Anıl Karaca 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Merhabalar; 2009 Ti-Tdci Focus manual vites aracım var, sabahları çok da dik olmayan bir rampadan çıkarken 1. vitesten 2. vitese geçtiğim anda alttaki resimdeki arıza oluşuyor. Sağa çekip kontağı kapa aç yaptıktan sonra hata gidiyor. Set e basıyorum arızanın kod numarası da çıkmıyor. konu hakkında bilgisi olan varsa paylaşırsa çok sevinirim, haftasonu Ankara/şaşmazda kış bakımına sokacağım aracımı, paylaşımlara göre hepsini tek seferde yaptırmayı düşünüyorum. Baskı balata ile ilgili olabilir diye düşünüyorum ama emin olamadım, balatalar gayet kaçırmadan görevini yapıyor. Kızdırma bujileri ile ilgili midir bazı arkadaşlar ısınmadan zorlayınca olur dediler ama cidden kararsız kaldım. Bu arada sarı renkli yay gibi olan ışık kontağı ilk kademeye çevirdiğimde hiç yanmıyor, onunla ilgili olabilir mi? Araç 124000 km de. Resim bugün çekildi aracıma ait. Yorum bağlantısı
Memet Çakmak 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 başlığı okuyunca aklıma direkt katalizör geldi. çünkü rampada zorlanınca duman atmaya başlarsa katalizör arıza veriyor. bir an öyle düşündüm. 1 Yorum bağlantısı
Anıl Karaca 8 Ekim 2015 Yazar Paylaş 8 Ekim 2015 başlığı okuyunca aklıma direkt katalizör geldi. çünkü rampada zorlanınca duman atmaya başlarsa katalizör arıza veriyor. bir an öyle düşündüm. Üstadım siyah duman atma gibi birşey olmadığını düşünüyorum çünkü aynalardan kontrol ettim arkada normal olmayan bir görüntü duman yoktu Yorum bağlantısı
Saygın Can Oğuz 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Bir kez benim de başıma geldi. Aracım 99 binde. Vites değişiminde değil, bir rampayı hız sabitleyicide (5. vites) klima açık tırmanırken ve araç biraz zorlanıyorken. Aynen hata kodu filan yok, ışık yanarken performansta vs hiç eksilme yok, ve aç kapat sonrası sorun halloldu. Sonrasında 3-4 ay oldu aynı yollardan geçtim hiç tekrarlamadı. Baskı balatadan olacağını sanmıyorum. Yakın zamanda triger değişimi oldu mu? Acaba çok ufak da olsa triger hatalı monte edilmiş olup zorlanmalarda beyin sapma yakalıyor olabilirmi diye düşünüyorum. Yorum bağlantısı
Anıl Karaca 8 Ekim 2015 Yazar Paylaş 8 Ekim 2015 95000 km de değişti triger. Ancak 30000 km dir kullandım ve bu sorun son 4 aydır ara ara olmaya başladı, havalar soğuk olduğu zaman özellikle yoğunlaşmaya başladı üstadım. Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Eğer araç çekişten düşüyorsa, gaza bastığınız halde motor yemiyorsa gazı dpf(Katalizör) arızası olabilir. Benimde başıma benzer bir sorun hareket halinde yokuş tırmanıyorken gelmişti. Yorum bağlantısı
Necat Ertan 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 (düzenlendi) 95000 km de değişti triger. Ancak 30000 km dir kullandım ve bu sorun son 4 aydır ara ara olmaya başladı, havalar soğuk olduğu zaman özellikle yoğunlaşmaya başladı üstadım. Havaların soğuması ile başlayan artan sorunlar, aküde sorun olabileceğini düşündürüyor. Akü bitmek üzereyken manuel olmasına rağmen otomatik vites arızası diye uyarı veren Focus 2.5 aracımız vardı. Basitten başlayarak, yani akünüzü kontrol ettirerek işe başlayabilirsiniz. 8 Ekim 2015 tarihinde Necat Ertan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Anıl Karaca 8 Ekim 2015 Yazar Paylaş 8 Ekim 2015 Eğer araç çekişten düşüyorsa, gaza bastığınız halde motor yemiyorsa gazı dpf(Katalizör) arızası olabilir. Benimde başıma benzer bir sorun hareket halinde yokuş tırmanıyorken gelmişti. Katalizörün tam olarak fonksiyonu nedir? Sorununuzu nasıl çözmüştünüz üstadım? 