İçeriğe Yönlendir

Akü Şarj Lambası.

Fatih Avcı

Recommended Posts

Fatih Avcı

Merhaba arkadaşlar

2 gündür arabayı çalıştırdıķ dan sonra akü lambası yanıyor ve sönmüyor. Arabanın çalışmasın da herhangi bir problem yok akü de yeni varta almıştım yaklaşık bir 5 ay olmuştur. Sıkıntı ne olabilir yolda kalirmiyim.

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Şarj dinamosunu kontrol ettirin, kablolarında oynama, soketlerinde çıkma olabilir, birde şarj dinamosunu çeviren kayışı kontrol ettirin, gevşek olup kayabilir. En kısa sürede kontrol şart, şarj olayan akü bir gün gelir pıt diye yolda bırakır.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dinamo büyük ihtimal ile ya değişecek ya da tamir edilecek. şarj etmeiyor şu an yolda bırakır

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Dinamo tamamen bozuk olsa 2 günde yolda birakmazmiydi sonuçta akuyu hiç şarj yapmasa marş basmaz diye düşünüyorum bugün baktiracagim şarj dinamosu maliyeti ne olur bana ortalama tamir veya değişim maliyeti.

Yorum bağlantısı
Sinan Kozan

geçen hafta başıma geldi aman ihmal etmeyin yolda kaldım bir sürü rezillik çektim.

150-250 lira arasına yapılıyor

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Şarj dinamosu nda sıkıntı var dedi elektirikçi açıp bakmam lazım dedi ama guvenemedim sıfır dinamoya 1200 tl diyorlar yan sanayisi 350 tl civarında bilemedim ne yapayim

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Güvenilir bir yer ise açsınlar, bu şekilde yol almanız zararınıza olur. Açsınlar belki az maliyetle kurtarılır değişecekse orijinal alın derim, zaten kronik sorunları olan bir alet, yan sanayisinin randımanlı olacağını sanmıyorum, biraz pahalı demişler ama, başka parçacılardan da sordurun, orijinal çıkma varsa çıkma da alabilirsiniz. Geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Avrupa yakasında sağlam bir elektirikçi şarj dinamosunu tamir edebilecek tanıdığı olan var mı? Aksaray veya topkapi o civarlarında da olursa süper olur. Teşekkür ederim simdiden

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Avrupa yakasında sağlam bir elektirikçi şarj dinamosunu tamir edebilecek tanıdığı olan var mı? Aksaray veya topkapi o civarlarında da olursa süper olur. Teşekkür ederim simdiden

Fatih bey, forumda çokça konuşuldu ki, mondeo'ların şarj dinamolarını tamir olmuyor. Mekanik olarak tabii ki oluyor ama tamirden sonra 3-6 ay sonra yine aynı sıkıntıyı yaşayanlar var. Yan sanayiisi de keza öyle. Moderatörleirmizden Mehmet Kaya 3 kere yaptırıp sonrasında orjinal temin etmişti diye hatırlıyorum. Ben konuya çağırıyorum şimdi kendisini.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Fatih bey, forumda çokça konuşuldu ki, mondeo'ların şarj dinamolarını tamir olmuyor. Mekanik olarak tabii ki oluyor ama tamirden sonra 3-6 ay sonra yine aynı sıkıntıyı yaşayanlar var. Yan sanayiisi de keza öyle. Moderatörleirmizden Mehmet Kaya 3 kere yaptırıp sonrasında orjinal temin etmişti diye hatırlıyorum. Ben konuya çağırıyorum şimdi kendisini.

Sani bey doğru diyorsunuz yetkili servisleri aradım işçilik içinde 1450 tl diyorlar o da %25 indirimle fiyat çok fazla geldi bana tamir ettirmek en azından şuan için mantıklı geliyor bana bilmiyorum kafam karıştı.

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Valla ne yalan soyliyeyim hiç cikmaci tanıdığım yok hiç sormadım da çıkması nasıldır iyisidir bakmak sormak lazim

Yorum bağlantısı
Ergun Mutlu

gecmis olsun usta bende cok cektim bu dinamodan 

en sonunda careyi yan sanayi almakta buldum aksaraydan aldim ve 4 seneden fazla oldu 

hala iyi calisiyor tek sorun bil. okumuyor yani icinde aku lambasi yaniyor devamli.

aksarayda tavsiem buyukdag otomotiv ford ben farkli mazadan almistim 3 ay once gittim oyle sordum 

kalmadi dediler ve hic sikayet gelmemis bende bil. okumuyor dedim yazilim gerekiyormus ben yurtdisinda yasiyorum 

yazilim yapacak servis yok oyle kullaniyorum...  kontrol ettik en son 14 volt elektrik geliyor dinamodan ve 24 saat farlar acik kullaniyorum..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Mondeo kronik sorunu.

Şarj dinamosu. 3 -4 yıl önce başımdan geçti

2 defa tamir edildi. Konnectör dü sanırım değişen parça. Ben aldım taktırdım. Kısa sürede bozuldu.

1 defa orjinal (visteon sanırım 500tl)ve 2 defa yan sanayi taktırdım 250 TL artık randıman tutmadı 850 TL otosandan aldım kurtuldum.

Şimdi aynı sorun olsa gider direk servisten 1200 TL (o Zaman 950 TL ) verip değiştiririm.

Yolda bırakacak parça.

Hepsi Böyle olacak dşye birşey yok. Birazda şans işi.

Forumda tamir yaptırıp sonrasında arıza tekrar nükseden arkadaşlar var.

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

parçayı elektrikçiye bırakmak en faydalısı oluyor bu durumlarda.

Çağlar abi yaptırdım şimdi dinamoda ucunda sarı birşey var onu değiştirdi kömürler hepsi sağlammış inşallah bir sıkıntı çıkmaz.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Çağlar abi yaptırdım şimdi dinamoda ucunda sarı birşey var onu değiştirdi kömürler hepsi sağlammış inşallah bir sıkıntı çıkmaz.

Geçmiş olsun [emoji3] kaç para gitti?
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...