Misafir 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Kızımın yanında her ne kadar dikkatli ve öğretici olsamda bazen beni kızdırıcak şeyler yapabiliyor ve hemen Annem sende böyleydin bebekken diyor ne kadar dikkat etsekte bir yerlerden bize çekiyorlar. Yorum bağlantısı
Abdurrahim Çelebi 21 Nisan 2016 Paylaş 21 Nisan 2016 Maalesef öyle olmuyor her zaman, Çocuk çevrenin aynası, aile burada düşük etken Evet dışarının etkisi çok büyük ama çocuklar 5-6 yaşına kadar sürekli ailenin yanında ve bu yaşa kadar ki sürede çocukların en hızlı ve çok öğrendiği bi dönem. 1 Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş 22 Nisan 2016 Yazar Paylaş 22 Nisan 2016 hikmet abi resmin kalitesi düşük olduğu için okuyamayanlar vardır diye müsadenle yazıya aktardım... soldan sağa: çocuğunuz sizi bile bile rahatsız ediyorsa, bu muhtemelen ona yeterince şefkat göstermediğiniz içindir. tepesi kolayca atan biriyseniz, çocuğunuzun bir sır küpü olmasına sebep olursunuz. çocuğunuz hakkını savunamıyorsa, bu muhtemelen onu toplum içinde disipline etmenizden kaynaklanmıştır.(ebeveynler uyarılarını başkaları yanında, kuzenler ve hatta kardeşler önünde bile yapmaktan sakınmalıdır çocuğunuz yalan söylüyorsa, bu daha önceki hatalarına karşı aşırı tepki göstermenizdendir. çocuğunuz bir korkaksa, bu ona her sorunda hemen yardım etmenizdendir. önlerine çıkan her engeli ortadan kaldıran ebeveyn olmayın. çocuğunuz kıskanç biriyse, nedeni onu sürekli başkalarıyla karşılaştırmanız olabilir. çocuğunuzun özgüveni gelişmemişse, bu onu cesaretlendirmek yerine sürekli nasihat etmenizdendir. çocuğunuz başkalarının duygularına saygı göstermiyorsa, bu ona sürekli buyurduğunuz ve onun duygularına önem vermediğiniz için olabilir. eğer çocuğunuz çok çabuk sinirleniyorsa, bu onu yeterince övmediğiniz için olabilir ters davranarak dikkat çekmeye çalışıyordur. çocuklarınıza her şeyi alıyor ama yinede tatmin olmuyorlarsa, bu onların kendi seçimlerini yapmasına izin vermemenizden kaynaklanıyordur. dayak yiyen çocuk yaptığının bedelini ödemiştir. davranışının neden yanlış olduğunu öğrenmemiştir. anne babaya kızgınlık, nefret, düşmanlık duyar, onlardan öç almak için istemedikleri davranışı tekrarlar. saldırganlık eğilimi gelişir, o da isteklerini zorbalıkla elde etmeye başlar. dayak yiyen çocuk kendini güçsüz, aciz, zavallı hisseder özgüveni sarsılır. Teşekkür ederim, aslında bunlar normal de slyat olarak mevcut, ama paylaşamam diye tek kpyalayarak,"PrtScrn" yaparak paylaştım ondandır. 1 Yorum bağlantısı
Guest Misafir 22 Nisan 2016 Paylaş 22 Nisan 2016 Sanattir, ve herkes anne baba olmamali. Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Yorum bağlantısı
Taner Ayık 1 Mayıs 2016 Paylaş 1 Mayıs 2016 Çocuklar kendi aralarında kavga eder ama beş dakika sonra tekrar oynamaya başlarlar. Ama iş benim babam senin babanı döver e gelirse sonuç gerçekten karakol olur. Neden mi? Çocuklar akşam eve gelince çocuk aklıyla babalarına anlatırlar. -baba arkadaşımın babası seni dövermiş. E tabii biz türl erkeğiyiz biraz da eğitim saygı yoksa sabaha soluğu okulda alır o masum çocukların masumca kavgasını karakolda bitirmeyi beceririz. Bazen çocukla çocuk olmak güzeldir. Rabbim hepimize vatanına, milletine, dinine, ailesine hayırlı evlatlar nasip etsin. Çocuklarınızı sevin. Onlara insanları, hayvanları, dogayı sevmeyi, saygıyı öğretin ki gelecek nesiller mutlu olsun. TURKCELL T60 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts