İçeriğe Yönlendir

Araç Şarj Cihazı Ve Telefon Tutucular


İbrahim Bark

Recommended Posts

İbrahim Bark
(düzenlendi)

Forumda bu başlıkta bir konu göremediğimden açtım umarım hata etmiyorumdur.

Epeyi bir süredir otomobilde araç şarj cihazları ve telefon tutucularla başım belada. Hah işte deyip aldıklarımın bir kısmı güneşi, sıcağı ve soğuğu görünce plastik ve silikon kısımları kendisini bıraktı, şarj soketleri de otomobil değiştirdikçe aracın ilgisiz yerlerinde kaba durdu ya da kablo karmaşasına neden oldu.

Bu arada yeni gördüğüm bir cihazı aldım kullanım kolaylığını paylaşmak istedim. Tabi bu yada benzer bir cihazı aracında kullanan var mı merak ediyorum.

17.12.2015 günü Wi-Fi sistemini kullanarak nano teknoloji ile üretildiği ifade edilen yapışkan yüzeyli telefon tutuculu FluxPort CarMount White (Beyaz kablosuz araç şarj cihazını "Siyahını mı alsaydım. Aracımın iç döşemesi siyah da") Form Ankara (Keçiören) MediaMarkt mağazasından satılandım. (Konuyu anlatabilmek için mecburen cihaz ismini (marka yazmak zorunda kaldım) bağışlayınız. Uygun değilse metinden çıkarılabilir.Cihazı 5 gündür Ford Kuga aracımda kullanıyorum gerek telefonu tutuşu ve gerekse anında algılayarak şarj etmeye başlamasından son derece memnun kaldım. Umarım uzun sure bu kablosuz şarj konforu devam eder. Bu arada telefonun veri ve şarj konektörü de daha az kullanılacağından uzun ömürlü olacaktır.

Cihazı araştırırken e-postama ve telefonuma samimiyetle cevap veren www.fluxport.com sitesi Satış Yöneticisi Oğuz Okan beye ve ayrıca cihazı satın aldığım mağazanın Cep telefonu standında bana bilgilendirme ve deneyimlem konusunda yardımcı olan Hakan beye teşekkür ederim

Cihazı bana göre iki eksiği var (çok şey mi istiyorum -Mağaza fiyatı 159 Tl cik biraz pahalı gibi) 1.si Cihazın Android ve İOS larda olduğu gibi Windows Mobile çalışacak bir programının Mobil Markete olmayışı. 2. si Cihazınızın otodan çıkarılıp evlerde de kablosuz olarak kullanılabilecek bir ara micro USB çıkışının bulunmayışı (sadece araç çakmağına doğrudan takılarak buradan aldığı enerji ile çalışıyor) bulunmayışı. bana göre bu iki eksik de giderilirse harika olur diye düşünüyorum.

Sağlıcakla kalınız.

tarihinde İbrahim BARK tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Orjinal araç şarjı dışındaki yan ürünlerin en kalitelisi olmadığı sürece telefonunuza zarar verme ihtimali yüksektir. Yine orjinal araç tutucular dışında kalitesiz tutucular, dediğiniz gibi kısa sürede işlevsiz hale gelir. Ama orjinalleri doğru kullanıldığında gayet kullanışlı ve uzun ömürlüdürler. 

Şimdiki aracımda direkt Usb den şarj ihtiyacımı karşılayabiliyorum. Sadece kabloya bakıyor. Tutucu olarak önceki telefonum 4,5' ekrana sahip Sony de, 7 sene önceki Nokia E-bilmemkaç ın orjinal tutucusunu kullanıyordum. Şimdi 5' Asus a olmuyor artık. Ama kullanım durumunda en az 3-4 sene daha kullanılabilecek kalitede bir tutucu.

Kısaca OEM candır.  :)

Yorum bağlantısı
İbrahim Bark

Keşke otomobil üreticileri bluetooth sisteminin tamamlayıcısı olarak ön konsolda telefonlar/navi cihazları için de uygun düzenlemeler (düşmeyecek, sürücüyü gereksiz meşgul etmeyecek) fiziksel geliştirseler. Telefon/navi aparatları balkon demirlerine asılı çamaşırlar gibi olup, ele ayağa dolaşmasa. Esasen görüntü kirliliği de önlenmiş olur.

Eyvallah bence de OEM candır.

Tabi bulunabildiğinde/tüketici aldatılmadığında.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...