İçeriğe Yönlendir

Her Devrin Adamı: Ford Mondeo 1.5 Ecoboost Titanium

Kubilay Evis

Recommended Posts

Kubilay Evis

Açıkcası bu yeni Mondeo'nun 1.5 EcoBoost'u tam anlamıyla; "Mondeo'ya biniyorum" demek isteyenleri tercih edeceği bir modeli. Şanzıman olmamış, motor performans anlamında bence oldukça güzel ama asıl işi o performansı verirken aynı zamanda ekonomik olması gereken vasfını hiç ama hiç yerine getiremiyor. Bunların dışında araba zaten tam anlamıyla dört dörtlük, fiyatı da fena sayılmaz.

Keyifli seyirler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Sanırım ben alana kadar bir sonraki Mondeo gelmiş olacak.  :(  :(

Ama bir gün benim de olacak.  :)  :) 1.6 TDCi M/T Titanium  :nazar:  :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Beğeni izafi mesela

.6 ileri  Aisin şanzımanı ile efsane dertisz mk3 jatco gibi olacağını sanıyorum. tüketimde ezebileceğim kadar ezerek 14.5lt/100 km tüketimle test etmiştim. size gelen mondeo da sorun olabilirmi? videoyu izlemedim henüz?

Örneğin Ranger 4x4. Lasman öncesi test e gitti. Dergide yazı için... test pilotu servisimize başvurmuştu. Ya bunda sıkıntı var ya da bunu sorun olarak yazacağım demişti. hava emiş hattında sorun bulduk son 1 saatte gidermiştik. Yazı normal olarak yayınlanmıştı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serdar Samancıoğlu

onu bilmem de, bu arabayla test sürüşü yaptık (1.5 ecoboost)

çok dik bir rampayı tırmanırken düz yolda gider gibi hızlandı o an bu arabaya cidden hayran kaldım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bekir Afşar

Araç tasarım olarak bence harika.

VW'leri konforuyla, Ford'ları da sürüş dinamikleriyle özdeşleştirirdik. Ama artık işler tersine dönmüş gibi.

Mondeo, Passat'tan daha konforlu - Passat, Mondeo'dan daha iyi yol tutuşa sahip.

Mondeo, iyi lastiklerle sınıfının yol tutuş gerekliklerine yetebilecektir. Konforu ve yalıtımı ile öne geçecektir.

Lakin o şanzıman nedir ya. Yıllardır şanzımanları ile önde olan Mondeo'ya neden öyle bir şanzıman koymuşlar. Anlamak zor.

İlerde zengin olur muyum bilmiyorum ama bu arabalara bu kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor. Hem bu kadar para vereceksin hem de şehiriçi 11 litre yakacaksın.

Mondeo için en uygun motor bence 2.0 tdci. Lakin kahrolası vergi sistemimizle o kombinasyon bize hayal.

Benim için sıradaki hedef makyalı MK4. O zamana kadar bu arabaya sağlam bir şanzıman gelir, vergi sistemi de biraz mantıklı hale gelirse 5 yaşında bir MK5 alabilirim :):p

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Bunlar otomobil. C segment sıkıştırılmış oto, b segment şehirde iş görsün, a segment 4 tekerlekli motosiklet. 

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer
(düzenlendi)

Yine güzel bir inceleme olmuş. Bence bir önceki mondinin iç mekanı daha güzeldi... :)

tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

And ın bileği iyidir, kimseyi riske atmadı bence son gazlamada, daha önce zaten sınırları çözmüştür o :)

Çok güzel inceleme olmuş aynı test aracı ile ben de test yaptım.

Ben kullanırken sıfırladım bazı yerlerde aşırı yoğun trafiğe girdim 30 dk dur kalk gittik. Toplam 1.5 saat test sonrasında geri kalanda da hep tapa gaz ani hızlanma yavaşlama vs. 12 ile kapattım kontağı

Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Video yayınlandı mi Otopark'ta

Evet yayınlandı. İlk oluşturduğum linkten ulaşabilirsiniz.

Beğeni izafi mesela

.6 ileri  Aisin şanzımanı ile efsane dertisz mk3 jatco gibi olacağını sanıyorum. tüketimde ezebileceğim kadar ezerek 14.5lt/100 km tüketimle test etmiştim. size gelen mondeo da sorun olabilirmi? videoyu izlemedim henüz?

