi indim kapilari kilitledim biraz bekledim sonra tekrar kumandadan acmaya calistim olmadi kaapatmaya calistim yine olmadi marsa bastim yine camlRda tepki yok on 2 cam acik kaldi. Sigorta atti heralde bayram bayram acik elektrikci bulabilir miyim?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sanayi sitelrinde açıkyerler vardır şansa denemeli

diğerlerinde otomatik kaldırma vs çalışıyor mu

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

sanayi sitelrinde açıkyerler vardır şansa denemeli

diğerlerinde otomatik kaldırma vs çalışıyor mu

yok çalışmıyor. 5-6 saat bu şekilde açık kaldı. 4. levent sanayiye gittim, açık 1-2 dükkan buldum. Usta sigortalara baktı, "atan sigorta yok" dedi, servise götür dedi. Zaten daha önce bagaj'a led çekerken sigortayı attırmıştım camlar + teyp çalışmıyordu. Bu sefer sadece camlar çalışmayınca başka bir sorun olduğunu anladım zaten. Camlar açık şekilde sanayiden ayrıldım.

Uzun zamandır görmediğimiz gidemediğimiz oto boyacısı abimizin bayram ziyaretine gittik oradan gece 9 gibi çıkıp bauhaus'a gidip naylon, koli bandı ve makas alacaktım camları kapatmak için.

Adam ne mübarek adammış ki evinden ayrıldıktan sonra camlar çalıştı. Çalışır çalışmaz açık olan camları kapatıp bir daha ellemedim. Pazartesiyi bekliyorum servise bırakacağım.

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Erdem Çağla
(düzenlendi)

Evet arkadaşlar kurban bayramındaki açık cam maceramızdan sonra 2 ay sonra tekrar aynı sıkıntı başıma geldi. Geçen salı günü toplantıya gittim arabayı park ettim camları kapatayım derken yine camlar açık kaldı ve ön-arka hiçbir cam tepki vermiyordu.

Hemen en yakın servis olan Yenibosna OTOKOÇ'a gittim. Servis danışmanı sağolsun araban 2 gün kalacak. 4 kapı ve cam modülü sökülecek yarım saatte olmaz dedi. Hemen çıktım madem araba kalacaksa evimin dibindeki servise bırakayım dedim ve Esenyurt Kent Ford'a gittim. Elektrikçi ustası sağ olsun kapının düğmesine dokunmadan sorunu çözdü. Araç yol bilgisayarında DIŞ HAVAYI 96 derece gösteriyormuş ve kendini korumaya alıp camların kontrolünü iptal ediyormuş. Herhalde volkanik bir bölgeden geçtini düşünüp içeridekilerin sıhhati için içeridekiler yanmasın diye camları kullandırtmıyormuş. Neyse usta ön ızgaranın altına elini soktu arabanın anahtarında küçük bir sensörü söktü bu arızalı dedi. Hemen siparişini verdik pazartesi değişecek. Açık olan camı kapatmak için başka arabadan sensörü söktü bizim arabaya taktı 10 km dolaştı geldi ve camı kapattı.

Yani kapılarım sökülmeden olay hallolmuş olacak inşallah. Ustaya şaşkın şaşkın "nasıl şak diye bildin?" deyince "daha önce başka mondeo aynı sıkıntıdan geldi,  4 gün yatırdık arabayı sökmedik yerini bırakmadık ondan sonra dış hava ısı sensöründen olduğunu bulduk" deyince önceki araç sahibine geçmiş olsun dedim ve kendimi şanslı hissettim.

Özetle;

DIŞ HAVA ISI SENSÖRÜ değişecek,
FİYAT: 124+KDV

Eğer olur da aynı sorun başkasının başına gelirse arabasının sağını solunu söktürmeden tornavida ile kaktırmadan önce buraya okusun faydalansın diye yazıyorum.

tarihinde Erdem Çağla tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Evet arkadaşlar kurban bayramındaki açık cam maceramızdan sonra 2 ay sonra tekrar aynı sıkıntı başıma geldi. Geçen salı günü toplantıya gittim arabayı park ettim camları kapatayım derken yine camlar açık kaldı ve ön-arka hiçbir cam tepki vermiyordu.

