İçeriğe Yönlendir

Ford Festiva

Serkan Engin

Recommended Posts

Serkan Engin
(düzenlendi)

Arkadalar merhaba

Çocuk olunca eşimin işe gidip gelmesi için 10.000TL lik bir araç arayışındaydık bir kaç tane bulduk olmadı ama gönlüm hep Ford'tan yanaydı sonunda İstanbul'dan 92 model ford festiva otomatik bir araç aldık şehir içi kullanım için ideal park sıkıntısı yok en önemli özelliği (bizim için) otomatik olması.

Kayınpederime baktırdım araç 92 model eksiği gediği var ama bizim işimizi görecek şekilde olduğundan kaçırmakta istemedim.

araç genel olarak iyi bakımlı temizliği yapılıp binilecek.

Z7X6mZ.jpg

L1lML1.jpg

tarihinde Serkan Engin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Orjinali KIA olan araç lisansı ile birlikte KIA'da üretim bitince FORD tarafından alınmış diye biliyorum. Sorunsuz bir araç diye hatırlıyorum bunları.

Güle güle kullanın, kazasız belasız inşallah.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu arada tavsiye, bu yaştaki araç için ilk iş hidroliklerin acilen değişmesi, şanzıman yağının da yine değişmesi çok iyi olacaktır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Engin
(düzenlendi)

Orjinali KIA olan araç lisansı ile birlikte KIA'da üretim bitince FORD tarafından alınmış diye biliyorum. Sorunsuz bir araç diye hatırlıyorum bunları.

Teşekkür ederim.

Bu arada tavsiye, bu yaştaki araç için ilk iş hidroliklerin acilen değişmesi, şanzıman yağının da yine değişmesi çok iyi olacaktır.

Şanzıman yağı değişti.

Yağ bakımı yapıldı.

Ön takım elden geçiyor.

Fren sistemi kontrolden geçiyor.

Kalorifer ısıtmıyor ona bakılıyor.

Aklıma gelecenler bunlar araç şuan sanayide bakımda.

tarihinde Serkan Engin tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Engin

Hayırlı olsun  :nazar:

Teşekkür ederim.

:nazar:

Teşekkür ederim.

Güle güle kullanın.  :nazar:

Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Hayırlı uğurlu olsun.  :nazar:

The Ford Festiva is a subcompact car that was marketed by the Ford between 1986 and 2002. Festiva was sold in Japan, the Americas, and Australasia. The name "Festiva" is derived from the Spanish word for "festive". It was not related to the similarly sized and named Ford Fiesta.

Designed by Mazda using the DA platform and B series inline-four engines, the Festiva continued the trend of Fords built and designed by Mazda for the Asia-Pacific market such as the Laser and Telstar.

South Korean first generation sales began in 1987 under the name Kia Pride, assembled by Kia under license. Australasia and Europe received the first version between 1987 and 1991 as the "Mazda 121". After 1991, Australasian sales occurred under the "Ford Festiva" name, while European sales continued under the name "Kia Pride". Kia ended production of the Pride in 2000, although SAIPA of Iran has produced this model in various forms since 2001. This ongoing production has been in parallel to the second generation Festiva introduced in 1993, sold as the Ford Aspire in North America and Kia Avella in South Korea and other markets. Although these second generations models were withdrawn in 2000, a third generation was sold between 1996 and 2002 in Japan as a badge-engineered version of the Mazda Demio.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan

Rengi de güzelmiş, iyi günlerde kullanın.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

motor ve makanik parçalar ı mazda olarak aratın

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Engin

motor ve makanik parçalar ı mazda olarak aratın

Çağlar bey mazdanin hangi modeli

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Hürriyet gazetesinden arkadaşlara hediye çıkmıştı, 94 yılıydı galiba. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...