İçeriğe Yönlendir

Muayene-Yetkili Servis Km Farkı?

Uygar Küçük

Recommended Posts

Uygar Küçük

Merhabalar,   focus marka aracımı 2013 tarihinde 122.000 kmdeyken aldım. Muayene kayıtları 11.11.2009-71.000km , 11.11.2011-95.000km , 04.12.2013-122.000km de görünüyor.

Fakat Yetkili servis 2007-2011 arasında düzenli bir şekilde kmsi artarak en son aralık 2011 yılında 184.000km de kaydı var diyor. Ben bunu anlamadım bir türlü. Muayene arasında kmyle oynanmış diyecem ama aralıkta 184.000 olan araç kasımda muayeneye nasil 95.000 de görünür? Ben bu satın aldığım aracım kmsiylemi oynanmış yoksa kayıtlardamı bi sorun var tam çözemedim. 

Yorum bağlantısı

Her muayeneden önce km düşürülmüş, servisten bakım kaydını isteyerek karşılaştırın. Tüv'ün km kaydını alma olaylarından sonra bu tür sahtekarlıklar çok arttı

Yorum bağlantısı
Murat Atagenç

Ya servis 84.000 yazarken yanlışlıkla başına 1 koydu ya da km düşürüldü.

2011 öncesi için serviste km kaydı yok mu?

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

iyide km düşürülmemiş yükseltilmiş.muayenede km düşük bakımda yüksek yazılmış.Adam bakım öncesi gidip km yi yükseltmez mantıksız.Büyük ihtimalle bakım anında yanlış aracın km si yazıldı yani hata servisle alakalı gibi.

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Km.si ile oynanmış maalesef ama akıllı adammış muayenede 2009 71 2011 95 2013 122 km. Olarak ayarlatmış anlaşılmasın diye..

Yorum bağlantısı
Serhad İncedere

Km ile oynanmış. Benim aracımda öyle çıktı malesef. 2011'de muayeneye girmeden önce km'yi düşürmüş ve büyük ihtimal bir sonraki muayenede de düşürmüştür. Yada siz soktuysanız 2. muayene verileri doğrudur. Çokta güzel ayarlatmış, 2 yılda 20bin km civarlarında yapmış gözükmüş. Bence emin olmak için sigortacınızdan sorgulattırın.

Yorum bağlantısı
Serdar Akgül

Bence km ile oynamışlar.. Muayeneye girmeden önce km'yi düşürmüş...

Yorum bağlantısı
Ali Tatlısu

Merhabalar,   focus marka aracımı 2013 tarihinde 122.000 kmdeyken aldım. Muayene kayıtları 11.11.2009-71.000km , 11.11.2011-95.000km , 04.12.2013-122.000km de görünüyor.

Fakat Yetkili servis 2007-2011 arasında düzenli bir şekilde kmsi artarak en son aralık 2011 yılında 184.000km de kaydı var diyor.

2011 yılına kadar düzenli servis kaydı var ise, 2009 yılında servise kaç km de gitmiş. ordan çıkar.

Yorum bağlantısı
Uygar Küçük

Buna göre sanırım 100km oynadı bana satan Şerefsizkoçhisarlı  arkadaş. 

Siz tecrübeli dostlarım, abilerim bu kmsi ile oynan aracı kim alır bile bile :) Diğer türlü bende kul hakkına girerim. Komisyoncuya satsam, oda birini kandıracak zaten gene vebale girecem :) 

Yorum bağlantısı
Ersen Tapan

Siz tecrübeli dostlarım, abilerim bu kmsi ile oynan aracı kim alır bile bile :) Diğer türlü bende kul hakkına girerim. Komisyoncuya satsam, oda birini kandıracak zaten gene vebale girecem :)

Siz de km yi normale çevireceksiniz başka çare yok. 

Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ

Her muayeneden önce km düşürülmüş, servisten bakım kaydını isteyerek karşılaştırın. Tüv'ün km kaydını alma olaylarından sonra bu tür sahtekarlıklar çok arttı

+1. Çok sık rastlamaya başladım. Muayene öncesi km makul seviyelere indirilir. Sonra muayeneye girilir. Siz şanlısınız, en azından yetkili servis kaydı var.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Kiriş
(düzenlendi)

Araç bakımlı ve keyfinize göreyse, hiç canınızı sıkmayın. Binin devam edin, yapan Allahından bulsun. Km ile de oynamayın. Aracı da yetkili servise bakıma götürmeyin olsun bitsin.

Zaten bu bilgiyi forumla paylaşmakla eşe dosta bir numara yapmayacağınız da ortada.  :good1:

Can sıkmayın, Keyfinize bakın. ;)

tarihinde Ahmet Kiriş tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

ikinci el araç alırken çok dikkatli olmak gerekiyor 180.000 km sattığımız dobloyu 2 gün sonra 130.000 km gördüm internette, bazı rent firmaları  aracın 10.000 km bakımını dışarıda yaptırıyor sonra araç 20.000 km gelince 10.000 km düşürüp servisde yaptırıyor bi iç bi dış derken araba 100.000 km de gözüksede araba 200.000 km de oluyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Maviş

Aynı durumdayız sizinle. Ben de benzer olayla karşılaştım. Km. yi yükseltseniz de durum gene karışacak. Ben de konuyu forumda paylaşmıştım. Arkadaşların benzer yorumları vardı.

Bir yukarı yorumda Ahmet Kiriş arkadaşımız güzel bir şekilde özetlemiş. Ben de aynı fikirdeyim.

Ancak satarken de sattığımız kişiye ya yazılı bir şekilde ya da şahitlerin huzurunda km. nin düşürüldüğünü bilerek satış yapalım. En azından kendimizi sorumluluktan kurtarırız. Kafamı artık eskisi gibi takmıyorum. Siz de takmayın.

Yorum bağlantısı
Uygar Küçük

Teşekkürler tecrübe ve tavsiyeleriniz için, zoraki bir rahatlama gelmedi desem yalan olur :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

serviste uzun sğüredir obd den oknuyor km ler. yanlış yazma ihitmali yok o kısımda

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

her muayene öncesi düşürülmüş,bakıma gitmeden yükseltilmiş sanırım.yoksa tekrar yükseltmese bakımda da ortaya çıkacak km düşürüldüğü.

sağlık olsun.pek çoğumuzun durumu aynı ama ya farkında değiliz,ya değil gibi yapıyoruz,ya da umursamıyıruz.siz de umursamayın :)

Yorum bağlantısı
Oktay Demirağ

serviste uzun sğüredir obd den oknuyor km ler. yanlış yazma ihitmali yok o kısımda

Benim kilometrede  servisteki kayıt 1.088.000 di. Tüm servisler aynı değildir muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

donanım haberden alıntı,

Belki bilen vardir; 
bazilari da sifir arabaya 1 yilda 40-50 bin km biniyor. Bu sirada gerekli bakimlari sanayi de yaptiriyor. 

Sonra 1.yil garantiden yapilacak vakim zamani geldiginde km yi geri saydirip mesela 10-12bin km ye indirip sonra servise sokup bakim yaptiriyorlar. 
Al sana servis bakimli 10-12binde 1 yasında araba.ama aslinda 40-50bin binilmiş çogu parcasi sanayiden degişmiş..miş muş... 
al sana kazık....

Yorum bağlantısı
Serhad İncedere

Eskiden ailemle birlikte kullandığımız cliomuz vardı, şehirdışına 2 kez çıkmış bir araç yalova-bursa ve yalova-izmit. (şehiriçi bile sayılabilir :) ) 2006 yılında sıfır aldık e 2009 yılında sattık, 17.500km'de. O zamanlar böyle bir olay yoktu. Şimdi düşük km araçlardan şüpheleniyorum sürekli. Bu devirde ya çok yakın tadınığının sıfır aldığı aracı alacaksın yada sıfır alacaksın.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...