Suat YAPICI 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 Merhaba arkadaşlar aracımda yağmurda şöfor kısmı tabanı su alıyor pedal altları kuru,kapı lastikleride kuru fakat taban bezle sıkılacak kadar su alıyor.Sebebi nedir ??? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim... Yorum bağlantısı
Kenan Koç 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 kalorifer peteğin su kaçırıyor olabilir yada şase altında tıpa var sürtünmeden dolayı atıyor su alıyor taban Yorum bağlantısı
Misafir 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 Benim araçta yolcu tarafından alıyor, daha çözüm bulamadık. Benim aracın ağır bir kazası var, onla alakalı diye düşünüyordum ama torpido kısmı komple söküldüğü zaman arka kısımda su alabilecek her yer doldurulmuştu. Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 29 Ocak 2016 Yazar Paylaş 29 Ocak 2016 Benim araçta yolcu tarafından alıyor, daha çözüm bulamadık. Benim aracın ağır bir kazası var, onla alakalı diye düşünüyordum ama torpido kısmı komple söküldüğü zaman arka kısımda su alabilecek her yer doldurulmuştu. Yolcu tarafının su alması genelde ön camın önündeki ızgaralardan kaynaklanıyor başıma gelmişti.Fakat şöfor tarafını ya su testi yapıcaz yada lifte kaldırıp altına üstüne bakılacak başka çare yok gibi duruyor Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 (düzenlendi) Kışdan dolayı antifiriz kullandınız mı? Arkadaşım antifiriz ekleyince kalorifer borularında ki çatlakları açmış. Şoför paspası altı sürekli ıslaktı 29 Ocak 2016 tarihinde Serkan KARADAĞ tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Fatih Emre 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 Merhaba arkadaşlar aracımda yağmurda şöfor kısmı tabanı su alıyor pedal altları kuru,kapı lastikleride kuru fakat taban bezle sıkılacak kadar su alıyor.Sebebi nedir ??? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim... Araç muhtemelen sol ön çamurluktan darbe almış. sileceklerin altındaki plastik ızgarının yani silecek mekanizmasının bulunduğu oluğun sol su tahliyesinden akan yağmur suyu çamurluktan içeri sızıyor. Yorum bağlantısı
Özkan Kaçar 29 Ocak 2016 Paylaş 29 Ocak 2016 Benim araçta yolcu tarafından alıyor, daha çözüm bulamadık. Benim aracın ağır bir kazası var, onla alakalı diye düşünüyordum ama torpido kısmı komple söküldüğü zaman arka kısımda su alabilecek her yer doldurulmuştu.Hocam yolcu tarafının su alması "ki çok mondeocunun kronik sorunudur." Sağ yağmurluk izgarasinin altında bulunan polen filtresinin ordan kaynaklanır.Bu nasıl oluyor dersen düzenli olarak değiştirilmeyen polen filtresi, filtrenin yerleştirildiği bölmenin arkasında aracın metali ile plastik kısım arasında bulunan contanin deforme olması,eskimesi,özelliğini yitirmesi sonucu oradan plastiğin içine,plastik içinden de kalorifer motoruna ve yolcu tabanına su almasına sebep oluyor. Kanaatim o ki tıkanmış, eskimiş polen filtresi, kalorifer motorunun güçlü vakumlamasina dayanabildigi kadar dayanıp bi yerden hava almaya çalışıyor. Ve o dediğim contadan hava yeri açıp tabi su da girince suyun içeri girmesine sebep oluyor. Bu problem takılıp çıkarılırken çokça kırılgan olan polen filtresinin kapağından da kaynaklanabiliyor. Ve bence kötü polen filtresi 1. Araç tabanının su almasına 2. Zamanla boruların tıkanmasına ve yönlendirme düğmesinin yeşil conta diye ifade ettigimiz vakumlama özelliğinin bozulup sadece cama uflemesine, 3.Kalorifer rezistansinin( kalorifer motorunun) arizalanmasina (az ya da çok su içine su kaçan kalorifer motorunun bozulmasına) 4. Kalorifer düğmesinin 1 2 ve 3. dugmelerinin çalışmamasına hatta zaman zaman sapitip araba motoru sicakken çalışıp bazen kafasına gore 4.kademe hariç diğer kademelerin hiç birisinin çalışmamasına sebep oluyor. 5. Sağlık açısından da değişmeyen polen filtresi çok sağlıksız. Umarım bu konuya başka bir bakış açısı kazandirabilmisimdir. 2 Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 31 Ocak 2016 Yazar Paylaş 31 Ocak 2016 Kışdan dolayı antifiriz kullandınız mı? Arkadaşım antifiriz ekleyince kalorifer borularında ki çatlakları açmış. Şoför paspası altı sürekli ıslaktı Çok mantıklı geldi bende 2 kere antifiz değişimi yaptım.Muhtemelenn ondan olmalı çünkü ızgaradan gelse yukarı tarafta ıslak olurdu beniim sadece koltuğun önü ıslak oluyor 1 Yorum bağlantısı
Serdar Karagonlu 2 Şubat 2016 Paylaş 2 Şubat 2016 Motor tarafından içeriye gelen kablo demetinin etrafında açıklık varsa oradan su alıyor olabilir benim öyle olmuştu. Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 Merhaba arkadaşlar aracımda yağmurda şöfor kısmı tabanı su alıyor pedal altları kuru,kapı lastikleride kuru fakat taban bezle sıkılacak kadar su alıyor.Sebebi nedir ??? Bilgisi olan varsa yardımcı olursa sevinirim... Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 S.a foruma yeni üye oldum.ilk defa size yorum yaziyorum belki faydası olur..aynı sorun bendede olmuştu ilk iş olarak camın önündeki izgaralardan her iki tekere doğru giden kanalları temizledim oldu sandım ama yine yağmurlu bir gün bindigimde göl olmuştu.ilginci suyun geldiği yer tespit edilemiyoru çünkü sadece ayak bastığım yerde vardı.arabayi bir gün sol tarafa eğimli bir yere parkettigim gün içine su almadığını fark ettim ve kesinlikle kapıdandi..kapı içi söküldu inanılmaz derecede giderler tıkanmış onlar temizlendi ve kapı fitili nin tam birleşme noktası koltuğun yanı oradan aliyordu kapı kenarındaki iç döşeme yan taraftaki eski sonuçta tam oturmadigindan orayı islatmadan direk orta nokta su doluyordu kapı fitilinin oturduğu yere silikon çektim ve sorun hallodu... 2 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 S.a foruma yeni üye oldum.ilk defa size yorum yaziyorum belki faydası olur..aynı sorun bendede olmuştu ilk iş olarak camın önündeki izgaralardan her iki tekere doğru giden kanalları temizledim oldu sandım ama yine yağmurlu bir gün bindigimde göl olmuştu.ilginci suyun geldiği yer tespit edilemiyoru çünkü sadece ayak bastığım yerde vardı.arabayi bir gün sol tarafa eğimli bir yere parkettigim gün içine su almadığını fark ettim ve kesinlikle kapıdandi..kapı içi söküldu inanılmaz derecede giderler tıkanmış onlar temizlendi ve kapı fitili nin tam birleşme noktası koltuğun yanı oradan aliyordu kapı kenarındaki iç döşeme yan taraftaki eski sonuçta tam oturmadigindan orayı islatmadan direk orta nokta su doluyordu kapı fitilinin oturduğu yere silikon çektim ve sorun hallodu... Resimleyebildiniz mi? Çok faydası olurdu, elinize sağlık. Yorum bağlantısı
Emre Uluer 13 Şubat 2016 Paylaş 13 Şubat 2016 S.a foruma yeni üye oldum.ilk defa size yorum yaziyorum belki faydası olur..aynı sorun bendede olmuştu ilk iş olarak camın önündeki izgaralardan her iki tekere doğru giden kanalları temizledim oldu sandım ama yine yağmurlu bir gün bindigimde göl olmuştu.ilginci suyun geldiği yer tespit edilemiyoru çünkü sadece ayak bastığım yerde vardı.arabayi bir gün sol tarafa eğimli bir yere parkettigim gün içine su almadığını fark ettim ve kesinlikle kapıdandi..kapı içi söküldu inanılmaz derecede giderler tıkanmış onlar temizlendi ve kapı fitili nin tam birleşme noktası koltuğun yanı oradan aliyordu kapı kenarındaki iç döşeme yan taraftaki eski sonuçta tam oturmadigindan orayı islatmadan direk orta nokta su doluyordu kapı fitilinin oturduğu yere silikon çektim ve sorun hallodu... gerçekten resim gönderebilirseniz memnun kalırız Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu 14 Şubat 2016 Paylaş 14 Şubat 2016 Resimleyebildiniz mi? Çok faydası olurdu, elinize sağlık. Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu 14 Şubat 2016 Paylaş 14 Şubat 2016 (düzenlendi) Arkadaşlar fotolar yukarda. Benim arabamda kapı içine giren su kapı giderleri tıkalı olduğu için elimle tuttuğum fitilin birleşme noktasından içeri giriyordu. Ama suyun nereden geldiğini farkedemememin sebebi 2. fotoda parmağımla gösterdiğim yerde döşeme tam oturmadığı için orayı ıslatmadan direk ayak koyduğum yere doluyordu. yağmurlu bir günün ertesi günü bu fitili kaldırdığımda orada 10 cm genişliğinde ıslaklık gördüm geri kalan kısımlar kuruydu. Bu fitilin altında kanallar var arka tarafa giden kablo kanalları. Kapının içini iyice temizledikten sonra bu fitilin altına komple silikon sıktım o gün bu gündür arabam su almıyor. 14 Şubat 2016 tarihinde Selim Selimoglu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan 14 Şubat 2016 Paylaş 14 Şubat 2016 Evet tam da görmek istediğimiz resim. Bu sabah paspasları silkelerden ön yolcu taraftaki fitilin uçlarına mastik bigi bir şey sürülü olduğunu gördüm, demek bu yüzdenmiş. Tekrar teşekkürler. Yorum bağlantısı
Emre Uluer 14 Şubat 2016 Paylaş 14 Şubat 2016 Arkadaşlar fotolar yukarda. Benim arabamda kapı içine giren su kapı giderleri tıkalı olduğu için elimle tuttuğum fitilin birleşme noktasından içeri giriyordu. Ama suyun nereden geldiğini farkedemememin sebebi 2. fotoda parmağımla gösterdiğim yerde döşeme tam oturmadığı için orayı ıslatmadan direk ayak koyduğum yere doluyordu. yağmurlu bir günün ertesi günü bu fitili kaldırdığımda orada 10 cm genişliğinde ıslaklık gördüm geri kalan kısımlar kuruydu. Bu fitilin altında kanallar var arka tarafa giden kablo kanalları. Kapının içini iyice temizledikten sonra bu fitilin altına komple silikon sıktım o gün bu gündür arabam su almıyor. tşk ederiz benim de sorunum bu sanırım 1er santim var nerdeyse fitiller arasında yarın ilk işim keçeleri değiştirmeden önce oraları silikonlamak... Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 16 Şubat 2016 Yazar Paylaş 16 Şubat 2016 Antalya malum yağmuru eksik olmuyor,Dün yine arabam göle dönmüş.Söylediklerinizi dikkate alıp hemen önlem alıcam.Ama ne kullanmalıyım silikon olarak ve nasıl uygulamalıyım Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu 16 Şubat 2016 Paylaş 16 Şubat 2016 Antalya malum yağmuru eksik olmuyor,Dün yine arabam göle dönmüş.Söylediklerinizi dikkate alıp hemen önlem alıcam.Ama ne kullanmalıyım silikon olarak ve nasıl uygulamalıyım Suat bey nalburlardaki banyo ve mutfak işlerinde kullanılan su geçirmeyen normal silikon..Resimde gösterdiğim fitili kaldırın önce temizleyin zaten orada kanallar var yalnız arka tarafa giden kabloların olduğu kanala sıkmayın olurda ilerde fitili sökmek istediğinizde kablolara zarar vermesin kablolar ince çünkü..boş olan kanalın içine dolu dolu sıkın fitili iyice oturtun kuruyana kadar üzerine çökün boşluk kalmasın yoksa su almaya devam eder... 1 Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 17 Şubat 2016 Yazar Paylaş 17 Şubat 2016 Suat bey nalburlardaki banyo ve mutfak işlerinde kullanılan su geçirmeyen normal silikon..Resimde gösterdiğim fitili kaldırın önce temizleyin zaten orada kanallar var yalnız arka tarafa giden kabloların olduğu kanala sıkmayın olurda ilerde fitili sökmek istediğinizde kablolara zarar vermesin kablolar ince çünkü..boş olan kanalın içine dolu dolu sıkın fitili iyice oturtun kuruyana kadar üzerine çökün boşluk kalmasın yoksa su almaya devam eder... Tamam selim bey çok teşekkürler dediğiniz gibi yapıcam sonucu size iletirim... Yorum bağlantısı
Emre Uluer 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 maalesef kapıları söküp içine baktığımda giderlerde sıkıntı olmadığını gördüm ve aracın fitillerdende su almadığını farkettim... ve uzun çabalarım sonucunda aracın çamurlukla kapı arasındaki puntoların oradan su aldığını farkettim. artık kaportacı yolu göründü umarım büyük bi masraf açmaz... Yorum bağlantısı
Selim Selimoglu 17 Şubat 2016 Paylaş 17 Şubat 2016 (düzenlendi) maalesef kapıları söküp içine baktığımda giderlerde sıkıntı olmadığını gördüm ve aracın fitillerdende su almadığını farkettim... ve uzun çabalarım sonucunda aracın çamurlukla kapı arasındaki puntoların oradan su aldığını farkettim. artık kaportacı yolu göründü umarım büyük bi masraf açmaz... maalesef kapıları söküp içine baktığımda giderlerde sıkıntı olmadığını gördüm ve aracın fitillerdende su almadığını farkettim... ve uzun çabalarım sonucunda aracın çamurlukla kapı arasındaki puntoların oradan su aldığını farkettim. artık kaportacı yolu göründü umarım büyük bi masraf açmaz... Tespit etmenize sevindim yaptirdiginizda detaylı bir şekilde anlatirsaniz iyi olur... 17 Şubat 2016 tarihinde Selim Selimoglu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 18 Şubat 2016 Yazar Paylaş 18 Şubat 2016 Bende aynı şekilde kapı altını ve fitilleri kontrol ettim.Ordan su girmesine olanak yok.Artık tek yer benimde ya ön ızgara yada çamurluk gibi gözüküyor ... Yorum bağlantısı
Emre Uluer 18 Şubat 2016 Paylaş 18 Şubat 2016 Tespit etmenize sevindim yaptirdiginizda detaylı bir şekilde anlatirsaniz iyi olur... en kısa sürede kaportacıya gidip hallettireceğim... ayrıntıları ve unutmazsam fotoları ile birlikte paylaşırım arkadaşlar Yorum bağlantısı
Suat YAPICI 20 Şubat 2016 Yazar Paylaş 20 Şubat 2016 Merhabalar biraz önce su testi yaptık gelebilecek her tarafa 3 defa tabanca ile su uyguladık fakat tek bir damla giren bir yer bulamadım ve halen taban ıslak taban halısı ve halı altındaki yalıtım su içinde pazartesi kaportacıya götürücez yokmu bir fikri olan bu arada debriyajın yanındaki ayak koyma yerinin demiri ıslaklıktan ve nemden küf içinde kalmış çok canım sıkkın 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts