İçeriğe Yönlendir

Boya Kalkması

Ufuk Aydın

Recommended Posts

Ufuk Aydın

Merhaba,

Aracım sürekli kapının önünde yatmakta pek kullanmıyorum. Sokakta oynayan çocuklar bisiklet top vs biraz zarar vermişler arabaya bugün yıkarken fark ettim.

Bu boya kalkmalarını sorunsuz şekilde nasıl halledebiliriz ? Lokal boya yaptırmak istemiyorum.

Satarken şurası boyalı denmesin yani :) Eksperde boyalı çıkmayacak şekilde bir yöntemi varmı ?

bbYdpZ.jpg

db0ADD.jpg

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Tamponda boya olsa ne olur ki, olmasın diyorsanız rötuş yaptırın/yapın.

Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

Tamponda boya olsa ne olur ki, olmasın diyorsanız rötuş yaptırın/yapın.

Bence hiç sorun olmaz ama satarken takıntılı kişiler "boyalı" kelimesini duyunca bi değişiyorlar aaa buda boyalı tarzında :)

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Bence hiç sorun olmaz ama satarken takıntılı kişiler "boyalı" kelimesini duyunca bi değişiyorlar aaa buda boyalı tarzında :)

Hiç birşey olmaz, sonuçta tampon. Boyalı değişik parçalardan tamponlar artık sayılmıyor gibi birşey. Ona milletimiz alıştı.
Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

Hiç birşey olmaz, sonuçta tampon. Boyalı değişik parçalardan tamponlar artık sayılmıyor gibi birşey. Ona milletimiz alıştı.

Genede ben başka yöntem varsa önce onları değerlendirmek istiyorum fikriniz için çok teşekkür ederim  :flowers:

Bana kalsa tüm araba boyalı olsa sorun değil.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Taş sıçraması olabilir..hiçbişey yapmayın bence..kötü durmuyor..

Yok illa yapayım derseniz colour&drive var rötuş boyası hepsiburadada satılıyor..alın sürün..kolay gelsin

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Özgen Acar

bunda bişey yok canınızı sıkmayın servis yakınsa orada rütuş yaptırın değilse sanayide boya satan bi yerden arabanın boya kodunu vererek az bir miktar satın alın (5 liralık bile çok fazla geliyor) ince uçlu suluboya fırçası ile gayet güzel halledilir,çok yakından bakılmadığı sürece anlaşılmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

Uzaktan bakıldığında hiç belli olmuyorlar zaten. Anca dikkatlice tamponu incelediğinizde görünüyor fotoğraftaki gibi açıkca görünmüyor bunlar.

Ama ben takıntılıyım malesef araba konusunda bunlar düzeltilmeden rahat etmem :D

Taş sıçraması olabilir..hiçbişey yapmayın bence..kötü durmuyor..

Yok illa yapayım derseniz colour&drive var rötuş boyası hepsiburadada satılıyor..alın sürün..kolay gelsin

Söylediğiniz ürüne baktım  70-80 TL gibi bir ücreti var. Özel fiesta buz beyazı için olan bile var. Sanırım bu çözecektir siyahlığı kapatsın yeter zaten.

Diğer arkadaşlarında fikirlerinden sonra yüksek ihtimal bu ürünü alabilirim. Çok teşekkür ederim.

bunda bişey yok canınızı sıkmayın servis yakınsa orada rütuş yaptırın değilse sanayide boya satan bi yerden arabanın boya kodunu vererek az bir miktar satın alın (5 liralık bile çok fazla geliyor) ince uçlu suluboya fırçası ile gayet güzel halledilir,çok yakından bakılmadığı sürece anlaşılmaz

Serviste rütuş yapıldığında nasıl bir işlem yapılıyor ? Kusura bakmayın gerçekten bu konuda bilgim yok :)

Beyaz oje sür boyalı diyen olmaz en kötü ojeli dersin :)

Hahaa :) İlk aklıma gelen buydu zaten. Yapan arkadaşlarım oldu çünkü gerçekten çok etkili bence oje sürmek. Kırmızı filan olsa direk oje sürerdim. Ama fordun bu beyazına göre oje biraz zor bulunur gibi .

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

Serviste rütuş yapıldığında nasıl bir işlem yapılıyor ? Kusura bakmayın gerçekten bu konuda bilgim yok :)

sizin elle yapacağınızın aynısı :) boya almakla uğraşmak istemezseniz diye dedim,taş izi için başka yapacak bişey yok zaten,ben 5 liralık boya aldım 1 yıldır bitmedi,taş vurdukça ben boyuyorum:)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

sizin elle yapacağınızın aynısı :) boya almakla uğraşmak istemezseniz diye dedim,taş izi için başka yapacak bişey yok zaten,ben 5 liralık boya aldım 1 yıldır bitmedi,taş vurdukça ben boyuyorum:)

Hmm ben hafif zımpara vurulup boya yapılıyor filandır diye tahmin etmiştim. Servis o küçücük nokta için kimbilir ne fiyat ister  :fiuw:

En iyisi ya sizin gibi yapmak yada Volkan beyin belirttiği boyadan almak.

Yorum bağlantısı
Özgen Acar

Hmm ben hafif zımpara vurulup boya yapılıyor filandır diye tahmin etmiştim. Servis o küçücük nokta için kimbilir ne fiyat ister  :fiuw:

En iyisi ya sizin gibi yapmak yada Volkan beyin belirttiği boyadan almak.

genelde para alınmaz o işlem için

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

genelde para alınmaz o işlem için

Ozaman gidiyim bir sorayım. Sıfır aracım zaten 7-8 ay oldu alalı.

Teşekkür ederim

Yorum bağlantısı

Plastik aksamlardaki boyalar ölçümde cıkmıyor diye biliyorum

Yorum bağlantısı

Rutuştan birşey olmaz. Zaten siyah boya döküntüsünden daha iyi duracakdır. Bide bi ara sanki fiestalarda kronik boya atması problemi vardı makyajsız olan kasada.

Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir

Eksperde tamponlara bakmazlar bile ama eğer tampon boyalı diye "ben bu arabayı almam" derse birisi, çok net söylüyorum ki; ağzını burnunu kırarım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

Ahaa araba pert olmuş. [emoji15] 5000 TL değeri düşer şimdi. [emoji23]

Şaka bir yana bu kadar için boya yaptırdığınıza ve kafaya taktığınıza değmez...[emoji106]

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

henüz plasitkte boya ölçümü teknolojisi yok . zaten ekspertizde tampona bakılmaz ... sonradan boyanmış tampon cüzdan yakmaz. O bölgedeki boya kalkması uygunsuz taş vb. çarpmasıdır yolda giderken kullanım sırasında oluşur.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

Hafif rütuş yapmaya karar verdim. Sadece o noktaya ufak bir sulu boya fırçası ile piyasada satılan boyalar var özel rütuşlar için. Hem elimde bulunmuş olur böyle şeyler oldukça rütuş yaparım :)

Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın
(düzenlendi)

Az önce servisi aradım gelin abi 2dkda rötüş yaparız ücretsiz dedi. Rahatladım :)

tarihinde Ufuk Aydın tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Aktay
(düzenlendi)

Nedense konunuzu okuyunca şu şarkı geldi aklıma.

Senin derdin dert mıdır benim derdim yanında :D

bir yıl sonra o tamponda daha neler neler olacak :D öndeki yanasirken vuracak, siz vuracaksınız, bisiklet çarpacak, çocuklar birşey atacak, taş gelecek, dolu gelecek, gelecekte gelecek... Kendinizi yavaş yavaş hazırlayın.

takmayin tampona.

tarihinde Serkan Aktay tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ufuk Aydın

Nedense konunuzu okuyunca şu şarkı geldi aklıma.

Senin derdin dert mıdır benim derdim yanında :D

bir yıl sonra o tamponda daha neler neler olacak :D öndeki yanasirken vuracak, siz vuracaksınız, bisiklet çarpacak, çocuklar birşey atacak, taş gelecek, dolu gelecek, gelecekte gelecek... Kendinizi yavaş yavaş hazırlayın.

takmayin tampona.

Aslında haklısınız ama arabama kendimden çok bakan biriyim. O yüzden böyle ufak şeyler bile insanı rahatsız ediyor.

Takındı işte napabilirim değiştiremiyorum bu huyumu :D İnanın arabayı aldığımdan beri kendime alışveriş yapmamışımdır belki.

Sürekli yeni parçalar orjinal parçalar taktırıyorum, kendime zaman yada maddi durum kalmıyor :) modifiye piyasasında az çok ismimiz oldu :D :D 

Yorum bağlantısı

Ufak  bir rötuştan bir şey olmaz. :good1: Benim aracımda da malesef lokal boya var. Satarsam zaten takıntılı adam almasın.Çizik arabaya binmek mantıklı gelmiyor. Allah beterinden saklasın :nazar:

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...