İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2- Sinyalli Gündüz Ledi + Far İçi Karartma

Eray Aksoylu

Recommended Posts

Eray Aksoylu

Merhaba Arkadaşlar uzun zamandır fiyat araştırması malzeme temini kargosu projesi müsait günü vs vs diye diye yaklaşık 3 aylık bir zaman zarfı içinde 3 hafta önce yapmış olduğum mondeo mk2 far içi karartma ve sinyalli gündüz ledi projemi paylaşmak istedim :)

sinyal kısmını turuncuya boyayacaktım ama dalgınlıkla siyahı sıkmış bulundum kaldı öyle :)

akşam saat 5buçuk gibi başlayıp pek değerli arkadaşlarımın gecikmesi sonucu gece 2buçukta bitirdiğim farlarıma uğraştığım gerçekten değdi..

aşama aşama anlatmıyorum dikkat edilmesi gereken kısım far camlarının açılması kapanması ve tek başınıza uğraşmamanız :D

şuan araçta takılı yaptığım zaman yağmur yağıyor diye tamamen bitirmemiştim kenar lastiklerini takmadım su geçirmiyor ama yine de silikonunu elden geçircem inşallah

fotoğrafları sırasıyla ekliyorum :)

v5W6YR.jpg

7g3a2v.jpg

1vO6jD.jpg

LA5ld1.jpg

rMz5YM.jpg

PkJ1vQ.jpg

ZkoX2Z.jpg

VaW92r.jpg

Wk3qEm.jpg

kBd9Jq.jpg

3LG6P0.jpg

RkzrB7.jpg

pzJb9r.jpg

NA0nWa.jpg

a3rl04.jpg

buda videomuz yaptığım gece saat 3 sıralarında çekmiştim :)

sıradaki projem araç içi neon uygulaması..malzeme hazır ancak vakit yok nasip olursa onu da bi ara uygulayacam..

bunlar da bonus geri vites led uygulamam :)

D2gY3m.jpg

m6AMEZ.jpg

E89m3B.jpg

• Beğen 9
Yorum bağlantısı
Serkan Ünsalan

güzel olmuş ellerinize sağlık.

farın içinde sinyal normal lamba ile yanınca nasıl oluyor acaba.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

güzel olmuş ellerinize sağlık.

farın içinde sinyal normal lamba ile yanınca nasıl oluyor acaba.

valla gündüz güneşte pek görünmüyor sonuçta orjinal bmw mercedes veya diğerleri gibi değil ama hava biraz kararmaya başladığı zaman belli oluyor trafikte yanlardaki dükkanların yansımalarından arkadaşaların söylediklerine göre ve kendim de baktım zaten gayet belirgin duruyor :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Geri vitese ne led taktınız bilgi verirseniz sevineceğiz

146572119_tn30_0.jpg

buna benzer bi ampül bulmuştum takımını 15 liraya mı ne satıyorlardı baktım şimdi ilan süresi bitmiş.. aktifleşirse eklerim.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ozan Akkaya

Elinize sağlık. Far camını nereden temin ettiniz ve fiyatı nedir acaba?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sinyali güçlendirin biraz.. bu hali ile günenli bulmadım.. elinize sağlık.. çok yakışıklı olmuş.. 

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

146572119_tn30_0.jpg

buna benzer bi ampül bulmuştum takımını 15 liraya mı ne satıyorlardı baktım şimdi ilan süresi bitmiş.. aktifleşirse eklerim..

Eray hocam mesaj alındı aliexpress ten bir değişiğini sipariş ediyorum.

Ayrıca 4 tane sinyallere, arka stoplara tamamına da led yapmayı düşünüyorum onlarında siparişini bayramdan sonra veriyorum.

Geri vitese de uyarı biiiip biiip sesi şu münibüslerinkinden alıyorum.

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Elinize sağlık. Far camını nereden temin ettiniz ve fiyatı nedir acaba?

far camı kendi camını söktüm tekrar silikonladım düz far camını yapan arkadaşlara sorduğumda tanesinin 200lira gibi bi maliyeti olduğunu duyunca hiç yeltenmedim açıkçası :)

Sinyali güçlendirin biraz.. bu hali ile günenli bulmadım.. elinize sağlık.. çok yakışıklı olmuş.. 

sinyali nasıl güçlendiririm bilmiyorum içinde bildiğimiz çift renk led var 

Eray hocam mesaj alındı aliexpress ten bir değişiğini sipariş ediyorum.

Ayrıca 4 tane sinyallere, arka stoplara tamamına da led yapmayı düşünüyorum onlarında siparişini bayramdan sonra veriyorum.

Geri vitese de uyarı biiiip biiip sesi şu münibüslerinkinden alıyorum.

abi sinyallere nasıl yaparsın bilmiyorum geriye taktığım bu ledleri arka sinyallere taktım 4lülerde sorun yok sağa veya sola sinyal verdiğimde sanki teki patlaklakmış gibi hızlı hızlı yanıp sönüyordu belki ön farlara ve çamurluk sinyallerine de led uygulamak gerekebilir mi diye düşünmüyor değilim.. o öyle hızlıca yanıp sönünce söktüm geri vitese tekrar taktım. turuncu çift duy ledler boş boş duruyor torpidomda belki bişeyler yaparım bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Yanmayan lamban var mı? Ön farın yanındakinin pimi gevşemiş olabilir gözle test et.

Yorum bağlantısı
Eray Aksoylu

Yanmayan lamban var mı? Ön farın yanındakinin pimi gevşemiş olabilir gözle test et.

yok abi hepsi tıkır tıkır yanıyo devreler tutmadığı için kesik yanıyor kanımca.. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kılınç

Hepsinin de aynı değerde olması lazım yada arka stoplarda topraklama yada (-) tamamlamıyorda olabilir

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

yok abi hepsi tıkır tıkır yanıyo devreler tutmadığı için kesik yanıyor kanımca.. 

led takınca ampülü görmez hızlı yanar söner. araya direnç takarlar . hesapsız taıkılrsa bu sefer daha kıymetli devreler aşırı ısınabilir. canbus tipi led denenmeli. sorunu çözer.  basit bir çözümü de: bagaj içine ufak bir lamba , sinyal tessiatına paralel bağlanır. düzelir.

Yorum bağlantısı
Engin Kırtay

Sinyalin hızlı yanıp sönmesini engellemek için direnç takılması gerekiyor. Ben aliexpressten sipariş etmiştim. Fazladan almıştım. Hala elimde hiç kullanmadığım 2 paket 4lü direnç mevcut. İsteyen olursa aldığım fiyata gönderebilirim.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...