İçeriğe Yönlendir

Zedelenen veya Balon Yapan Lastikler


Hakan Türkoğlu

Recommended Posts

Hakan Türkoğlu

arkadaslar lastiklerim iyi olduğu halde yıldan dolayı (6 yıl) kafamda soru işaretleri vardı yenilemeye karar verdim ama maddi açıdan bir kaç ay sıkışık oldugumdan ikinci el çıkma lastiklere bakarken güzel bir lastik ilanı gördüm aradım evimede yakında 4 tanesini 200 tl ye aldım lastikler 2013 2. hafta üretimi 10.000 km ancak yapmış adam aracı kar lastikleriyle satmış bunlarda boşa çıkmış evindede koymaya yer yokmuş nasip banaymış bridgestone turanza er300 205 55 16 ebatlarında buraya kadar herşey iyi güzelde lastiklerin birisinde yara var kafama takıldı sizlerdende yorum almak istedim lastikçiye sordugumda birşey olmaz dedi yinede siz bir bakarmısınız

 

0qVmrV.jpg

 

a5q28R.jpg

 

1yPM3D.jpg

 

94X273.jpg

 

LaP1jZ.jpg

Yorum bağlantısı
Mert Üçkaleler

Tellerine kadar sıyrılmış. Oradan gelecek sert bir darbede Allah korusun...

Yorum bağlantısı
Cihan Yetişken2

Bence o lastiği kullanmayın.Can taşıyorsunuz,farklı desen bile olsa oraya sağlam bir lastik takmalısınız

Yorum bağlantısı

yaralardan öte, diş üstleri zaten erimiş,pütürlenmiş, 10bin kmde değil gibi, dişin ortasında olan sınıra da çok yaklaşmış görünüyor zaten.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

1. bitme indikator ü vardır dişler arasında çıknıtılı bir yükselti oraya bakın. o kanal içindekii yükselti, yandaki profile denk geldiği zmaan kullanılma ömrü bitmiştir

2. 1 tl nin dış sarı kısmını profil içine koyun sarı göüküyorsa yine ditmiştir (pratik bir yöntem)

3. yanaktaki yaralanan yerden içeri su sızıyor kordlar paslanıyor ve yanağı içerden yıtınca baloın yapıyor.

Yorum bağlantısı
Onur Bulut
(düzenlendi)

Bu lastikler alınmaz ama almışsınız.10 binden fazla yol yapmış gibi duruyorlar.2013 üretimi ama miadı dolmuş.Riske girmeseydiniz.Allah göstermesin 300-500 liradan kacarsınız yüksek hızda lastik bi patlar kaza yaparsınız hasar cıkar 10 bin TL sizi yola baglıyan şeyde paradan kaçmayın derim.

tarihinde Onur Bulut tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mahmut Yıldız

Yara, lastiğin tam yanağında değil de daha etli olan yerinde gibi. Çok sorun olmaz gibi. Ancak lastik sanki daha uzun kullanılmış gibi.  

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Bridgestone in bazı modellerinde uzun km olsa da diş derinliği hemen bitmez.

Yani bu lastikler daha fazla km yapmış olabilir.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Olgu Erhan

Yara, lastiğin tam yanağında değil de daha etli olan yerinde gibi. Çok sorun olmaz gibi. Ancak lastik sanki daha uzun kullanılmış gibi.

Banada daha uzun kullanılmış gibi geliyor resimleri iyice yakından incelediğimde.
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

abiler yorumlar için teşekkürler ben adamın yalancısıyım 10 000 konusunda , benim için şuanda önemli olan diş derinliği değil az çokta olsa lastikten az bişey anlıyorum yani lastikler bitik değil bana göre dişleride güzel burdaki asıl konu yaranın durumu ama sizin için bugün lastikçiye gidip ölçtürücem bakalım kaç milim çıkacak şuan maaş -3000 lerde olunca bu lastikler gözümde sıfır gibi görünüyor :biggrin:

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

hayırlısı olsun kardeşim  kullanımı denildiğibi 10 binden fazla gibi lakin almışsınız kullanacaksınız sadece şu tavsiyem ola bilir üstadlar ne der bilmiyorum o kısma denk gelen yere içten çelik yama koydurun tedbir amaçlı bir nebze faydası olur diye düşünüyorum 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Gökhan Aksu

-Lastikteki hasar yanağın bitiş  omuz kısmının başlangıcında,yaralanmalar derin.

-Lastiğin en savunmasız olduğu yerde.İçeriden yapılacak yama çok sağlıklı olmaz.

-Esnemeye en müsait bölge orası.

-Genelde çıkma lastikler kiralama şirketlerinin sözleşmesi biten arabalarından temin ediliyor.O yüzden 10000 km kullanılmış olma ihtimali düşük.

-Yaralı olanı bence kesinlikle kullanmayın.Risk var.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Gördüğüm kadarıyla hasar tam yanak kısmında değil. Bu kısımda ki sıyrık sorun teşkil etmeyecektir. Ancak yine de tanıdık bir lastikçiniz varsa gösterin derim.

Yorum bağlantısı
İlker Han

Yaralı bölgenin arkasından uygulanacak kalın bir yama ile emniyeti garanti altına alınıp arka lastik olarak kullanılabilir kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

bugün üç ayrı lastikçiye uğradım lastikleri takan yerle 4 ediyor hepside hiçbir sorun yok önemli birşey değil dedi hatta bir tanesi kafaya çok takacaksan sökelim yaranın olduğu yere yama yapalım kafanda soru işareti kalmasın dedi lastik dişlerini ölçen alet hiçbirisinde yoktu ölçemedik bende 50 kuruşla ölçtüm lastikleri lastikçiden almadım muhasebeci bir abiden almıştım bu lastikleri 2013 te toyota avensis marka aracına almış  kışın aracına kar lastiğini takmış sonrada aracı kar lastiğiyle satmış sıfır dacia duster almış bunlarıda binada koyacak yer bulamamış mantık yürütmek gerekirse lastikler iki yıllık , 6 ay kar lastiği kullanılmış geriye1.5 yıl kalıyor muhasebeci birisi o kadar sürede ortalama 20.000 ancak yapar diye düşünüyorum çok para vermişsin diyen abiler içinde aynısından bulursanız arkadaşım arıyor 250 tl verebilir :)

 

GYn4Nv.jpg

 

pg4NVN.jpg

 

l7YN8l.jpg

 

VVpzOV.jpg

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Aynı lastiklerden bende bir çift var. 2012 de almıştım. Geçenlerde dördünü değiştirdim. Bir arkadaşa vermeyi ümit ederek iyi olan iki tanesini ayırmalarını söylemiştim. Paket yaptılar eve getirdim. Arzu ederseniz yollayım.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hakan Türkoğlu

teklif için çok teşekkür ederim hocam istanbulda olsaydınız bir tanesini alır yaralı lastigi değiştirirdim ama biraz uzaktasınız inş ihtiyacı olan bir arkadaşa nasip olur

Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
İsa Ülkümen

bunun sebebi nedir idare eder mi acaba cünkü daha alalı 1 sene oldu olmadı [emoji20] [emoji22] 5878e48f063fa7135104e96240e12efd.jpg

7c4143c4568be6afb51750b6f51885e5.jpg

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...