Hemen en yakın servis olan Yenibosna OTOKOÇ'a gittim. Servis danışmanı sağolsun araban 2 gün kalacak. 4 kapı ve cam modülü sökülecek yarım saatte olmaz dedi. Hemen çıktım madem araba kalacaksa evimin dibindeki servise bırakayım dedim ve Esenyurt Kent Ford'a gittim. Elektrikçi ustası sağ olsun kapının düğmesine dokunmadan sorunu çözdü. Araç yol bilgisayarında DIŞ HAVAYI 96 derece gösteriyormuş ve kendini korumaya alıp camların kontrolünü iptal ediyormuş. Herhalde volkanik bir bölgeden geçtini düşünüp içeridekilerin sıhhati için içeridekiler yanmasın diye camları kullandırtmıyormuş. Neyse usta ön ızgaranın altına elini soktu arabanın anahtarında küçük bir sensörü söktü bu arızalı dedi. Hemen siparişini verdik pazartesi değişecek. Açık olan camı kapatmak için başka arabadan sensörü söktü bizim arabaya taktı 10 km dolaştı geldi ve camı kapattı.

Yani kapılarım sökülmeden olay hallolmuş olacak inşallah. Ustaya şaşkın şaşkın "nasıl şak diye bildin?" deyince "daha önce başka mondeo aynı sıkıntıdan geldi,  4 gün yatırdık arabayı sökmedik yerini bırakmadık ondan sonra dış hava ısı sensöründen olduğunu bulduk" deyince önceki araç sahibine geçmiş olsun dedim ve kendimi şanslı hissettim.

Özetle;

DIŞ HAVA ISI SENSÖRÜ değişecek,

FİYAT: 124+KDV

Eğer olur da aynı sorun başkasının başına gelirse arabasının sağını solunu söktürmeden tornavida ile kaktırmadan önce buraya okusun faydalansın diye yazıyorum.

:bravo::flowers:

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Geçmiş olsun demekle beraber, araç içinde dış havayı gösteren derece yok mu?

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Geçmiş olsun demekle beraber, araç içinde dış havayı gösteren derece yok mu?

Dış havayı +96 derece gösteriyordu cam açmayınca. Benim de hiç aklıma gelmedi oradan yapacağı, sabit olarak göstergece bir yeri olmadığı, ortalama tüketim, anlık yakıt vs. gibi ekrandan daha sonra geldiği için kendim anlayamadım. Eğer arabayı yenibosna otokoça bıraksaydım kesin arabayı teslim alınca kapılardan göğüsten bilumum yerden ses gelirdi.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu

Süper paylaşım, bu arada dış ısıya göre cam modülüne müdahale etmeside ilginç, hiç duymamıştım bunu, iyi oldu öğrendiğimiz :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Altıntop

Gerçekten ilginç bir arıza

Ve faydalı bir paylaşım.

Bu tür arızalar servisler tarfından okunsa keşke?!

Yorum bağlantısı
Özgür Altındağ

Geçmiş olsun ilginç arıza ve ilginç bir neden. Gerçekten akıllı ve deneyimli ustalara ihtiyacımız var. Arabayı bırakın bakacağız lafını hiç sevmiyorum bu biz anlamadık arabanızın orasını burasını mıncıklayacağız demek aslında. Arabayı bilgisayara bağlasalar hata kodu vermez miydi acaba? Isı sensörü de önemsiz bir parça değil sonuçta.

Tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

kırk yıl düşünsem aklıma gelmez.ustaya alkışlarımı gönderiyorum :bravo:  :bravo:  :bravo:

Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

Her serviste böyle deneyimli ustalar olmalı. Koskoca Otokoç arabayı bırakın her yeri sökülecek 3-4 gün işi var dedi, Fordun bayisi Kent oto 30 saniyede tamponun arkasındaki ısı sensörünü değiştirerek sorunu çözdü. Aracı otokoça bıraksaydım belki arabadan soğuyacaktım. Camların açılmaması önemli değil de açık olan camın kapanmaması çok daha vahim bir durum. Araba yolda bıraksa bundan daha iyi vallahi ya da tamponu bir yere sürtüp kırsam yine bundan iyi yağmurlu havada camın açık kaldığını düşünsenize. Artık bauhaustan metre metre muşamba ve koli bandı almaya gidecektim kurban bayramının 2. günü. Allah kimseye böyle hassas sorun vermesin. Kazasız belasız günler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...