İçeriğe Yönlendir

Mazot Filtresinin Donmasını Önlemek Mümkün Mü?

Ersin Ulupınar

Recommended Posts

Mehmet Ozyurek

Her biri 300 watt yaklaşık

İlk gelen mondeo ya ben takacağım sistemi. Ecu hazır

O yaza kadar çıkamaz Sivastan
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erdal Acar

Geçen kış ciddi soğuklar yaşadık kangalda -15 -20 ler gördük ama hiç böyle donma sorunu yaşamadım. Sadece biraz geç çalıştı. Başka sıkıntı yaşamadım. Son birkaç gündür de -14 civarı görüyoruz. 4 gün hiç çalışmayan f2 TDCİ tek marş aldı.

Mazot kalitesi çok önemli sanırım. Bu arada depo hep yarimlarda geziyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

mazot filtresi üzerinde ısıtıcı var diye biliyorum doğru mu acaba?

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

abi gecen sene -18de tek marsada aldı depoda ceyrekti

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

mazot filtresi üzerinde ısıtıcı var diye biliyorum doğru mu acaba?

Yok malesef

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Mazotu iyi yerden alın donmasın. Sıcak su çözüm değildir çünkü sıcak su soğuk sudan çabuk donar, bir sonraki gün için donmayı hızlandırır ıslak filtre ve çevresi.. ;)

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Mazotu iyi yerden alın donmasın. Sıcak su çözüm değildir çünkü sıcak su soğuk sudan çabuk donar, bir sonraki gün için donmayı hızlandırır ıslak filtre ve çevresi.. ;)

Şevkatli adminim mazotu iyi diye sürekli shellden alıyorum ki şimdiye kadar hiç sorun yaşamamıştım.Geçen yıl -10 ları gördü böyle bir sorun yaşamadım tek marşta alırdı aldığım istasyonda sıkıntı sanırım.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şevkatli adminim mazotu iyi diye sürekli shellden alıyorum ki şimdiye kadar hiç sorun yaşamamıştım.Geçen yıl -10 ları gördü böyle bir sorun yaşamadım tek marşta alırdı aldığım istasyonda sıkıntı sanırım.

Aynı yerden alıyoruz yakıtı.. Bende şimdilik bir sorun yok.. Yalnız ben düğmeye basıyorum ekranda motor çalışması beklemede yazıyor o sıra ne yapıyor bilmiyorum sanırım kızdırma bujileri devreye giriyor 2 saniye sonra da otomatik marş basıyor araç tek marşta çalışıyor..

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Aynı yerden alıyoruz yakıtı.. Bende şimdilik bir sorun yok.. Yalnız ben düğmeye basıyorum ekranda motor çalışması beklemede yazıyor o sıra ne yapıyor bilmiyorum sanırım kızdırma bujileri devreye giriyor 2 saniye sonra da otomatik marş basıyor araç tek marşta çalışıyor..

Ayhan abi şimdiye kadar bende bir sorun yaşamamıştım bahtsız bedevi olduğum için bana denk geldi sanırım.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ayhan abi şimdiye kadar bende bir sorun yaşamamıştım bahtsız bedevi olduğum için bana denk geldi sanırım.

Connectlerde filtrede su boşaltma musluğu mu vardı ben mi öyle hatırlıyorum ? Arada sırada kontrol etsen, belki çare olur.

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Ersin Bey sizin usta güvenilir değil mi filtreyi açınca mazotun rengine durumuna baktınız mı? Çünkü ehil usta size yakıt aldığınız istasyonu değiştirin vs demesi gerekiyordu bence ve yaptığı yorumda gayet mantıksız..

Yorum bağlantısı
Ersin Ulupınar

Connectlerde filtrede su boşaltma musluğu mu vardı ben mi öyle hatırlıyorum ? Arada sırada kontrol etsen, belki çare olur.

Sordum onuda öyle bir şey yokmuş abi ustanın dediğine göre.

Ersin Bey sizin usta güvenilir değil mi filtreyi açınca mazotun rengine durumuna baktınız mı? Çünkü ehil usta size yakıt aldığınız istasyonu değiştirin vs demesi gerekiyordu bence ve yaptığı yorumda gayet mantıksız..

Artık kime güveneceğimi şaşırdım inanın mazotun rengine baktım yeşildi çok yoğun olduğu için ilgilenemedi benimde acelem vardı açıkcası pek üstüne düşemedim.

Valla bilemiyorum ben de alınca full depo alırım.. bence bir söyle shell e..

Bugün gidip konuşacağım Ayhan abi bakalım ne diyecekler kendilerini haklı çıkaracakları kesinde.Bugün Konya yolu üzerinde shelle girdim depoyu doldurdum,o esnada pompacıya dedim ki yakıtlarınız da dedim su var mazot filtrem dondu dedim.Olur mu öyle şey dedi sürekli denetleniyoruz dedi 4 gün öncesine kadar shell özeldeymiş denetlmeleri,şimdi %80 nini shell artık kendisi denetliyor falan dedi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

tam tersidir.

mesela narenciye bahçelerinde portakallar donmasın diye su püskürtülür o suların donması sağlanır. su donarken diğer kısımların ısı kaybetmesini engeller.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Shell istasyonlarinin siklikla denetlendigine sahit olmusumdur. Mazotlarinda su oldugunu sanmam. Ancak yazlik-kislik.mazot olur mu? Bugun arkadas bundan bahsediyordu. Kisin donmaya dayanikli katkili mazot getiriyorlarmis istasyonlara. Boyle bisey var mi acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...