İçeriğe Yönlendir

Kaput Hakkında

Mehmet Salih

Recommended Posts

Mehmet Salih

Merhaba,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var; motor kaputunda ford amblemi olmaması orjinal değil anlamına gelir mi?

Yorum bağlantısı
Misafir

Amblem sonradan takılıyor. Parçacılardaki kaputlar amblemsizdir. (Öndeki plastik arma) Orjinallerde Ford logosu kaputun içinde soğuk mühürlüdür. (presli)

Yorum bağlantısı
Ali Karadağ

Merhaba,

Bir konuda yardımınıza ihtiyacım var; motor kaputunda ford amblemi olmaması orjinal değil anlamına gelir mi?

Kaputun içerisinde presle yazılan tırnak büyüklüğündeki amblem mi yoksa dışarıda ızgaradaki amblem mi?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

Kaputun içerisinde presle yazılan tırnak büyüklüğündeki amblem mi yoksa dışarıda ızgaradaki amblem mi?

+1 bende aynı şeyi merak ettim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Arkadaşın sorduğu Kaporta parçalarında fabrika pressli ford yazısı.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Salih

baskılı ford yazısı nı sorıyorum kaputun içinde olan

Yorum bağlantısı
Misafir

baskılı ford yazısı nı sorıyorum kaputun içinde olan

Yoksa yan sanayidir.

Yorum bağlantısı
Yusuf Koç

Aşağıdaki örnek resimde işaretli plastik parçaların altından kaputun iç kısmına bakınca, alttaki renk aracın orijinal rengi ise kaput büyük ihtimal orijinal, eğer farklı renk veya boyasız ise kaput büyük ihtimal değişmiştir.

http://hizliresim.com/vn5yQA

Yorum bağlantısı
Mehmet Salih

Yoksa yan sanayidir.

bu kesin bilgi mi?

Aşağıdaki örnek resimde işaretli plastik parçaların altından kaputun iç kısmına bakınca, alttaki renk aracın orijinal rengi ise kaput büyük ihtimal orijinal, eğer farklı renk veya boyasız ise kaput büyük ihtimal değişmiştir.

http://hizliresim.com/vn5yQA

sizin dediğinize bakıcam
Yorum bağlantısı
Misafir

bu kesin bilgi mi?

sizin dediğinize bakıcam

Sanırım kataloğunuzda yazması gerek. Tam olarak başka bir kayda ulaşamadım ama kesin bilgi. Ancak neresindedir bilemiyorum. Keçe altında kalmış olabilir, hafif silikse dikkatli bakmak gerekebilir. Ama soğuk damga Ford logosu Oem parçalarda mutlaka olmalı. Aşağıdaki konuya da bi göz atın isterseniz.

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/232852-%C3%B6n-kaputun-alt%C4%B1da-ford-amblemi-yok-mu/

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin
(düzenlendi)

Fazla takmamak lazım böyle şeylere. Kaput orijinal olsa ne, olmasa ne. Araban seni yolda bırakmayacak kadar sağlıklıysa, her an göreve hazırsa ne önemi var ki kaputun orijinal olmasının ya da olmamasının. Bu arada Mehmet hocamın işaretlediği yerlerde presle basılmış logolar mevcut. Ses yalıtıcı keçenin altında kalmıyor.

tarihinde Celalettin Süğürtin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Salih

Hava yamurlu olduğu için tam inceleyemedim ama kaputun kilit dinin yanında silik bir amblem var gibi ama bagaj kapağıyla karşılaştırınca boylarının farklı olduğunu gördüm onun olmadığına karar verdim.

bir ustaya gösterdim anlayamadı karar veremedi yani bazen amblem olmayabiliyor dedi???

kaputun üstünde koruma var boya ölçümü yapılamıyor:)

Kafamı kurcalayıp duruyor.

Aksi olan ise yarın satmaya kalksam orjinal mi değil mi sıkıntı olacak.

Yorum bağlantısı
Misafir

Hava yamurlu olduğu için tam inceleyemedim ama kaputun kilit dinin yanında silik bir amblem var gibi ama bagaj kapağıyla karşılaştırınca boylarının farklı olduğunu gördüm onun olmadığına karar verdim.

bir ustaya gösterdim anlayamadı karar veremedi yani bazen amblem olmayabiliyor dedi???

kaputun üstünde koruma var boya ölçümü yapılamıyor:)

Kafamı kurcalayıp duruyor.

Aksi olan ise yarın satmaya kalksam orjinal mi değil mi sıkıntı olacak.

Bagaj kapağını farklı firma, kaputu farklı firma imal ediyordur. Amblemin standart bir boyutu olmaz. Kapılardaki farklıdır, diğer kapıdaki başkadır. Amblem varsa sorun yoktur.  ;)

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Satılmayacak mal yoktur, satılır. Orijinalliğini anlamanın tek yolu bu değildir. Orijinal parçada sacların birleşim yerinde sert ve düzgün bir macun bulunur. Değişen parcalarda ise kurşun kalem silgisini andıran silikon. Bu silikonu tırnaklarsanız esner, orijinalde esneme olmaz.

Bence boşverin arabanızı sevin, binin, tadını çıkarın. Satacak zaman da Allah kerim, onu öyle kabul edecek birileri de vardır.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...