İlkay Gürler 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 Selam arkadaşlar, uzun süredir aklımda fakat kafama takmıyordum bugün bir arkadaş söyleyince merak ettim, aracımda sağ lastik jant sol taraftaki ön arkaya göre daha içte duruyor sanki hafif içe yatık gibi araç dümdüz olsa bile bu böyle, fakat araca önden bakınca sorun yok iki tarafta dengede aynı duruyor çamurlukla lastik aralarıda aynı duruyor sorun ne olabilir? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 Fotoğraf çekip atabilir misin Sağ ön ve arka sola göre daha kamberli duruyor demek istedin sanırım doğru mu anladım. ? Yorum bağlantısı
İlkay Gürler 22 Mart 2016 Yazar Paylaş 22 Mart 2016 Fotoğraf çekip atabilir misin Sağ ön ve arka sola göre daha kamberli duruyor demek istedin sanırım doğru mu anladım. ? Fotoğraf atma şansım yok araç şuan bende değil. Kamberli demiyelimde içe biraz yatık sanki dik durmuyor gibi geliyor gözüme Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 Fotoğraf atma şansım yok araç şuan bende değil. Kamberli demiyelimde içe biraz yatık sanki dik durmuyor gibi geliyor gözüme Lastiğin üst kısmı içe alt kısmı dışa yatık ise kamberli olur Mesela Focusların arka lastiklerinde bariz bi kamber bulunur. Yorum bağlantısı
İlkay Gürler 22 Mart 2016 Yazar Paylaş 22 Mart 2016 Lastiğin üst kısmı içe alt kısmı dışa yatık ise kamberli olur Mesela Focusların arka lastiklerinde bariz bi kamber bulunur. Doğrudur fakat hani çamurluktan paha biçersem gözlemlerime çamurluğun içinde diyebilirim ön lastik te arka lastikte sol taraf ise normal olması gerektiği gibi Yorum bağlantısı
Taner Kültüroğlu 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 sol taraf sağ taraftan farklı ise sorunlu olabilir. aracın hasar durumu nedir? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 (düzenlendi) Tam olarak anlamanız için iyibir rot balansçı lazım olabilir. Şaseden kaynaklı olma ihtimalide var . Aracınızın lastiğine başka bir araç çarmış ve siz farketmemiş olabilirsiniz. 22 Mart 2016 tarihinde Öztunç Ünal tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Davut Turmuş 22 Mart 2016 Paylaş 22 Mart 2016 gözle görülecek kadar varsa rot açılarından daha büyük bi durum olabilir Yorum bağlantısı
İlkay Gürler 22 Mart 2016 Yazar Paylaş 22 Mart 2016 (düzenlendi) 2 ay önce aracı kaydırıp arkadan kaldırıma vurmustum, sizdeki durum gibi olmustu, rotcu olcu derece verip sasecide düzeltilcek,tahmini masraf 200 lira. gözle görülecek kadar varsa rot açılarından daha büyük bi durum olabilir Tam olarak anlamanız için iyibir rot balansçı lazım olabilir. Şaseden kaynaklı olma ihtimalide var . Aracınızın lastiğine başka bir araç çarmış ve siz farketmemiş olabilirsiniz. sol taraf sağ taraftan farklı ise sorunlu olabilir. aracın hasar durumu nedir? Araçla ufak bir kaza yapmıştım ön tamponu vurdum fakat o kadar hızlı bir kaza değildi park yerinde oldu zaten içe girik olan tarafın önünden tampon vurmuştu resimleri çektim sağ ve sol olmak üzere şu şekilde; Sağ taraf ( içte olan taraf) ; Sol taraf; 22 Mart 2016 tarihinde İlkay Gürler tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Gürler 22 Mart 2016 Yazar Paylaş 22 Mart 2016 hıı ön kısımmıs, kamber acısı bozulmus gibi (üst taraf içte)rot+saseci düzeltir hocam. aracın direksiyonunda herhangi bi sıkıntı var mi ? sag-sola gecme,direksiyonu gec toplama gibi ? Çekme yok direksiyonu geç toplama yok sıkıntı yaşamıyorum açıkçası, bundan 2 hafta önce yine çok yavaş bir hızla ilerlerken birine yol verdim çukura girdim çat çut ses geldi belkide o zaman kaçtı ayarı rot olayını anladımda şaseci napıcak hocam bu araca? Yorum bağlantısı
İlkay Gürler 22 Mart 2016 Yazar Paylaş 22 Mart 2016 (düzenlendi) sanırım kamber olayı rotcu ayarlayamıyor, rotcunun verdigi olcu kadar tekeri tutan kısmı duzeltcek. Anladım hocam bu kadar sertte bir çukura girdiğimi hatırlamıyorum ama eğer çukur yüzünden yamulduysa kağıt gibi araba kullanıyoruz. ayrıca aracın 30bin bakımı geliyor serviste bu durumu halletirebilirmiyim? 22 Mart 2016 tarihinde İlkay Gürler tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İlkay Gürler 22 Mart 2016 Yazar Paylaş 22 Mart 2016 çukurdan oldugunu sanmıyorum, cukurlar genelde sag-sol rot ayarını bozuyor,rot kolundaki vida ayarlanıyor ancak burda tekerin üst kısmından yada alttan iç kısmından darbe almıs Çukura sağ tekeri sokmuştum fakat sol tekerle bir çukur macerası yaşadığımı hatırlamıyorum Yorum bağlantısı
Barış Kalkan 23 Mart 2016 Paylaş 23 Mart 2016 (düzenlendi) önceki gün salıncak değişimi sonrası palio yu rota soktum, sağ lastik çok düşük değerde içe basıyor sola çeker dedi rotçu fakat bendede çekme yok ustam ile konuştuğumda aklıma geldi kartal adliyesinin orda yağmurlu bir havada çok derin bir çukura düşmüştüm tamponu sürtecek kadar ve 10 km hızla falan, ilk akla gelen ustanın amortisörün eğilmesi olabilir dedi önümüzdeki günlerde önlere amortisör alarak denicez yoksa şaseci basıcak az.. 23 Mart 2016 tarihinde Barış Kalkan tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts