Bayram Aktaş 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Merhaba Arkadaşlar, Yaklaşık 20 gün önce maddi hasarlı bir trafik kazası atlatmıştım. Allah'a şükür maddi olarak atlattık. Buna istinaden aracımın değer düşüklüğü için Karşı tarafın sigorta firması olan Anadolu siğortaya değer düşüklüğü dosyası açtırdım. Tüm evrakları tutanakları ilettim. Konu bugün sonuçlandı. Aracım da 9 bin liralık hasar kaydı oluştu. Ve sigorta firmasının bana ödeyeceği tutar 242 lira olarak sonuçlandı. Gerçekten şaka gibi bir rakam. Hemen aradım eksper firmasını ve Anadolu sigortayı. Dedim hepinizi dava edeceğim. Şu şekilde bilgi paylaştılar. Aracın şasesinde bir problem yoksa sökülüp takılabilen parçasın da problem var ise değer düşüklüğü ücreti bu şekildedir diye bilgi verdiler. Haziran da bir yasa yürürlüğe girmiş buna istinaden araç perte de çıksa değer düşüklüğü ücreti alabilmek için aracın şasesin de problem olması gerekmektedir dediler. Şimdi siz değerli dostlarımdan yardım istiyorum ne yapmam gerek ? Değer düşüklüğü parasını almak için yada zararımı karşılayacak nasıl bir işlem yapabilirim? Sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapmak geldi aklıma fakat başvuru ücreti 100 TL. Zaten 242 TL bir para alacağım bir de haksız çıkarsam daha çok mağdur olacağım. Mahkemeye versem keza aynı şekilde olacak. Konu hakkın da net bilgiye sahip olan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok memnun olurum. 242 TL Param var artık bozdurur bozdurur harcarım cidden yasaların hiçbiri bizlerle değil yazık diyorum başkada bir şey değil. 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Bu sigorta konuları acayip bir hal aldı .Allah kolaylık versin .Sigortacınız ne diyor,kural bu falan deyip kenara mı çekiliyor? Kasko yaparken mangalda kül bırakmazlar ya neyse.. Emmi yetiş 1 Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 forumda belki sigortacı vardır da açıklık getirir :=) 1 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Merhaba Arkadaşlar, Yaklaşık 20 gün önce maddi hasarlı bir trafik kazası atlatmıştım. Allah'a şükür maddi olarak atlattık. Buna istinaden aracımın değer düşüklüğü için Karşı tarafın sigorta firması olan Anadolu siğortaya değer düşüklüğü dosyası açtırdım. Tüm evrakları tutanakları ilettim. Konu bugün sonuçlandı. Aracım da 9 bin liralık hasar kaydı oluştu. Ve sigorta firmasının bana ödeyeceği tutar 242 lira olarak sonuçlandı. Gerçekten şaka gibi bir rakam. Hemen aradım eksper firmasını ve Anadolu sigortayı. Dedim hepinizi dava edeceğim. Şu şekilde bilgi paylaştılar. Aracın şasesinde bir problem yoksa sökülüp takılabilen parçasın da problem var ise değer düşüklüğü ücreti bu şekildedir diye bilgi verdiler. Haziran da bir yasa yürürlüğe girmiş buna istinaden araç perte de çıksa değer düşüklüğü ücreti alabilmek için aracın şasesin de problem olması gerekmektedir dediler. Şimdi siz değerli dostlarımdan yardım istiyorum ne yapmam gerek ? Değer düşüklüğü parasını almak için yada zararımı karşılayacak nasıl bir işlem yapabilirim? Sigorta tahkim komisyonuna başvuru yapmak geldi aklıma fakat başvuru ücreti 100 TL. Zaten 242 TL bir para alacağım bir de haksız çıkarsam daha çok mağdur olacağım. Mahkemeye versem keza aynı şekilde olacak. Konu hakkın da net bilgiye sahip olan arkadaşlar beni bilgilendirirse çok memnun olurum. 242 TL Param var artık bozdurur bozdurur harcarım cidden yasaların hiçbiri bizlerle değil yazık diyorum başkada bir şey değil. 2005 model araçla mı kaza yaptınız ? eğer öyleyse zaten birşey almanız neredeyse imkansız.. Çünkü değer kaybından dolayı para almanız için aracın genç olması lazım. Yani daha önce işlem görmemiş boyanmamış olması falan lazım.. Bunları sizin ispatlamanız lazım falan filan.. Araç sıfır yada 1-2 yaşında olacak ki o zaman şaseye falan bakılmaz düzgün bir rakam ödenir. forumda belki sigortacı vardır da açıklık getirir :=) Zigortacı ne arar la bazarda 3 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Geçmiş olsun. Sigortacı arkadaşlar cevap verecektir. Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 2005 model araçla mı kaza yaptınız ? eğer öyleyse zaten birşey almanız neredeyse imkansız.. Çünkü değer kaybından dolayı para almanız için aracın genç olması lazım. Yani daha önce işlem görmemiş boyanmamış olması falan lazım.. Bunları sizin ispatlamanız lazım falan filan.. Araç sıfır yada 1-2 yaşında olacak ki o zaman şaseye falan bakılmaz düzgün bir rakam ödenir. Zigortacı ne arar la bazarda Evet 2005 ise sıkıntı olabilir,konuyu okuyunca aklım direkt yeni araca gitti benim. 2 Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 14 Ocak 2016 Yazar Paylaş 14 Ocak 2016 Bu sigorta konuları acayip bir hal aldı .Allah kolaylık versin .Sigortacınız ne diyor,kural bu falan deyip kenara mı çekiliyor? Kasko yaparken mangalda kül bırakmazlar ya neyse.. Emmi yetiş Kendi siğortacımla muhatap olmadım abi ben karşı tarafın siğorta şirketi ile görüştüm. Yani adamların dediği şu eksper ne derse bizler o kararı uyguluyoruz diyor. 2005 model araçla mı kaza yaptınız ? eğer öyleyse zaten birşey almanız neredeyse imkansız.. Çünkü değer kaybından dolayı para almanız için aracın genç olması lazım. Yani daha önce işlem görmemiş boyanmamış olması falan lazım.. Bunları sizin ispatlamanız lazım falan filan.. Araç sıfır yada 1-2 yaşında olacak ki o zaman şaseye falan bakılmaz düzgün bir rakam ödenir. Zigortacı ne arar la bazarda Aynen Ayhan abi aracım 2005 model fakat daha önceden kazası boyası yoktu Evet 2005 ise sıkıntı olabilir,konuyu okuyunca aklım direkt yeni araca gitti benim. 2005 model ama abi sonuçta benim aracımın değeri 2 3 bin lira düşmedi mi ne farkeder yani eski yeni olması taş gibi arabam vardı mağdur oldum Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Aracın yaşına göre hesaplanıyor.. Yaşı ve onlarca hesaplama yöntemi.. Hata yaptıklarını sanmıyorum... Hesaplama tablosunu inceledim. .tablo net.. 4 Yorum bağlantısı
Tayfur Polat 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Bu sigorta işleri epey rayından çıktı. Bu yıl ücretler çok fahiş arttı. İnsanı otomobil kullanmaktan soğuttular. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Değer kaybı için yaptırdığınız değer kaybı ekspertiz raporuna göre talep ettiğiniz tutar ne kadardı? 1 Yorum bağlantısı
Abdurrahman Balaban 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 2005 model ama abi sonuçta benim aracımın değeri 2 3 bin lira düşmedi mi ne farkeder yani eski yeni olması taş gibi arabam vardı mağdur oldum Sistem daha çok yeni aracı korumak için işliyor sanırım.Araç yaşlandıkça değer kaybı çarpanı küçülüyor ve senin araçtaki gibi 1/10 gibi rakam ödemesi çıkıyor anlaşılan(fikir yürütüyorum).. Değer kaybı 2400 TL , ödenen 240 TL gibi 1 Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 14 Ocak 2016 Yazar Paylaş 14 Ocak 2016 Aracın yaşına göre hesaplanıyor.. Yaşı ve onlarca hesaplama yöntemi.. Hata yaptıklarını sanmıyorum... Hesaplama tablosunu inceledim. .tablo net.. Mehmet abi adamların dediğine göre aracın yaşı, kilometresi, şase hasarı vb kriterler dikkate alınıyormuş. Değer kaybı için yaptırdığınız değer kaybı ekspertiz raporuna göre talep ettiğiniz tutar ne kadardı? Abi herhangi bir tutar belirtmedim sadece evrakları ilettim hepsi bu. Tutarı onlar kendileri belirledi Sistem daha çok yeni aracı korumak için işliyor sanırım.Araç yaşlandıkça değer kaybı çarpanı küçülüyor ve senin araçtaki gibi 1/10 gibi rakam ödemesi çıkıyor anlaşılan(fikir yürütüyorum).. Değer kaybı 2400 TL , ödenen 240 TL gibi Abi büyük ihtimal senin hesaplama yöntemine yakın oranlar da hesaplama yaptılar. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 şase vs. gibi bir tabir yok formülde. sizde değişen boyanan parçşlar nedir? 100 tl? kime ödediniz? 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 100 tl? kime ödediniz? Rapor için ekspere 1 Yorum bağlantısı
Muray Altay 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Yaş kriteri önemli değildir arkadaşlar 20 yillikta olsa deger kaybinizi mahkemede alabilirsiniz. http://www.baltaci.av.tr/aracta-olan-deger-kaybi-hakkinda-yargitay-kararlari/ Burada hasarla alakali olarak dava açtığında emsal olarak gösterebilecegın emsal karrlar var. Eger hukuktan az anlıyorsan kendine uygun olanı bulup dava dosyana ekleyebilirsin 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ertugay 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Bu noktada kazanın eksper raporundan hariç, aynı eksper veya farklı bir eksper tarafından değer kaybı tazminatı için aracın piyasa fiyatı, kaza nedeniyle araçtaki hasar/değişen parçalar, aracın kazadan önceki orjinalliği kapsamında kaza sonrası yeni piyasa ederinin de belirtilmek suretiyle bir rapor hazırlanarak raporda değer kaybı miktarı açıkça belirtilir. Bu rapor karşılığında değer kaybı tutarına göre değişmekle birlikte bir eksper ücreti ödenir, bu ücretin faturası da karşı tarafın tarfik sigortasından talep edilir. Değer kaybı tutarı, hasar kaydından farklı bir rakamdır. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Bayram, mahkemeye versem mi diye dusunuyorsan aklinda suphe var demektir. Suphe varsa sigortanin da odeme yapmamasi normal. Haklo oldugunu dusunen her Türk Vatandaşı hakkini mahkemelerde aramalidir. Aldigin 240tl'yi gerekirse ustunu feda et hakli oldugunu dusunuyorsan. Degilsen sen hakkini savunmazsan kimse senin hakkini savunmaz. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 Yaş kriteri önemli değildir arkadaşlar 20 yillikta olsa deger kaybinizi mahkemede alabilirsiniz. http://www.baltaci.av.tr/aracta-olan-deger-kaybi-hakkinda-yargitay-kararlari/ Burada hasarla alakali olarak dava açtığında emsal olarak gösterebilecegın emsal karrlar var. Eger hukuktan az anlıyorsan kendine uygun olanı bulup dava dosyana ekleyebilirsin formülde araç yaşı rakmı büyüdükçe , katsayı düşüyor yani bayağı azalıyor. Rapor için ekspere 100 tl miymiş formülhesabı? 2 Yorum bağlantısı
Muray Altay 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 illaki düser lakin bu fiyat 242 lira olmaz. Bence binleri ifade eden rakam alacaktır arkadaş. Piyasa irtslamasi alınır hasar kaydı çikartılır hasar kayitli piyasa ortalamasi alinir fark ödenir 1 Yorum bağlantısı
Uğur Kamil 14 Ocak 2016 Paylaş 14 Ocak 2016 2005 model araçla mı kaza yaptınız ? eğer öyleyse zaten birşey almanız neredeyse imkansız.. Çünkü değer kaybından dolayı para almanız için aracın genç olması lazım. Yani daha önce işlem görmemiş boyanmamış olması falan lazım.. Bunları sizin ispatlamanız lazım falan filan.. Araç sıfır yada 1-2 yaşında olacak ki o zaman şaseye falan bakılmaz düzgün bir rakam ödenir. Zigortacı ne arar la bazarda Araba kaza karıştıktan sonra daha önce o parçaların işlem görüp görmediği nasıl ıspatlanabilirki? 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 15 Ocak 2016 Paylaş 15 Ocak 2016 Araba kaza karıştıktan sonra daha önce o parçaların işlem görüp görmediği nasıl ıspatlanabilirki? Parçalara bilir kişi bakınca anlıyor..Macun yada boya geçmişi olup olmadığını.. 1 Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 15 Ocak 2016 Yazar Paylaş 15 Ocak 2016 (düzenlendi) şase vs. gibi bir tabir yok formülde. sizde değişen boyanan parçşlar nedir? 100 tl? kime ödediniz? Çağlar abi değer kaybı için Ekspertiz yapan Eksper söyledi bu hadiseleri. Aracın yaşı ve kilometresi bu hususta çok önemliymiş. 100 TL ödemedim, siğorta tahkim komisyonuna olayı taşırsam en düşük ücret olarak 100 TL'lik bir başvuru rakamı var. Bayram, mahkemeye versem mi diye dusunuyorsan aklinda suphe var demektir. Suphe varsa sigortanin da odeme yapmamasi normal. Haklo oldugunu dusunen her Türk Vatandaşı hakkini mahkemelerde aramalidir. Aldigin 240tl'yi gerekirse ustunu feda et hakli oldugunu dusunuyorsan. Degilsen sen hakkini savunmazsan kimse senin hakkini savunmaz. Saygilarimla. Evren abi aklımdaki şüpheleri karşı tarafa yansıtmadım. Ben onlarla gayet haklı bir şekilde konuşup durumu izah ettim. Aklım da şöyle şüphe var burası Türkiye abi ben hakkımı nereye kadar savunabilirim muhakkak bir yerden bir açık çıkar ben sadece uğraştığım la kalırım. Yoksa ben hiçbir zaman hakkımı savunmaktan çekinmem yada kaçınmam. Tek problemim bu süreçte olur da haksız çıkarsam, şöyle araç yaşı parçası vb nedenlerden dolayı emeğime üzülürüm orası beni kuşkulandırıyor. Ama sonuna kadar gideceğim madem böyle bir hakkım var, bu yazdıkların da beni biraz olsun kendime getirdi Evren abi, çok haklısın. Ben aramazsam hakkımı başkası aramazsa bu düzen böyle gitmeye mahkum olur. Çok teşekkür ederim. 15 Ocak 2016 tarihinde Bayram Aktaş tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 Geçmiş olsun. Sigortacı arkadaşlar cevap verecektir. +1 Yorum bağlantısı
Caner Tiryaki 16 Ocak 2016 Paylaş 16 Ocak 2016 Değer kaybı sigortacıların müşterilerimiz mağdur olmasın diye çıkardıkları bir durum değil. Daha önce benzer durumlarda dava açanların kazanması ve 2. el değerinin kazadan oluşan düşme bedeli kadar para almalarının sonucu olay yayıldı ve sonuç olarak mevzuat a girdi. Sigortacılar bu durumdan tabi haz etmediler. Ne yapıyorlar komik ücretler verip "verdik" diyerek susmamızı bekliyorlar. Araç yaşı formül falan bunlar komik ve saçma şeyler. Benim 77 model amerikan aracıma vursalar karşı taraf kabahatli olsa o zaman yaştan üstüne karşıya para vereyim. Olur mu öyle bir şey. Orjinal bir amerikan la değişen parçası olan ya da tamir görmüş parçalı olan amerikan nın arasındaki değer farkı ciddi rakamlar. yaştan dolayı 242 tl ye tamam mı diyeceğim. Yani mevzuatın hiç bir anlamı olmadı. Adı değer kaybı ama verilenin adı sus payı. Yani siz bedeli kabul etmeyip aracınızın gerçekten kaybettiği değeri belirleyip mahkeme yoluyla talep edeceksiniz. Benzer yargıtay kararları var. Bence değer kaybınızı hesaplayın ve sigorta firmasından söke söke alın. Bu konuda açıkçası hassasım çünkü sigorta firmalarının insanları aptal yerine koymalarını haksızlığa uğratmaları ve göz göre soymaları sinirimi bozuyor. 3 Yorum bağlantısı
Misafir 17 Ocak 2016 Paylaş 17 Ocak 2016 açıkçası hassasım çünkü sigorta firmalarının insanları aptal yerine koymalarını haksızlığa uğratmaları ve göz göre soymaları sinirimi bozuyor. Ithamlariniz biraz agir olmamis mi Caner Bey? Sigorta sirketleri illegal kuruluslar degil. Verdikleri her kararda mahkeme yolu aciktir. Siz herkesi soyup 60.000.000tl'ye kadar zarar eden uluslararasi sirketlerden olusan bir sektor gordunuz mu? Sigorta sirketleri hazinenin sıkı denetimi altindadir. Mahkemeyi gectim, Hazineye gelen bir sikayeti 3 gunde yanitlamak zorundalar. Konunun ne oldugunun onemi yok. Bu ihtimal her zaman mevcutken, ileri asamasinda mahkeme yolu acikken sigorta sirketleri keyfi karar almazlar. Nasil olsa mahkemeye gitmez anlayisi ile hareket etmezler. Emsal gosterilecek kararlarda kurumsal sirket olarak adinin gecmesini istemez. Bu yuzden yasal olarak sektordeki mevzuatin disina cikmaz. Cogu sektorde gorulemeyecek kadar, her police icin genel ve ozel sarti olan cok teferruatli mevzuatlardir bunlar. Mevzuat sigortali tarafindan yanlis bulunabilir. Burada adres sigorta sirketi degil, genel ve ozel sartlari hazirlayip buna gore sirketlerin satis yetkisini duzenleyen hazinedir, kamu otoritesidir. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Recommended Posts