Erhan Erbek 28 Ekim 2015 Paylaş 28 Ekim 2015 Arkadaslar formda cok arastirma yapdim ancak hic birinde bir sonuc belirtilmemis 2 gun once aracimin hiz gostergesi calismamaya basladi ve bu yuzden aracin vites gecislerinde sertlik ve cekisde dusme mevcut arti olarak triptonik vitese gecdigimde 1 vitesden baska bir vitese gecis yapmiyor arastirmalarimda bir usta sanzuman icindeki hiz sensorunden olabilecegini baska bir usta ise abs den olabilcegini soyluyor bnm sorum ilk olarak bu arac hiz bilgisini sanzumandanmi yoksa abs sensorunden mi aldigi. Aracim 2004 mondeo mk3 tdci otomatik. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 Erhan bey, Konunuzu yanlış yere açmışsınız, muhtemelen bu sebeple kimsedn yanıt alamamışsınız. Ben birazdan doğru yere taşıyacağım. Yeni İçerik'e bastığınızda konunuzu doğru yerde görüyor olacaksınız. Araç IDS ile bağlanıp arıza kodu okundu mu? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 Mk2 Mondeo duz vites sanzimandan okuduguna gore buyuk ihtimal sizin de sanzimandan okuyordur. Aracin hiz sensoru bozuldugundan ecunun farkli bilgileri alamamasindan zaman zaman beklenmeyen tepkiler verdigi dogrudur. Ara sira calisabilir. Benim sorunum sensor.degistiginde maalesef duzelmemisti. Beyin tamiri ile duzelmisti ama benim ki sanssizlik olmustu. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 Arac vss sensor htası ve u2200 hatası vermıs bugun baglattım Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 u2200 hatası, universal bi okuyucuya bağladığınız için. Ben de mondeo'nunki şanzımanda diye hatırlıyorum. Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 Tesskurler formda yenıyım bır cok servısle gorusdum bır servıs absden okudugunu soyluyor bır servıs sanzuman ustunden dıyor net bır cvp yok anlıcgınız son olark umrnıye oto sanıye es ford da aracı pc ye bagladık vss hız sensor hatası ve u2200 hataları vrdı ordkı arkads hataları sıldı ancak ne care ve arkadas oto kocdn ayrılma bır ustaymıs bana sensorun sanzuman ıcınde oldugunu ve snzumaanın ınmesı gerekdıgını soyledı absle fln ılgısıde yokmus. Anlasılan sanzuman ınecek care yok. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 Erhan bey, Öncelikle forumumuzda güzel Türkçe'mize çok dikkat ederiz. Gazeteye makale gönderir gibi yazı yazarız forumumuzda. Sizden de aynı özeni bekliyoruz lütfen. Emin değilseniz, yetkili servise gidip sormanızı öneririm. En kesin bilgi onlarda sonuçta. Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 Korkum sanzuman ınıp sensor degısdıkden sonra devam etmesı. Kusurabakmayın dıkkat ederım. Suan nette ve telefonla sureklı bır cevap aramaktayım basit bır sey degıl cunku bir sensor ıcın sanzuman ıncek. Evren bey cevabınız ıcın tesekkur ederım.Sızın beyın arac beynımı yoksa sanzuman beynımıydı.? Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 (düzenlendi) Sensor degisimi icin sanziman inmez. Soketli olmasi lazim. Yani bir kablo soketi sanzumanda digeri sanirim ecuya bagli olacak bir kablo hiz sensoru dedigimiz. Sokette bir sorun varsa belki sanziman iner ama tek basina satilan bir ara kablo varken sanziman inmesinden bahsediliyorsa niyet kotu olabilir. Benim arac beyni degismisti ama dedigim gibi her aracta olacak bir hafise degildir. Saygilarimla. 