Hasan Vedat Kulak 1 Eylül 2016 Paylaş 1 Eylül 2016 Arkadaşlar ufak bir arsamız var için de ev bulunan bu arsa için kat karşılı daire yapmak için mütahitler gelip gidiyor. Bazıları 1.5 daire Bazıları 2.5 daire bazıları 3 daire diyor. Bizimde kafamız karıştı biri 1.5 derken diğeri nasıl 3 daire diyor. Bu konuyu netliğe kavuşturmak için bugün belediyeden imar durum belgesi aldım. imar durum belgesinde TAKS :0.40 yazıyor fakat KAKS kısmında bir oran belirtilmemiş . Yani Buna göre 1. KAKS için sınırlama yok mu demek . 2. KAKS sınırlaması varsa oranı nasıl bulabilirim. 3. Belgede 3 kat sınırı var bu üç kata zemin dahil mi yani zemin +1 +2+ 3 yada zemin+1+2 mi olur. 4. Arsa eğimli bir yerde. Kotta kalan kısım 3 kat sınırına dahil mi değil mi. yani kot +zemin+1+2+3 mi olur. 5. Arsanın metrekaresi 248m. Bu arsaya ne kadar bir bina sığar. Bu sorulara alacağım cevaplara göre mütahitlerin biri ile anlaşmayı düşünüyoruz. Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 1 Eylül 2016 Paylaş 1 Eylül 2016 Abi mühendislerden ses çıkmadı. Mütahhitleride davet ediyoruz 1 Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 1 Eylül 2016 Paylaş 1 Eylül 2016 Bilgim dahilince cevap vermeye çalışayım, KAKS'ın kaç olduğunu anlayabilmemiz için belediyeden aldığınız imar belgesini yüklerseniz oradan fikir yürütebiliriz. TAKS=0.40 ise bu arsanın en çok yüzde 40 ına taban oturumu yapabilirsiniz anlamına gelir. Yani sizin arsada 248 * 0.40 = 99,2 metrekare taban oturumu hakkınız var. 1-2 ) Kaks sınırsızsa arsadan önden arkadan yandan çekmeleri yaparsınız sonra çıkmayı ona göre hesaplarsınız. Yalnız ben KAKS'I sınırsız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Belediyeden aldığınız imar belgesi üzerinde yan ada yan parseller v.b. den sizin KAKS değerini görebiliriz diye düşünüyorum. Bunun için imar belgenizi yüklerseniz anlamaya çalışabiliriz. 3) 3 kat şöyle, Zemin 1. Kat 2. Kat, zemin katta kat sayılır 4) Kot + zemin + 1. + 2. kat 5) KAKS ı bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Ancak 2 normal 1 giriş yada 1 giriş 1 çok geniş daire olarak düşünebiliriz. Kesin bilgiler için KAKS ı bilmeliyiz. Yorum bağlantısı
Hasan Vedat Kulak 1 Eylül 2016 Yazar Paylaş 1 Eylül 2016 Bilgim dahilince cevap vermeye çalışayım, KAKS'ın kaç olduğunu anlayabilmemiz için belediyeden aldığınız imar belgesini yüklerseniz oradan fikir yürütebiliriz. TAKS=0.40 ise bu arsanın en çok yüzde 40 ına taban oturumu yapabilirsiniz anlamına gelir. Yani sizin arsada 248 * 0.40 = 99,2 metrekare taban oturumu hakkınız var. 1-2 ) Kaks sınırsızsa arsadan önden arkadan yandan çekmeleri yaparsınız sonra çıkmayı ona göre hesaplarsınız. Yalnız ben KAKS'I sınırsız bırakmayacaklarını düşünüyorum. Belediyeden aldığınız imar belgesi üzerinde yan ada yan parseller v.b. den sizin KAKS değerini görebiliriz diye düşünüyorum. Bunun için imar belgenizi yüklerseniz anlamaya çalışabiliriz. 3) 3 kat şöyle, Zemin 1. Kat 2. Kat, zemin katta kat sayılır 4) Kot + zemin + 1. + 2. kat 5) KAKS ı bilmeden yorum yapmak yanlış olur. Ancak 2 normal 1 giriş yada 1 giriş 1 çok geniş daire olarak düşünebiliriz. Kesin bilgiler için KAKS ı bilmeliyiz. Bilgilendirme için teşekkürler. Kırmızı ile işaretlenmiş olan alan Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 1 Eylül 2016 Paylaş 1 Eylül 2016 (düzenlendi) Evet KAKS yok bu parselde. Bitişik nizam bir inşaat planı görülüyor. 7 Numaralı parsel ile binalarınızın 1 cephesi birleşik olacak. Zemine bir adet giriş kat daire çıkar. Üste ise bürütü 100 metrekare civarı 2 adet daire çıkar. Netcad ve autocad çizimlerinden çekmeler yapıldıktan sonra tam ölçüm yapılması daha net sonuç verilecektir. Benim göz kararı ölçekleme ile ölçtüğümde arsanız 12*21 metre gibi görülüyor. Doğudan 3 metre çekilecek, kuzeyden 4,75 metre çekilcek, güneyden 5 metre çekilecek. 