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 (düzenlendi) Aşağıda ki linki incelerseniz Dpf ( dizel partikül filtresi ) gerekli açıklama yapılmış hocam. Sorunumu da bu parçayı kimyasal solüsyonlar ile temizleyen veya komple çıkartıp temizleyen bir oto servis ile halletmiştim. Yalnız sorunun nerden ve neyden kaynaklandığını tam olarak saptamanız da fayda var. Aracı bir bilgisayara bağlatıp hata kodundan ne sıkıntısı olduğunu öğrenirseniz daha çok işinize yarıyacaktır. Dpf arızasında ekran kod vermiyor. Daha doğrusu bana vermemişti diyeyim. Ama bilgisayar ile 5 dakika da buldular. http://www.otoguncel.com/teknik-bilgiler/dizel-partikul-filtresi-dpf-nedir-ve-gorevleri-nelerdir/ 8 Ekim 2015 tarihinde Mustafa Sabri Alemdaroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 2009 da dpf yoktur. kızdırma bujisi ilk kontrol edilecek olan yer 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Sabri Alemdaroğlu 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 Araç benzinliymiş dikkat etmedim. Yanlış bilgi vermiş oldum özür dilerim. Saygılarımla. 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 8 Ekim 2015 Paylaş 8 Ekim 2015 gayet diesel. buji o buji değil kzıdrıma bujisi . 2 Yorum bağlantısı
Anıl Karaca 9 Ekim 2015 Yazar Paylaş 9 Ekim 2015 2009 da dpf yoktur. kızdırma bujisi ilk kontrol edilecek olan yer Cevap yazan herkese tesekkür ederim. Bilg a baglayip kontrol yaptiktan sonra kizdirma bujilerini degistirecegim yarin. Ekstra birşey cikarsa bilg.da onu da yatirip buradan maliyeti ve yapilanlari yazacagim. 2 Yorum bağlantısı
Alper Karakuyu 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 yüzde yüz kızdırma bujisi aynısını yaşadım hatta uyarı ekrana gelince araç 3000 deviri geçmiyordu benim ısıtma bujileri değişince sorun düzeldi Yorum bağlantısı
Anıl Karaca 10 Ekim 2015 Yazar Paylaş 10 Ekim 2015 Sabah 9 da sasmazdaydim. Bilg.a baglandi, 2 tane hata yazdi. Mazot basinc dusuklugu, yakıt eksik basinc diye 2 mesaj vardi. Pompaciya gittim bana enjektorlerden baslayip sirasiyla baglantilari kontrol etmesi gerektigini soyledi. Esas kisim ortalama ucreti sordugumda aldigim cevapti 500-600 den baslar hasar tespiti dedi.. ne olacagini bilemeyiz teshis ettikten sonra net ucreti soylerim dedi.. bu beni baya zorlayan birsey oldu. Acikbufe misali bir durum gibiydi.. pompacidan ciktim once bakim yapilsin sonra deneyim tekrar hata gelmez belki umidiyle geri geldim. Filtreler, mazot ve yag filtresi, on balatalar degisti. Bakimi 7000km aksattigim icin filtreler berbat haldeydi.. usta bu bakimdan sonra duzelir dedi.. arac nefes alamadigi icin mazota yukleniyor ve ordada yeterli yakit gelmiyor diye beyin otomatikman korumaya gecip hata veriyordur dedi. Enteresan tarafi kizdirma bujilerinin 4 ü de saglamdi.. velhasil rutin bakim yaptik ve 1 hafta deneyecegim bu sekilde eger bir aksaklik olursa pompaciya gidip basinc konusunda tamir isine girisilecek. Bu hafta deneme haftam olacak.4500 devirde vites degistirip limitleri zorladim bugun hic bir hata vermedi. Hayirlisi diyelim bu hafta anlasilacak durum. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 10 Ekim 2015 Paylaş 10 Ekim 2015 kızdırma bujileri nasıl test edildi ?yöntem? Yorum bağlantısı
Anıl Karaca 10 Ekim 2015 Yazar Paylaş 10 Ekim 2015 Akuye baglandi bir kablo tek tek bujileri kontrol etti hepsinde de ışık yandi. Bilg a baglandi 2 farkli yerde farkli programlarda ikisinde de bujiye ait bir hata cikmadi. Yazdigim 2 mazotla ilgili hatalar yaziyordu. Bujilerin kontrolu nasildir bu 2 yontem dogrumudur ? Yorum bağlantısı
Recommended Posts