İçeriğe Yönlendir

Donmuş Araba Sıkıntısı

Eray Aksoylu

Recommended Posts

Eray Aksoylu

merhabalar sabahki sıkıntımı anlatacağım sizlere bu sabah 8 gibi uyandım giyindim çıktım dışarı heryer buz arabanın halini aşağıdaki fotolar açıklıyor sanırım neyse kapıları açıcam açılmıyor bagajdan gireyim dedim yavaşça açarak buzların camı patlatmaması için sakince açtım girdim içeri içerden açtım kapıları kaputu açtım su haznesine baktım donmamış iyi bari dedim gittim birazda sıcak su takviye ettim bismillah dedik bastık marşa tek seferde herzamanki gibi çalıştı kaput açık bekliyorum hava filtresinin arkasından duman çıkmaya başladı kapattım bidaha çalıştırdım başta bişey yok bi zaman sonra yine çıkmaya başladı yine kapattım biraz bekledim o sırada aracı güneş gelen biyere ittirdim hemde buzları erisin diye bi daha bastım marşa az bişey daha duman çıktı kesildi sonra tüp gaz yokmuş gibi uyarı vermeye başladı bende zannettim kaçak vardı gazı boşalttı attım benzine gittim gazcıya anlattım durumu kaçak kontrolü yaptılar bişey yok denildi attık gaza bi sıkıntı yok gazda gidiyo zaten hortumlardan da başım beladaydı dedim bişey olursa ilk hortumları değiştiririz çıktım ordan motorcuya gittim komple suyu boşalttık tekrar antifriz doldurduk ısınsın diye bekledik ısındı takviye suyu çekti herşey yolunda derken tüp yine gaz yokmuş gibi uyarı verdi derken baktık tüpün su hortumlarının bi kısmı donmuşmu yoksa artık ömrünü yitirmişmi bilemem ama kaskatı olmuş ara sıra kontrol et denilerek çıktım ordan araç gazda çalışıyo birazda devirli şekilde ısınsın düşüncesiyle geldim iş yerime açtım kaputu baktım hortumlar hala kaskatı biraz sıkayım derken çat bi baktım hortum çatladı bıraktım öyle yarın gazcıya gidip komple tüpün su hortumlarını filan ne gerekiyorsa değiştirtecem. taaa bikaç ay önce hortum patlattı ozaman demiştim bu kış hortumlarla başım belada diye şuan o fikrimi tescilledim :/ kapak çatlattı diye çok tırstım açıkçası ama sanırım öyle bi durum yok gibi duruyor şimdilik. yaklaşık 10 yıldır adapazarındayım en kara kışta karda bile bu kadar soğuk ve böylesine buzlanma ayaz olmamıştı

0m0k3o.jpg

JnV4jj.jpg

O7rZjP.jpg

zrGVN9.jpg

Yorum bağlantısı
Misafir

Geçmiş olsun. Duman herhangi bir kaçak vs den değil ,aracın ısınmasından kaynaklı buhar olabilir belki? Lpg filtre ve hortumlarını belirli periyodlarda değiştirmek lazım. Yoksa riskli.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Aracı böyle açıklığa bırakmasanız sorun olmaz.. Ayazı yiyor sabaha kadar..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

İki bina arasına koymaya özen gösterin mümkünse araç önü ya duvar vs gibi bir yere dönük olsun veya güney cepheye koymaya özen gösterin.

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Geçmiş olsun. Duman herhangi bir kaçak vs den değil ,aracın ısınmasından kaynaklı buhar olabilir belki? Lpg filtre ve hortumlarını belirli periyodlarda değiştirmek lazım. Yoksa riskli.

teşekkür ederim ben de başta ısındığı için duman çıkartıyo sandım ama böyle sakince çıkan bi duman değildi sızıntı hafif basınçlı gibi çıkan bi duman olunca orda korktum. yarın komple lpg bakımına vericem aracı

Aracı böyle açıklığa bırakmasanız sorun olmaz.. Ayazı yiyor sabaha kadar..

İki bina arasına koymaya özen gösterin mümkünse araç önü ya duvar vs gibi bir yere dönük olsun veya güney cepheye koymaya özen gösterin.

ordaki eve taşınalı daha 10gün oldu garajım henüz yok ve etrafta çokta fazla bi ev filan da yok sokakta dar olunca binaya yakında parkedemiyorum anlayacağınız garaj yapılana kadar bu şekilde açık yerde kalacak mecburen  :( eski evde etrafta binalar olduğu için ve güneş direk araca geldiği için böyle bi sıkıntım da olmuyordu sitedeki komşu sıkıntılarından uzaklaşmak adına müstakil eve geçtik. kötü komşu ev sahibi yaparmış sözüne döndük açıkçası.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

teşekkür ederim ben de başta ısındığı için duman çıkartıyo sandım ama böyle sakince çıkan bi duman değildi sızıntı hafif basınçlı gibi çıkan bi duman olunca orda korktum. yarın komple lpg bakımına vericem aracı

ordaki eve taşınalı daha 10gün oldu garajım henüz yok ve etrafta çokta fazla bi ev filan da yok sokakta dar olunca binaya yakında parkedemiyorum anlayacağınız garaj yapılana kadar bu şekilde açık yerde kalacak mecburen  :( eski evde etrafta binalar olduğu için ve güneş direk araca geldiği için böyle bi sıkıntım da olmuyordu sitedeki komşu sıkıntılarından uzaklaşmak adına müstakil eve geçtik. kötü komşu ev sahibi yaparmış sözüne döndük açıkçası.

Kapı fitillerini silikon sprey ile silin veya ince bir şekilde vazelin sürün. Kaput önünü battaniye benzer birşeyle örtün.Donmanın kısmen önüne geçebilirsiniz bu sayede

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

İşte sizin sorununuz bu.. Hangi araç olursa olsun benzer sıkıntılar yaşarsınız. Araç dulda bir yerde durmalı. Hiç olmadı yanında önünde arkasında araçlar olmalı.. Binaya yakın park etmek çok iyi olur.. Yani çok soğuklarda biraz yürümeyi göze alıp aracı daha uygun bi yere bırakırsanız daha rahat edersiniz.

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Geçmiş olsun Eray Bey. DEdiğiniz gibi kış oldukça sert geçiyor bu yıl. LPG hortumlarınızı muhakkak değiştirin. Çok maliyetli değil diye biliyorum. Özellikle çok soğukta daha önemli oluyor. Bahsettiğiniz duman bana da çok önemli bişey gibi gelmedi. Yoksa kesilmezdi diye tahmin ediyorum. Aşırı soğukta arabanın bir sürü şeyi sapıtabiliyor bu da bir gerçek. 

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

bu derecede ayaz olacağını tahmin edemedik amatörlüğümüze geldi bu gece yapıcam dediklerinizi teşekkür ederim :) duman kesilince bende rahatladım ancak kontrol amaçlı gidince hortumların da sağlıklı olmadığını bir kez daha anladık 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

vesileyle bende sorayım. dün arabayı yıkayacaktım vazgeçtim.0 derecenin altında araba yıkanır mı,tavsiye edilmez mi?dün akşamüstü yıkayacaktım vazgeçtim

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

İki bina arasına bırakın... 

Benim evin ön tarafındaki araçlar kas katı olurken, iki bina arasındaki benim aracın camları bile buzlanmıyor.. 

vesileyle bende sorayım. dün arabayı yıkayacaktım vazgeçtim.0 derecenin altında araba yıkanır mı,tavsiye edilmez mi?dün akşamüstü yıkayacaktım vazgeçtim

Yıkamayın.. Tüm fitiller donacak ve yapışacak, kapıya asılınca da yırtılabilecektir.. 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erhan Karaman

Fitiller hic aklima gelmedi de balatalardan cekindim asıl donar fren tutmaz falan diye

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Fitiller hic aklima gelmedi de balatalardan cekindim asıl donar fren tutmaz falan diye

Balatalara birşey olmaz. İlk fren ile eski haline gelir. Ancak yukarıda söylendiği gibi fitiller donar. Kapı kol ve kilitleri donar.. Bu yüzden yıkamamak daha iyidir.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Hidroliğin gücüne buz dayanamaz.. 

