İçeriğe Yönlendir

2006 Connect K210S Deluxe Aracim Hakkinda

Murat Erdogan

Recommended Posts

Murat Erdogan

Oncelikle merhaba.Foruma yeni katildim.2008 yilindan bu yana aktif arac kullaniyorum.Son 3 ay oncesine kadar kartal aracim vardi.Suan da 2006 model ford transit connect k210s Deluxe 1.8 tdci 90 beygirlik araci kullanmaktayim.Surekli tofas kullanmis birisi olarak Ford tabiki cok luks oldu benim icin.

Yaklasik 3 ay da 10 bin km yol yaptim.Hem sehirici hemde sehir disinda aracimi deneme firsatim oldu.Aracim 245 binde.Yag olarak 10w 30 castrol yari sentetik kullandim.165 km den sonrasini goremedim.Hizi tavsiye etmiyorum ama aracimin ne yaptigini bilmek istedim.180 190 yapabilenler varmis ama benim aracim cok zor.Bir problem olabilir mi bilemiyorum. Ayrica araci aldigimda arka balatalar bitmisti.Hatta kampanayi yemisti biraz.Balatalar degisti ve kampanaya ufak bir torna attirdim.Direksiyonu duz tuttugumda sol dogru gidiyor arac.Lastiklerden olabilir mi bilmiyorum.Kemer ikaz sesi var mi veya aktif mi degil bilmiyorum olsa fena olmazdi.Kapilar acildiginda lamba arasira calismiyor Veya calisiyor erken sonuyor.En sinir oldugum sey ise motorun sesi iceri cok geliyor.Buna nasil bir cozum getirecegimi bilmiyorum. Genel anlamda aracimdan memnunum cekisi iyi ve marsa bastigimda tik diye calisiyor.Hic stop ettigi olmadi.

Saglamlik konusunda ise kaportasi cok iyi memnunum.

Genel olarak tecrubelerinizi ve yorumlarinizi alabilirmiyim. Tesekkurler

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Hoş geldiniz.

Ford 5-30 yağ kullanır. Motor sesine yapacak bir şey yok maalesef, tabi motor içi ve kabin içi izolasyon harici.

Sola çekme için rot balansa girdi mi araç? Rot ayarı yapılması gerekiyor.

İç aydınlatma için kapı kablolarını kontrol ettirmeniz gerekiyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Hoş geldiniz.

Ford 5-30 yağ kullanır. Motor sesine yapacak bir şey yok maalesef, tabi motor içi ve kabin içi izolasyon harici.

+10

Yorum bağlantısı
Mert Özgüler

Hız konusu anormal degil arac düz yolda o civarlarda hız yapiyor zaten. 180-190 yapanlar egimli yolda yapiyolar emin olun bendede 110 luk 2010 model var o bile düz yolda 180 i gecmiyor yani sizin aracla kiyasladigimizda anormal bi oran farku yok.

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Hoş geldiniz.

Hız konusunda nizami hizı yanlış hatırlamıyorsam 150 kms yada 160 olması lazım.. Connectlerde ses konusunu yasamayan bi ben varım heralde..  :nazar:  

Sani abi bu arada benim araca hep 10 30muydu  10 40 mı ne o yağ konuluyor bu yağ konusunu bi anlayamadım zaten..

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren
(düzenlendi)

Fordun tavsiye ettiği yag 5-30 yagi degisimine 2 ay kala vuruntu yapiyo bende bu bakimda sanayideki ustama danisarak 10-40 elf motor yagi koyduk su an icin super oldu duz yolda maksimum 170 yapıyor

tarihinde Furkan TANRIVEREN tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Murat Kırçal

Konu biraz geçmiş ama 2005 model aracım maksimum hız 170 km hız yapabiliyor. Araçla oynanmadığı müddetçe...

:biggrin:  :biggrin:  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...