Örneğin Ranger 4x4. Lasman öncesi test e gitti. Dergide yazı için... test pilotu servisimize başvurmuştu. Ya bunda sıkıntı var ya da bunu sorun olarak yazacağım demişti. hava emiş hattında sorun bulduk son 1 saatte gidermiştik. Yazı normal olarak yayınlanmıştı.

Abi bu araç bize çok çok önceden gelmiş olacaktı ancak bizden önce kullanan kişiler abartıp ağır kaza yaptıkları içinde olabilir tabi. Ama zaten videoda da And abi belirtti, sürekli trafiğe girilecekse ya da şehiriçinde gündelik işler için kullanılacaksa şanzımanda o konularda oldukça iyi ve geçişleri de zaten en iyi çift kavramadan bile pürüzsüz olarak.

Araç tasarım olarak bence harika.

VW'leri konforuyla, Ford'ları da sürüş dinamikleriyle özdeşleştirirdik. Ama artık işler tersine dönmüş gibi.

Mondeo, Passat'tan daha konforlu - Passat, Mondeo'dan daha iyi yol tutuşa sahip.

Mondeo, iyi lastiklerle sınıfının yol tutuş gerekliklerine yetebilecektir. Konforu ve yalıtımı ile öne geçecektir.

Lakin o şanzıman nedir ya. Yıllardır şanzımanları ile önde olan Mondeo'ya neden öyle bir şanzıman koymuşlar. Anlamak zor.

İlerde zengin olur muyum bilmiyorum ama bu arabalara bu kadar para vermek bana mantıklı gelmiyor. Hem bu kadar para vereceksin hem de şehiriçi 11 litre yakacaksın.

Mondeo için en uygun motor bence 2.0 tdci. Lakin kahrolası vergi sistemimizle o kombinasyon bize hayal.

Benim için sıradaki hedef makyalı MK4. O zamana kadar bu arabaya sağlam bir şanzıman gelir, vergi sistemi de biraz mantıklı hale gelirse 5 yaşında bir MK5 alabilirim : :):p

Her noktalama işaretine kadar katılıyorum yazdıklarınızın. Mondeo 2.0 TDCI olmalı kesinlikle. Bende babam için aslında 2.0 TDCI Mondeo'yu çok istiyorum ama hayırlısı artık :)

Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

And ın bileği iyidir, kimseyi riske atmadı bence son gazlamada, daha önce zaten sınırları çözmüştür o :)

Çok güzel inceleme olmuş aynı test aracı ile ben de test yaptım.

Ben kullanırken sıfırladım bazı yerlerde aşırı yoğun trafiğe girdim 30 dk dur kalk gittik. Toplam 1.5 saat test sonrasında geri kalanda da hep tapa gaz ani hızlanma yavaşlama vs. 12 ile kapattım kontağı

Biz Red'in ilk geldiği gün tüm çekimler bittikten sonra Akfırat'taki bol S virajı olan saçma yola gidip 5 kişi arabanın canını ayrı ayrı aldık ve herkes ölümüne gazladı esp tutuyor diye. Yakıt ortalamasına baktığımızda 8.8 lt'di. En son instagrama baktım bizimkiler yakıt ortalaması paylaşmış 17.5 lt  :biggrin: Kısacası bizim gazladığımız gibi gazlamıyorlar bu videodakiler felan editör gazlaması gibi oluyor  :D  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Biz Red'in ilk geldiği gün tüm çekimler bittikten sonra Akfırat'taki bol S virajı olan saçma yola gidip 5 kişi arabanın canını ayrı ayrı aldık ve herkes ölümüne gazladı esp tutuyor diye. Yakıt ortalamasına baktığımızda 8.8 lt'di. En son instagrama baktım bizimkiler yakıt ortalaması paylaşmış 17.5 lt [emoji3] Kısacası bizim gazladığımız gibi gazlamıyorlar bu videodakiler felan editör gazlaması gibi oluyor :D:D

Napıyorlar böyle çok merak ediyorum :D bi buluşma ayarlamadın ama he [emoji14]
Yorum bağlantısı
Kubilay Evis

Napıyorlar böyle çok merak ediyorum :D bi buluşma ayarlamadın ama he [emoji14]

En son And abiyi Red'i aldığım gün gördüm. O kadar acayip yoğunlar işte bir de bizi düşün :)

Yorum bağlantısı
Misafir

En son And abiyi Red'i aldığım gün gördüm. O kadar acayip yoğunlar işte bir de bizi düşün :)

Öyle durumlarda o zaman bana bi mesaj falan at beraber gidelim :)
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...