İçeriğe Yönlendir

Önerilerinizi Bekliyorum


EMRE CANKAYA

Recommended Posts

EMRE CANKAYA

Merhaba Değerli FordClubTR ailesi,

 

Aranıza katılalı yaklaşık 3 hafta kadar oluyor. Yeni aracım 2009 Ford Mondeo 1.6i Titanuim ile.

 

Ve şuan değerli bilgilerinize ihtiyacım var. Esirgemezseniz çok sevinirim.

 

Aracı aldım temiz ve diri bir araç km'sine göre gayet bakımlı duruyor(170bin).Aldığım kişi bakımlarını yaptırdım diyor ama benim içimin rahat etmesi için tekrar bir periyodik bakıma sokmayı düşünüyorum. En azından bu yeni değişmiş değişmesine gerek yok bunun var gibisinden söylenmesine çok ihtiyacım var.

Bakım için 3 alternatif var önümde;

 

1.Ford Otokoç Servis Taşdelende Periyodik bakım fiyatı 600 tl dendi.araç 2009 model olduğu için %20-%25 indirim var yaklaşık 480-450 tl arası bir fiyata denk geliyor.Kış bakımıda ücretsiz yapılıyor ve kış seti hediye ediliyor. Sitede öyle yazıyor en azından.

 

2.Fordaktif özel ford servisi İmes tarafında Periyodik bakım için 350 tl dendi.Kış bakımını da ücretsiz yapıyor sanırım.

 

3.Forumda herkesin bahsetmiş olduğu gibi NoName servis Osman ustaya gitmeyi düşünüyorum.Böyle bir hizmeti varmı bilmiyorum arayıp sormadımda fiyatta almadım eğer yapıyor ise.Bilen varsa bilgi verirse sevinirim.Anadolu yakasında Dudullu da ikamet ettiğim için yakın servislere baktım Osman ustayıda forumda çok adı namı ve emeği geçtiği için söylüyorum.Yoksa karşı tarafa geçmek gerçekten sorunlu sizde biliyorsunuzki malum istanbul trafiği :)

 

Ayrıca Şöyle bir sorunum daha var.Belki çoğu arabada vardır pek dikkat edilmiyordur ama çok titiz olduğum için araç konusunda,

Arabada böyle tümsekten geçerken lastikleri çevirirken gacur gucur ses geliyor. Bazı arkadaşlar forumda kapı fitillerinden dolayı olduğunu iletmiş bir kaç ürün ismi vermişler ondan aldım onu deneyeceğim,Birde araçta yüksek devirlere çıkılınca bu ses geliyor 3bin 4bin devir üzerinde ön konsolun ordan yada motorun ordan dızzzz sesi gibi bir ses sanki fan hızlı dönerde ses yapar ya o şekilde.Bu konu hakkında da forumda araçtaki motorun kablolarının sertleştiği ve yüksek devirlerde titrediğinde sağa sola çarpmasından dolayı olduğu hakkında söylentiler var.

 

Gittiğim Normal veya Özel yada NoName serviste bununla ilgili yardımcı olunur mu?Bu konular hakkında bilgi verilir mi?En iyi hangisi ilgilenir. Tavsiyeniz ve önerilerinizi bekliyorum.

 

Biraz uzun oldu okuduğunuz ve değerli bilgilerinizi paylaştığınız için şimdiden teşekkür ederim.

 

İnşallah konuyu yanlış yere açmamışımdır. :)

 

 

Yorum bağlantısı
EMRE CANKAYA

Son olarak Katalizör girişindeki lamba sensörlerinden biri arızalı galiba.Motor arıza ışığı yandı sildirmek için bir ustaya gittim silerken bu hata vardı silince gitti belirli bir zaman sonra yine çıktı. Bu konu hakkında da bilgi alabilirmiyim. Katalizörü iptal mi ettirsem yenisi şuan biraz pahalı gelir bana.

Yorum bağlantısı

Merhaba emre araçtan direksiyonu cevirdiğinde gelen ses yaylardan mı geliyor yoksa motor kısmından mı önce onu bılmek gerekıyor eger tekerlerın ordan gelıyorsa yaylardan olabılır.

 

servislere gelince yetkili servisler özellere göre evet pahalı ama araştırmakta yarar var noname deki ustalarımızı arayıp daha detaylı bılgı alabılırsın tabı yardımcı olacaklardır mutlaka

Yorum bağlantısı
EMRE CANKAYA
(düzenlendi)

Merhaba,

 

Aslında tam olarak direksiyonu çevirince değil araba daha çok sağa sola sallanırken çukurdan geçerken böyle birşey paslanırda ses çıkarır ya aynı o şekilde aslında.Bir arkadaşımın ustasına göstermiştim geçenlerde ön takozları söküp oraları yağlayınca geçer demişti.Oda öyle birşey söylemişti..

tarihinde EMRE CANKAYA tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Ses, z-rot'lardan geliyor olabilir.

Diğer herşeyi osman usta da çözer tabii ki. Yanan arıza lambası için arıza koduna bakmak lazım. Katalitiği iptal de ettirseniz sensör değişmezse ışık sönmez.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...