Muhammed Lokman Tosun 30 Temmuz 2016 Paylaş 30 Temmuz 2016 (düzenlendi) Merhaba arkadaşlar bu start stop olayı tamam faydalıdır değildir tartışılır, güzergahına, ışıkların durumuna göre. Benim sormak- bahsetmek istediğim olay şu, şimdi bu zımbırtı kemer takılı değilken çalışmaz, hareket ettikten sonra kapılar henüz kilitlenmediyse çalışmaz, bir önceki dur kalktan sonra hız 4 km/h olmadan durursanız çalışmaz, klima veya fan yüksek kademelerde çalışıyorsa (sıcak soğuk önemli değil) çalışmaz... Ee bu ne zaman çalışacak ve bu sistemin devreye girememesi için benim bildiklerim bu kadar peki başka ne zaman çalışmaz ya da bu şey ne zaman çalışır ya da tamamen kapatmalı mıyım 30 Temmuz 2016 tarihinde Muhammed Lokman Tosun tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Adnan Çakır 30 Temmuz 2016 Paylaş 30 Temmuz 2016 Devre dışı bırakın rahat edin ben doğru düzgün kullananı görmedim Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 30 Temmuz 2016 Paylaş 30 Temmuz 2016 Ford'un ki güzel çalışmıyor. Vw'de kusursuz. Klima açıkken sadece içerisi ısınınca otomatik çalışyor motor mesela. Fanın kademesi önemli değil. 1 Yorum bağlantısı
Muhammed Lokman Tosun 30 Temmuz 2016 Yazar Paylaş 30 Temmuz 2016 Ford'un ki güzel çalışmıyor. Vw'de kusursuz. Klima açıkken sadece içerisi ısınınca otomatik çalışyor motor mesela. Fanın kademesi önemli değil. Yani istenilen derece 23 diyelim içerisini klima henüz istenilen dereceye kadar soğutamamışsa mı devreye girmiyor? Yorum bağlantısı
Tuna İşgören 30 Temmuz 2016 Paylaş 30 Temmuz 2016 Leondada muntazam calisiyor start stop , klima 23 derece ayarli kabin 23 dereceyse stop ediyor iç ısı yukselirse kendi calisiyor araç, kabin ici sicaklik istenilen isida değilse devreye girmez, girsin istersen dereceyi yukselt hemen stop ediyor motor, baska marka aracta kullanmadm s&s olayini ama vag grubunda başarılı, 2 Yorum bağlantısı
Korhan Şenörer 30 Temmuz 2016 Paylaş 30 Temmuz 2016 (düzenlendi) Mitsubishi'de de mükemmel çalışan ve en sevdiğim özelliklerden birisi. Aşağıdaki konuyu inceleyin isterseniz. http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/240431-start-stop-neden-%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fm%C4%B1yor/page-2 30 Temmuz 2016 tarihinde Korhan Şenörer tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 30 Temmuz 2016 Paylaş 30 Temmuz 2016 Hic sevmedigim bir ozellik. Arac sogukken calismaz, direksiyon aci yaptiysa calismaz. Bana gore en efektif kullanimi cok agir ilerleyen trafik degil. Sirali ve belli sn. Durmak zorunda kalinan trafik ışıklari. Bazen frene basiyorum trafikte, tam stop ediyor salise gecmeden ondeki arac hareket ediyor, aracin calismasi ile ileriye hareketinayni anda oluyor. Egim fazla ise devreye girmiyor ama bazen hafif yokusta devreye giriyor. Ayagimi frenden cekince arac hareket ederken calisiyor. Bu arac otomatik. Bize ogretilen otomatik arac viteste iken calismadan hareket ettirilmez. Bakiyorum 1/8 yuvarlaniyor tekerler. Bunu 20kere yaptigini varsayalim, mazottan kar ederken sanzimandan cikacak acisi. Araca binince ilk stopta eger trafik sıkışik ise devreden hemen cikariyorum. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Tahir İlter 30 Temmuz 2016 Paylaş 30 Temmuz 2016 Ben turbolu araçlardaki durumu merak ediyorum. Turbolu aracın hemen stop edilmemesi gerektiği söylenir. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Hic sevmedigim bir ozellik. Arac sogukken calismaz, direksiyon aci yaptiysa calismaz. Bana gore en efektif kullanimi cok agir ilerleyen trafik degil. Sirali ve belli sn. Durmak zorunda kalinan trafik ışıklari. Bazen frene basiyorum trafikte, tam stop ediyor salise gecmeden ondeki arac hareket ediyor, aracin calismasi ile ileriye hareketinayni anda oluyor. Egim fazla ise devreye girmiyor ama bazen hafif yokusta devreye giriyor. Ayagimi frenden cekince arac hareket ederken calisiyor. Bu arac otomatik. Bize ogretilen otomatik arac viteste iken calismadan hareket ettirilmez. Bakiyorum 1/8 yuvarlaniyor tekerler. Bunu 20kere yaptigini varsayalim, mazottan kar ederken sanzimandan cikacak acisi. Araca binince ilk stopta eger trafik sıkışik ise devreden hemen cikariyorum. Saygilarimla. Evren bey, o klasik otomatik şanzımanda. Şanzıman bu durumlarda tekerleri kilitliyor çünkü. Robotize şanzımanlarda bu durum yok ki. Yorum bağlantısı
Çiğdem Bilen 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Ben turbolu araçlardaki durumu merak ediyorum. Turbolu aracın hemen stop edilmemesi gerektiği söylenir.Aynen. Şimdi ben de merak ettim. Yorum bağlantısı
Fatih Keskin 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Markaya göre s&s çalışması çok fark ediyor. 70 bin km dir peugeot 208 kullanıyorum akü durumu hariç her duruşta stop ediyor rampa aşağıya tam ayak frenden çekilmesse stop etmiş şekilde 11-12 km/h hızlara çıkarak uzun süre gittiğini bile biliyorum. Tam ekonomi arabası zaten 1 Yorum bağlantısı
Misafir 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Evren bey, o klasik otomatik şanzımanda. Şanzıman bu durumlarda tekerleri kilitliyor çünkü. Robotize şanzımanlarda bu durum yok ki. Bilmiyorum Sani Bey o detayi. D de klasik otomatikte kilitleme yoktu. 2'de kilitler sanzimani. Benim.daha cok dusuncem yaglamanin sihhatli olmamasi stop durumunda.Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Misafir 31 Temmuz 2016 Paylaş 31 Temmuz 2016 Valla kuryenin tek olumlu yanı start&stop harika ve kusursuz çalışıyor, sarsıntı sıfır hiç yok, vw lerin çoğu sarsıntı yapıyor, benim hiç şikayetim yok tabi ki emniyet kemeri takmazsanız çalışmaz adamlar bilerek yapmışlar çok iyi olmuş bence. Ben turbolu araçlardaki durumu merak ediyorum. Turbolu aracın hemen stop edilmemesi gerektiği söylenir. Onu araştırdım ben, turbolu araçlarda turbo basıncına göre o dediğin olay var, eğer turbo basıncı düşükse stop ediyor bir sakıncası yok ama turbo basıncı yüksekse biraz beklemekte fayda var, ben değil Onno usta da böyle söylüyor, diyelim eve geldin arabayı park ederken zaten turbo basıncı o sırada düşüyor o yüzden stop etmekte sakınca yok, ama otobanda yüksek hızla uzun süre gittin pat diye sağa çekip durdun biraz beklemekte fayda var gibi gibi.. Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 1 Ağustos 2016 Paylaş 1 Ağustos 2016 babamın octaviasında (tdi dsg) start stop u her seferinde devre dışı bırakıyorum, turbodan dolayı. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 1 Ağustos 2016 Paylaş 1 Ağustos 2016 Benim araçta da var.. çoğunlukla kapalı tutuyorum. Ancak uzun sürecek yani 60 sn den fazla kırmızı ışığa yakalanmışsan açıyorum. Açıkken sıkışık trafik hariç güzel çalışıyor. Sıkışık trafikte tam duruyor önün açılıyor falan mantıklı değil.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts