İçeriğe Yönlendir

Yakıt Göstergesi - Yol Bilgisayarı Hk.

İsmail Sefer

Recommended Posts

İsmail Sefer

Bi hafta önce akü boşalmıştı takviye yapıp çalıştırdık ben akünün ömrü bitti sandım ancak aküde sıkıntı yokmuş akü kendini şarj etti şuan arabayı çalıştırıyor. Akü neden boşaldı sebebini bilemedim. Takviye yapıp arabayı çalıştırdıktan sonra fark ettim ki araç Mesaj/ Uyarı tonlarını kapatmış kendi kendine. Neyse onu menüden açtım.

Sorunum şu: Dün arabaya mazot alıcam. Eskiden yol bilgisayarında max gidilebilecek yol 100 km kaldığında yakıt göstergesi son çizginin üzerinde olurdu. Ancak dün yakıt alacağım zaman yol bilgisayarı 100 km gösterirken gösterge son çizgiden biraz ilerideydi sanki daha fazla mazot vardı depoda. Ayrıca eskiden depoyu fulleyince max gideceği mesafe 800-850 km felan yazıyordu. Dün ağzına kadar doldurttum 666 km yazdı. Sebebi ne olabilir? Akü boşalınca arabanın beyni mi karıştı? Yol bilgisayarı mı bozuldu? Şamandırada mı sıkıntı var? Fikri olan var mı?

Yorum bağlantısı
Yasir Baş

Kış geldiği için yakıt tüketiminiz artmıştır veya araba bu akü olayından dolayı sürekli yerinde çalıştıysa yine ort. yakıt tüketimi artacağı için en son verinize göre gidilecek mesafeyi düşürmüş olabilir. Ben her hangi bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Sadece 800 km den 650'ye düşmesi normal değil. Oda Eray beyin dediği gibi tüm bilgiler sıfırlandığı için olabilir. Öyleyse yine sıkıntı yok. Bence biraz kullanın ve pompadan doldurup bir hesap yapın.

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

Akü komple boşalmadı kontağı çevirdiğim zaman gösterge ışıkları yanıyordu ama marşa basmıyordu. Kutup başlığını da çıkarmadık. Yani yol bilgisayarı kendini sıfırlamadı. Güzergahımın uzun yoldan farkı yok zaten evden çıkıyorum 200 metre gidip çift şeritli yola çıkıyorum trafik ışığı olmadan 18 km gidiyorum 100km hız ile. Aklıma takılan yakıt göstergesine göre 100 km den fazla götürmesi gereken mazot varken yol bilgisayarı neden 100 km gösterir yazıyor. Bir yolu var ise yol bilgisayarı sıfırlanması mı lazım? Sorun olup olmadığını bu deponun bitiminde anlıcam artık.

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Akü komple boşalmadı kontağı çevirdiğim zaman gösterge ışıkları yanıyordu ama marşa basmıyordu. Kutup başlığını da çıkarmadık. Yani yol bilgisayarı kendini sıfırlamadı. Güzergahımın uzun yoldan farkı yok zaten evden çıkıyorum 200 metre gidip çift şeritli yola çıkıyorum trafik ışığı olmadan 18 km gidiyorum 100km hız ile. Aklıma takılan yakıt göstergesine göre 100 km den fazla götürmesi gereken mazot varken yol bilgisayarı neden 100 km gösterir yazıyor. Bir yolu var ise yol bilgisayarı sıfırlanması mı lazım? Sorun olup olmadığını bu deponun bitiminde anlıcam artık.

İsmail abi yol bilgisayarı kendini sıfırlamadı demişsin ama ilk mesajda da "araç mesaj uyarı tonlarını kendi kendine kapatmış" demişsin bu da durup dururken kapatmaz voltaj yetersiz geldiğinden sebep enerji yokmuş gibi algılayıp sıfırlamış.. teyp sıfırladıysa yol bilgisayarı da sıfırlamış olabilir.. bi süre gezip tekrar gözlemlemekte fayda var.. dediğiniz gibi depo bi bitsin bakalım kaç km gidecek o zaman daha sağlıklı bi sonuç çıkar :)

Yorum bağlantısı
İsmail Sefer

Metin kardeşim ortalama yakıt tüketimini sıfırlamayı biliyorum yorumun için sağol  ;) Eray kardeşim teyp kendini sıfırlamadı sadece mesaj uyarı tonu kapandı. 1 depo ile 750-800 km gidiyordum dün doldurduğumda km 736 ydı sanırım. Havalar soğudu diye düşmüş olabilir onda sıkıntı yok. Yani aracın yakmasında sıkıntı yok 1 depo ile eskiden ne kadar gidiyorsa yine aynı km yaptı. Gözlemlediğim yakıt göstergesi ile yol bilgisayarı arasında tutarsızlık var. Neyse şuan ki depo bitiminde anlarız sorun olup olmadığını  :unsure2:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...