1. ve 2. kat tabliyeleriniz bu hesapla 11,25 x 9 metreden 101,25 metrekare 2 adet daire yapıyor. Dar 3+1 yada ferah 2+1 daire yapılabilir. Mevzuatta uygulamada parselin bulunduğu belediyesinin yaptığı farklı bir uygulama yoksa. 2 normal daire 1 giriş daire çıkması gerekiyor. %100 emin olmak için bir mimarlık ofisi ile görüşseniz size 5 dakikada kesin bilgileri verir. 1 Eylül 2016 tarihinde Saim Ulaş Yılmaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Hasan Vedat Kulak 1 Eylül 2016 Yazar Paylaş 1 Eylül 2016 Evet KAKS yok bu parselde. Bitişik nizam bir inşaat planı görülüyor. 7 Numaralı parsel ile binalarınızın 1 cephesi birleşik olacak. Zemine bir adet giriş kat daire çıkar. Üste ise bürütü 100 metrekare civarı 2 adet daire çıkar. Netcad ve autocad çizimlerinden çekmeler yapıldıktan sonra tam ölçüm yapılması daha net sonuç verilecektir. Benim göz kararı ölçekleme ile ölçtüğümde arsanız 12*21 metre gibi görülüyor. Doğudan 3 metre çekilecek, kuzeyden 4,75 metre çekilcek, güneyden 5 metre çekilecek. 1. ve 2. kat tabliyeleriniz bu hesapla 11,25 x 9 metreden 101,25 metrekare 2 adet daire yapıyor. Dar 3+1 yada ferah 2+1 daire yapılabilir. Mevzuatta uygulamada parselin bulunduğu belediyesinin yaptığı farklı bir uygulama yoksa. 2 normal daire 1 giriş daire çıkması gerekiyor. %100 emin olmak için bir mimarlık ofisi ile görüşseniz size 5 dakikada kesin bilgileri verir. Bilgilendirme için teşekkürler 1 Yorum bağlantısı
Saim Ulaş Yılmaz 1 Eylül 2016 Paylaş 1 Eylül 2016 Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Rica ederim. Yorum bağlantısı
Hasan Vedat Kulak 1 Eylül 2016 Yazar Paylaş 1 Eylül 2016 Bir sorum daha olacak tavan arasına yapılacak bir çatı katı daire. imarda belirtilen 3 daire kuralına dahilmi . Yani çatı arasınıda daire olarak kullanılabiliyormu. Çünkü bir kişi 2 daire veririm diyor. diğeri 3 . Yani bu bina yapıldıktan sonra yapan kişinin karı ne olacak. Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 1 Eylül 2016 Paylaş 1 Eylül 2016 (düzenlendi) Senin derdin İnşaatçı değil Harita Kadastrocu çözer kardeş birine danış (bana değil, ben İnşaat üzerine çalışırım, kadastro yeteneğim köreldi, baraj vs. de anlatayım ) Çatı katı önce gözükmeyecek, çatının altı olarak kalacak, o zaman daire sayılmaz diye biliyorum, oturma izni vs. alıp belediye ile işin bitince çatı katı birden daire oluveriyor, ta taaaa 1 Eylül 2016 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Hasan Vedat Kulak 2 Eylül 2016 Yazar Paylaş 2 Eylül 2016 Senin derdin İnşaatçı değil Harita Kadastrocu çözer kardeş birine danış (bana değil, ben İnşaat üzerine çalışırım, kadastro yeteneğim köreldi, baraj vs. de anlatayım ) Çatı katı önce gözükmeyecek, çatının altı olarak kalacak, o zaman daire sayılmaz diye biliyorum, oturma izni vs. alıp belediye ile işin bitince çatı katı birden daire oluveriyor, ta taaaa Tesekkurler Yorum bağlantısı
Muhittin Kaplan 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 Toplamda kac daire yapabiliyor bu talepkar arkadaslar ? Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Eylül 2016 Paylaş 2 Eylül 2016 beklenip, yapılacak vaat le 1.5 yerine hazır tapusu alınmış bitmiş başka yerden 1 daire yi tercih ederdim bu tip takaslarda. vesile ile... Yorum bağlantısı
Hasan Vedat Kulak 3 Eylül 2016 Yazar Paylaş 3 Eylül 2016 Toplamda kac daire yapabiliyor bu talepkar arkadaslar ? Onu soylemiyorlar, zaten arsa uzerinde eskiden yapilmis kot+zemin+1 bina var. Yani amac eski binayi yeniletmek ve birazda buyutmek.eski bina tahmini 85 m beklenip, yapılacak vaat le 1.5 yerine hazır tapusu alınmış bitmiş başka yerden 1 daire yi tercih ederdim bu tip takaslarda. vesile ile... tesekkurler Yorum bağlantısı
Recommended Posts