29 Ekim 2015 tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 klima ve kalorifer sistemi teyp te bir anormallik var mı? Arkadaslar formda cok arastirma yapdim ancak hic birinde bir sonuc belirtilmemis 2 gun once aracimin hiz gostergesi calismamaya basladi ve bu yuzden aracin vites gecislerinde sertlik ve cekisde dusme mevcut arti olarak triptonik vitese gecdigimde 1 vitesden baska bir vitese gecis yapmiyor arastirmalarimda bir usta sanzuman icindeki hiz sensorunden olabilecegini baska bir usta ise abs den olabilcegini soyluyor bnm sorum ilk olarak bu arac hiz bilgisini sanzumandanmi yoksa abs sensorunden mi aldigi.Aracim 2004 mondeo mk3 tdci otomatik. Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 (düzenlendi) Hayır yok. jf506e kodlu sanzumanın ıcınde 3 adet sensor mevcut evren bey bırı ısı sensoru bırı arac hız bırı ıse turbın hız sensoru bunlar bır kablo demetıyle sanzuman dısına cıkıyo ve bır soketle sanzuman beynıne gıdıyo yanı sanzuman ustunde sadece 3 adet soket var sensorun kendısı sanzuman ıcındekı dıfransıyel dıslısı denılen bır dıslıden bılgı okuyo bu sensore ulasmanın tek yoluda sanzumanın volan tarafından acılması buda arac uzerınde yapılamayacagı ıcın sanzumanın ınması gerekıyo tek care sensor ucunu multımetre ıle olcerek omajındn saglam ve bozuk oldugunu anlamak. 29 Ekim 2015 tarihinde Erhan Erbek tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 hız sensörü dışardan sökülüp değişebilen bir parçadır ancak biraz kuyuduadır. ana sorununz hzıı okumaması. şanzman üstünde aks mili çıkışı yanında bulunr. ancak direkt girşimeden önce teybi ve havalandırma paneli soketlerini sökerek bir deneyin derim ... Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 Vallahı aks cıkıslarına ben dahıl dort ford ustası bak o sensoru bulamadılar netten sanzuman kodu yazıldıgında veya sanzumanın parclarının bulundugu resımlerde sensor ıcerde gosterılıyor cıkma bır jatcoyuda ınceledım uzerınde sanzuman soketlerınden baska bır sensor veya bır gırıs vs yok. Dedıgınızı deneyecegım ancak her goturdugum usta aks cıkısında degıp aracın altına gırıp bulamadan cıkıyorlar. 2.0 ztec motorlarda sensor aks uzerınde dizel 5 ılerı jatcolarda sensor sanzuman ıcerısınde denılıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Ekim 2015 Paylaş 29 Ekim 2015 hatta türbin hız sensörü ile yanynaadır soketleri ters takan da olur Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 29 Ekim 2015 Yazar Paylaş 29 Ekim 2015 Ozman benım mondeonun uzerındekı jatco degıl caglar bey netten aratıp bır resım atabılmenız mevcutmu bu sensorun yerını gosteren 2 gundur hem arac ustunde hem netten bulamadım ben cunkı. 1 Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 4 Kasım 2015 Yazar Paylaş 4 Kasım 2015 Arkadaslar arac kndi kendine duzeldi bianda ne oluyo bu arabaya bilmiyorum yarinda sanzumani indircekdik. Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 17 Kasım 2015 Yazar Paylaş 17 Kasım 2015 Arkadaslar sanzuman kartelı acılarak sensor olculdu saglam. bır servıs gosterge arkasında bır sensor var dıor.suan sanzumanı eledık sızce dırek beynemı yonelmelıyım yoksa gostergeyemı. Yorum bağlantısı
Erhan Erbek 19 Kasım 2015 Yazar Paylaş 19 Kasım 2015 Birde nette arastirmalarimda benim sorunuma yakin bir kac sorun buldum depo samandirasindan kaynaklanmis yakit gostergesi ile hiz gostergesinin baglantisi mevcutmus.Benim aracdada hiz gostergesi bozuldugu zaman benzin isigi yanip uyari veriyor sifira dusup tekrar yukseliyor ve surekli dusup yukseliyor aracin egimine gore.Sizce boyle bir durup olabilirmi? Yorum bağlantısı
Recommended Posts