İçeriğe Yönlendir

Focus III - Koltuk Isıtma

Misafir

Recommended Posts

Serkan Toker

on cama o sistemi yaptirmak yada cami degisip isitmali cam takmak ne kadara mal olur acaba..pahalidir herhalde :)

Tesisat muhtemelen vardır, iki sigorta lazım. Cam kasko harici alınırsa 500-600 civarı vardır..

Mondeo mk3 için arka koltuklara olur mu serkan bey önlerde zaten mevcut saygılarımla.

Olur neden olmasın da benim arka koltuğun oturma yeri sabit değil. Kaldırınca zorluk çıkarmadan komple çıkıyor arabadan. Kablolar sorun olmaz diye karar verebilsem yapacapım ama emin olamıyorum..

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Tesisat muhtemelen vardır, iki sigorta lazım. Cam kasko harici alınırsa 500-600 civarı vardır..

Olur neden olmasın da benim arka koltuğun oturma yeri sabit değil. Kaldırınca zorluk çıkarmadan komple çıkıyor arabadan. Kablolar sorun olmaz diye karar verebilsem yapacapım ama emin olamıyorum..

Belki soketli falan bir şey düşünülebilir abi..

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Belki soketli falan bir şey düşünülebilir abi..

Zaten pedlerin kabloları soketli Ayhan, orasını güzel yapmışlar. Elektronik modülden gelen kablolar pedlere soketle takılıyor. Tak çıkar kolay olur da, koltuğu kaç sefer çıkarıyoruz aslında. Yapılmaz diye bir şey yok, dikkatli kullanmak lazım..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Zaten pedlerin kabloları soketli Ayhan, orasını güzel yapmışlar. Elektronik modülden gelen kablolar pedlere soketle takılıyor. Tak çıkar kolay olur da, koltuğu kaç sefer çıkarıyoruz aslında. Yapılmaz diye bir şey yok, dikkatli kullanmak lazım..

Aynen öyle koltuk sürekli çıkartılıp takılan bişey değil.. Arkadakileri de düşünmek lazım aslında :) 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Aynen öyle koltuk sürekli çıkartılıp takılan bişey değil.. Arkadakileri de düşünmek lazım aslında :)

Benim delikanlılar arka koltuğa oturunca direk camları açıyorlar. Pek lazım değil onlara.. Genç adamlar sonuçta.. :nazar:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Uğur Kamil

Güzelmiş, ilk fırsatta bende bir el atiyim buna. Motor ısınıp arabayı ısıtana kadar ben ben işe gitmiş oluyorum en azından altan ısınınca üşümeyiz arabada belki :)

Yorum bağlantısı
Harun_Tekin

İyi abi bise degilmis oyleyse dusunulebilir..tesekkur ederim..

Yorum bağlantısı
Misafir

Arka koltuklara da yapinca 4 tane birden ayni anda zorlar mi arabayi/aküyü?
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Arka koltuklara da yapinca 4 tane birden ayni anda zorlar mi arabayi/aküyü?

Zorlamaz

Yorum bağlantısı
Misafir

Zorlamaz

Abi takılı olan düğmeli sistemi uzaktan kumandalı 4 koltuk ısıtma olarak değiştirmeye karar verdim. Hatta siparişi geçtim bile. Ama ısıtıcıda kademe yok tek kademe sanırım. Olsun sonuçta çok uzun süreli açık kalmıyor. Montajını yapınca buradan paylaşırım. Bu arada çakmaklık gözünü modifiye edip cep telefonu için daha geniş bir göz haline getirmeyi planlıyorum. Bakalım ileride sonuç ne olacak. Ürün bu http://tr.aliexpress.com/item/free-shipping-The-carbon-fiber-car-seat-pre-heater-kits-with-remote-controller-300m-to-control/32563233157.html80 usd 4 koltuk için. Benim için montaj zor olmayacak. Pad ler ön koltukta hazır zaten. Sadece tesisat kablolarını döşemem lazım 4 koltuğa göre. Anteni uygun yere koyunca oldu bitti.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Abi takılı olan düğmeli sistemi uzaktan kumandalı 4 koltuk ısıtma olarak değiştirmeye karar verdim. Hatta siparişi geçtim bile. Ama ısıtıcıda kademe yok tek kademe sanırım. Olsun sonuçta çok uzun süreli açık kalmıyor. Montajını yapınca buradan paylaşırım. Bu arada çakmaklık gözünü modifiye edip cep telefonu için daha geniş bir göz haline getirmeyi planlıyorum. Bakalım ileride sonuç ne olacak. Ürün bu http://tr.aliexpress.com/item/free-shipping-The-carbon-fiber-car-seat-pre-heater-kits-with-remote-controller-300m-to-control/32563233157.html80 usd 4 koltuk için. Benim için montaj zor olmayacak. Pad ler ön koltukta hazır zaten. Sadece tesisat kablolarını döşemem lazım 4 koltuğa göre. Anteni uygun yere koyunca oldu bitti.

