İçeriğe Yönlendir

Tost Makinesi Ve En Güzel Tost


Misafir

Recommended Posts

(düzenlendi)

Tost severleri gorelim bakalim.
Ilk kez teyzemlerde made in w.germany olani ile buyuk begenimizi kazanan, sonrasinda 92 yilinda aldigimizda; berlin duvarinin ortadan kalkmasi ile made in germany olarak kalitesinin devam ettigine sahit oldugumuz Roventa Kg 63 model tost makinemizin sag kulpunu ikincinkez kirmis bulunuyorum. 95 yilinda kirdigimda Ankara'da Rowenta servisinden temin edip hizmet almaya 20 sene daha devam ettik ama yine ayni tarafi kirmam neticesinde yeni tost makinesi arayisi basladi. Basitce internete girip alabilecegimizi dusunurken, donanim haberde sayfalarca devam etmis bir basliga bile rastladim. Mangala giden yolun baslangici guzel bir kahvalti sofrasidir. Guzel bir kahvaltinin ikamesi ise mukemmel cift kasarli sucuklu karisiktir gorusume katilacaginiz dusuncesiyle konuya vira bismillah diyerek basliyorum.

Simdi malum eski makinemizden 23 senedir oldukca memnunduk. Buyuk yuzeyli, panelleri cikip temizlenen minumum 1800w bir tost makinesi icin arayisim suruyor. Sizin de basiniza gelirse iyi bir basvuru noktasi olarak donanimhaberdeki linki asagiya ekliyorum.

http://mobile.donanimhaber.com/showTopic.asp?m=71165834&p=1#71165834

Bu da bizim emektar tost makinesi(temsili)

c30f98576d0c4a7136d593c83c95d541.jpg


Bu guzel bir tost yapmanin puf noktalari



Bu da ulasmak istedigimiz sonuc
a448a78f9670f1f427baead721c6e653.jpg


Benim makine arastirmalarim devam ediyor. Sanayi isi olan makineler cok buyuk tavsiye ederim ama bizim eve cok olur. Ben arastiriken tavsiyede bulunmak isteyenlerden memnuniyetle bilgi alabilirim.

Su anda aklima yatan Fakir crea. Piyasa da nadir kalan Alman markalarindan. Biraz kucuk oldugu icin alternatiflere de bakiyorum.

e10da61133e65ec091d28f4c001b8c88.jpg

Alti ustu tost makinesi demeyin. Onemli bir konu:)

Saygilarimla. tarihinde Mehmet Ozyurek tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mustafa Serhat

Evren hocam bende aynı arayıştayım :)

Kenwood döküm plakalı olanı düşündüm ama plakalar çıkmıyormuş birde kapatma yokmuş. Büyük sayılır ama kararsızım. Fakir bana yetebilir boyut olarak bir bakayım.

Yorum bağlantısı
Guest Misafir
(düzenlendi)

Evren Bey, bugun eve gelip anneme babama sordugum sorular, tost malzemeleri idi, zira canim cok istemisti[emoji39] Konu basligini gorunce bu kadar olur dedim, benden de bir tavsiye oleyse, hatta bugun marketten aldim, Uno - Buyumek ekmegi[emoji23] N'apiyim cok lezzetli ama, tostu bu ekmekle tavsiye ederim.

tarihinde E. Ozlem Kaya tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

bir tost makinesi ve 20 yıl. maşallah alman yapınca oluyor işte.

biz bekar evinde bimden aldığımız chefmaxx kullanıyoruz, ızgara olarak ta iş görüyor. mümkünse 180 derece açılandan ve kademeli olarak paralel kapanabilen modelden alın. bu arada youtube linki çalışmıyor mu?


video şimdi açıldı

Yorum bağlantısı
Lokman Ceritlioğlu

Evren güzel konu ;) korkmaz almıştım tost çok kızarmıyor ama çıtır, çıtır. tavsiye edermisin dersen etmem.

Yorum bağlantısı
O.Yücel Çetin

Aksu marka tost makinesi var annemlerde en az yirmi yıllık hala mükemmel tost yapılıyor.

Yorum bağlantısı
Emre Ünal2

Evren Bey tüm yazdıklarınıza katılıyorum. Kahvaltı için süper keyif diyebilirim ben de. Yaklaşık bir ay kadar önce esse den bir tost makinası aldım ve şimdilik memnunum istediğim gibi hem çıtır yapıyor hem içi de pişiyor. Şu sitedeki resimlere bakarak karar verebilirsiniz. Başka yerlerde daha ucuza olabilir. Sadece resimlerini görmeniz açısından bu linki buraya yapıştırıyorum. Saygılarımla.

http://www.ereyon.com.tr/urun/essenso-midi-panini-grill.aspx

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Evren bey aynı duygularla birkaç ay önce basladığım tost makinesi arayışlarına arçelik k-2369 tg ile son vermiştim.Beklentilerinizi karşılayacaktır.

Yorum bağlantısı

Tavsiyeler icin tssekkur ederim. Arcelik cok guclu isiticiya sahip. Olumlu tavsiyeler var, buyukluk konusunda problem olur mu resimden cok anlasilmiyor.

Esse'nin makineleri guzel ama bazi modelleri diger markalarla cok benzesiyor, cinde uretip marka mi basiyorlar diye dusunduruyor.

Eskiden teflon panelliydi tost makineleri simdi bakiyorum, granit, seramik gibi tencere trendini takip eden gelistirmeler mevcut.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Görüntü itibariyle estetik,ebat olarak da sıkıntı yasayacağınızı düşünmüyorum.Kısa sürede ısınıyor yüzeyi teflon,çıkartılıp yıkanan alt ve üst tabanları mevcut

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu
(düzenlendi)

Bende tost hastasıyım, bende Arçelik Lal serisi var çok memnunum.

tarihinde Hakan Gürsu tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Ben evde Kenwood yazlıkta Arçelik kullanıyorum iki markada güzel tost yapıyor ayrıca ikisininde plakaları çıkarılıp yıkanabiliyor tavsiye ederim...

Yorum bağlantısı
Gökhan Tuna

Kenwood HG364 kullaniyorum 5 senedir oldukca memnunum, aluminyum dokum plakalari cikabiliyor, yanlarindan akan yagi toplamak icin kabi ve spatulasi da var. Tamamen acarak izgara gibi kullanilabiliyor, enfes tostlar yapiyor. 

Yorum bağlantısı
Haluk Şentürk

karacanın tost makinesi  o numara .bio granit. 280 lira galiba. 4 ay oldu süper.

Yorum bağlantısı
Fatih Çalıkuşu

essence marka aldım granit kaplama tabanı var on numara

Yorum bağlantısı

Evleneceğimiz sene (2009) da İstanbul da Ikea yı gezmeye gitmiştik. Orasını gezmişken hemen yanındaki Forum İstanbul u da gezdik. Yeni açılışı olan Esse (Essenso) mağazasını dolaşırken ekmek kızartma makinesi ve tost makinelerinde %50 indirim vardı. Birde tam aradığım özellikteki bir tost makinesine denk geldim. Hemen aldım. Modelini bilmiyorum ama süper bir alet. 180 derece açılabiliyor, döküm 2 çift plakası var, çeşitli tost, ızgara, panini, krep, dondurma küllahı vs yapmaya müsait, plakalar tamamen çıkıp makinede yıkanabiliyor, çok farklı ısı ayarları mevcut çok güzel bir makine.. Ancak şuan firmanın sitesinde yok. Sanırım eski bir model olduğundan üretilmiyor.

 

Benim makine Essenso Dua Panini Grill (Çelik)

%5Bimg%5D%5B5%5D%5B1%5D%5B2000x2743%5D.j

 

https://www.esse.com.tr/Izgara-ve-Tost-Makineleri-217?gclid=CMyho-qW_soCFYpAGwod_CwFfg

 

Pardon, Morhipo da satılıyormuş. Fiyatı 199 Tl. (Orada da tükenmiş  :( :(

 

http://www.morhipo.com/esse-duo-panini-izgara-ve-tost-makinesi-1800-w/1106327/detay

Yorum bağlantısı
Osman Ozturk
(düzenlendi)

 Son 2-3 yıl içinde, endüstriyel tost makineleri üreticileri 8 dilim tost makinesi piyasa adıyla ev tipi tost makinesi üretmeye başladılar.Dış yüzeyler 430 kalite paslanmaz,döküm endüstriyel de kullanılan,kalın döküm.Genelde 1300 watt rezistans gücüne sahip.Artısı sağlam oluşu eksisi dökümün ilk çalıştırıldığında ısınma süresi.

tarihinde Osman ozturk tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Guest Mert Boran

Bizim evde bosch marka var. Yaklaşık 10 senedir kullanıyoruz, hiçbir sıkıntı yaşamadık. 

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Tost makinasında benim dikkat ettiğim en onemli özellik bastırma kolunun sabitlenmesidir. Kullanıcı sürekli olarak bastırmak zorunda olmamalıdır.Evde kullandığım makina hediye gelmişti. Geldiginde mentese kısmı plastikti. Önden bastırinca arkası kalkıyor, uyguladığımız pres boşa gidiyordu. 20 sene önce almış oldugum grup marka makinanın plakaları sabit olduğundan onu emekliye ayırdım. Onun menteşe kısmını hediye gelene aktardım. Başlangıcta belirttiğim kol sabitlemeyi temin için de en kalınından bir kebap şişini de U biçiminde büktüm.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Yahu işiniz gücünüz yeme biraz gene kültür ne bilim fizik kimya konuşun diyecem sonuç etin kimyasından mangalın geometrisinden çıkacak biliyorum eminim o yüzden mangal da mangal huhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa :D

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...