Fren donması olayı havalı frenlerde olur, ondan da donan hava değil, havanın içindeki su dur.. 

Yorum bağlantısı
Misafir

Ayrıca buz basınç altında hemen erir. Buzun üstünde kırmızı ışıkta duran kamyonların buzu eritme sebebi lastik sıcaklığından ziyade ağırlıklarının etkisidir. 

Konuya dahil olmazsam çatlarım :crazy:

Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Ben kapı fitillerini kurulayıp badem yagı sürüyorum, hiç yapışmıyor , siz kesin yapın, kilitlere ve menteşelere wd 40 sıkın çok faydası olacak, iki bina arası çok iyi fikir.

tarihinde Süleyman Özer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Ben kapı fitillerini kurulayıp badem yagı sürüyorum, hiç yapışmıyor , siz kesin yapın, kilitlere ve menteşelere wd 40 sıkın çok faydası olacak, iki bina arası çok iyi fikir.

Sürülen şey meslekle doğru orantılı oluyor tabi..  :D Biz saçımıza süremiyoruz onu abi..  :D

Yorum bağlantısı
Misafir

Erzurum, Kars gibi illerimizi düşündüğümüzde bu soğuklar çerez gibi kalır. Siz özelliğini yitirmiş hortumları değiştirin ve uygun oranda su/antifriz karışımını aracın soğutma sistemine doldurun her şey yoluna girecektir. Yalnız antifriz doldurduktan sonra genleşme kabını sıkça kontrol edin, hava tahliyesi nedeniyle biraz azalma olabilir, motor soğukken min. çizgisine kadar ekleyip devam edin. Fazlaca eksilme olursa mutlaka sebebini bulup kaçağı onarmalısınız.

Yorum bağlantısı
Misafir

Benim sorunumda sabahları araç viteslere çok zor geçiyor. Bunun için nasıl bir tedbir alabiliriz? İki bina arasında herhangi bir donma problemi yok.

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

99 polonun ön kapı içeriden açma kolu devre dışı kalıyor. iki gün önce Kayseri'de idim. İçeriden açma kolları devre dışı idi. Camlar da üzerinde buz olduğundan aşağı inmiyordu. İçeride kaldık resmen. Petrole yakıt almaya gitmiştik görevliye isatet ettik de adam dışarıdan açtı. Sorum şu: dışarıdan açılabilirken içeriden niye açılamıyor? Kol neden devre dışı kalıyor?

99 polonun ön kapı içeriden açma kolu devre dışı kalıyor. iki gün önce Kayseri'de idim. İçeriden açma kolları devre dışı idi. Camlar da üzerinde buz olduğundan aşağı inmiyordu. İçeride kaldık resmen. Petrole yakıt almaya gitmiştik görevliye işaret ettik de adam dışarıdan açtı. Sorum şu: dışarıdan açılabilirken içeriden niye açılamıyor? Kol neden devre dışı kalıyor?

Yorum bağlantısı
Sevgin Yılmaz

Sürekli bagajımda taşırım. Sabah işe gelince yanıma alırım. Akşam iş çıkışı hemen ön cama fıs fıs anında buzu çözer. Yapışık bi şey komaz. :) İç Anadolu gibi kışı yaşayan memleketliler bu işi bilirler. 

D4q1b3.jpg

5Mz0v5.jpg

Yorum bağlantısı
Fevzi Köse

Sürülen şey meslekle doğru orantılı oluyor tabi.. :D Biz saçımıza süremiyoruz onu abi.. :D

:D :D

Bende bizim ufakliga artik kullanmadığımız bebek yağını sürüyorum fitillere pamukla, bu sene fazla bi donma sorunu yaşamadim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...