Eğer en yüksek seviyede çalıştırıyorsa uzaktan çalıştırma harici bence iyi değil çünkü ben son kademeye getirdiğimde bir süre sonra oturulmaz hale geliyor.. :D Ayrıca araba içinde de bir kumanda taşımak bilemedim valla ne desem.. ;)

Yorum bağlantısı
Misafir

Eğer en yüksek seviyede çalıştırıyorsa uzaktan çalıştırma harici bence iyi değil çünkü ben son kademeye getirdiğimde bir süre sonra oturulmaz hale geliyor.. :D Ayrıca araba içinde de bir kumanda taşımak bilemedim valla ne desem.. ;)

Son kademede en fazla çalışacağı 2 dakika [emoji1] sonrasında zaten 2 ye çekiyoruz [emoji12]
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Yok abi uzaktan çalıştırmam imkansız. Ben elektriği çakmaktan aldım Arabayı kilitleyince 20 dk sonra tüm elektriği kesiyor ve kumandadan aracı açana kadar elektrik vermiyor. Dolayısıyla uzaktan çalıştırma bana uymaz. Tek avantajı düğme olayı kalkıyor ortadan.

...

tarihinde Kerem Minaz tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Alper Doğan
(düzenlendi)

Benim mondeonum geç ısınıyor sıkıntımo var acaba:)

Son kademede öyle aşırı bir sıcaklık hissetmiyorum nedense.

tarihinde Alper Doğan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Benim mondeonum geç ısınıyor sıkıntımo var acaba:)

Son kademede öyle aşırı bir sıcaklık hissetmiyorum nedense.

Isıtıcı pedlerden kaynaklanan bir durumdur, aslında problem değil bizimkiler abartılı ısınıyor. Sırtını rahatsız eden ısıtıcı daha iyi değil yani, sabit ikinci kademede tutunca kullanışlı oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Yok abi uzaktan çalıştırmam imkansız. Ben elektriği çakmaktan aldım Arabayı kilitleyince 20 dk sonra tüm elektriği kesiyor ve kumandadan aracı açana kadar elektrik vermiyor. Dolayısıyla uzaktan çalıştırma bana uymaz. Tek avantajı düğme olayı kalkıyor ortadan.

Doğan bey 20 dk. sonra elektriği kestiği doğru fakat aracınız görebildiğiniz bir noktada ise araca binmeden 15-20 dk önce kumandadan kapıları aç-kapa yaparak araca 20 dk daha elektrik verirsiniz.(kilitleyince elektriği 20 dk kadar kesmiyor )pesinden ısıtıcı kumandasından ısıtıciyi açıp siz araca binene kadar isinmis olmasını sağlarsınız.
Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Merhaba, U.k. ısıtıcı takacagini söylemiş arkadaş... o yüzden aracın kapısını kumandadan aç kapa yapınca araca 20 dk kadar daha elektrik gelir, peşinden ısıtıcı u. k. ile açılırsa araca binmeden ısınır demek istedim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Merhaba, U.k. ısıtıcı takacagini söylemiş arkadaş... o yüzden aracın kapısını kumandadan aç kapa yapınca araca 20 dk kadar daha elektrik gelir, peşinden ısıtıcı u. k. ile açılırsa araca binmeden ısınır demek istedim.

Aynen o şekilde 20 dk ısıtması sağlanabilir. Ama koltuk üstünde olmadan ısınması daha uzun sürebilir. Neyse gelsin görürüz artık.
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Sarp D. Uygur

Ürün sayfasına giriyorum ve artık ürünün satışta olmadığını görüyorum. Yıkıldım resmen :shok:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 8 ay sonra...
Mehmet Erdemir

İyi akşamlar. Bu koltuk ısıtmadan bende aldım ama montajda sıkıntı yaşıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bağlantı için 4 adet kablo var. 2 kırmızı 1 beyaz ve 1 siyah. Kırmızının birinde sigorta var sanırım bu artı, siyahın ucunda takma için ufak apart var, ben bunu eksi olarak yorumladım ama olmayabilir. harici olarak 1 kırmızı ve bir beyaz var. Acaba ben bu kabloları nasıl bağlayacağım ?

Yorum bağlantısı
Misafir

İyi akşamlar. Bu koltuk ısıtmadan bende aldım ama montajda sıkıntı yaşıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim. Bağlantı için 4 adet kablo var. 2 kırmızı 1 beyaz ve 1 siyah. Kırmızının birinde sigorta var sanırım bu artı, siyahın ucunda takma için ufak apart var, ben bunu eksi olarak yorumladım ama olmayabilir. harici olarak 1 kırmızı ve bir beyaz var. Acaba ben bu kabloları nasıl bağlayacağım ?

Foto atabilirseniz daha rahat yorumlayabiliriz. Kablolardan 2 si +- dir. Diğerlerinin birisi de kumandanın ışıkları için aracın iç aydınlatmasına bağlanacaktır. Ama diğeri nedir anlamamız için foto daha iyi olur. Montaj şeması yokmu paketin içinde.

Yorum bağlantısı
Misafir

Biz de arkadaslarla denedik. Yolcu koltugundan basladik ama sirt kismiyla oturulan kismi birbirinden ayiramadik. Baktik beceremeyecegiz biraktik. Satmayi dusunuyorum isitici pedleri.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...