İçeriğe Yönlendir

Debriyajdan Ayagımı Çekince Gelen Tak Tuk Sesi

Raşit Korkmaz

Recommended Posts

Raşit Korkmaz

2003 fiesta tdi aracımda motor soğukken çalıştırınca debriyajdan ayağımı çekince sol önden çok gürültülü takır tukur ses geliyor.debriyaja basınca ses kesiliyor.motor ısınınca ses gelmiyor debriyaja basmasamda.tamirciye gidince motor ısındığı için ses duyulmuyor anlaşılmıyor.genel yorum yapılıyor.debriyaj bilyesi baskı balata değişecektir veya volant değişecektir dedi birisi.oda baya maliyetli imiş.serviste debriyaj baskı balata işçilikle 1200 dediler.volant dişlisi 3000 tl dediler.çok masraflı geldi yaptırmadım karar veremedim.forumlarda prizdirek bilyesi şanzuman arızası diyolar genelde.usta ise şanzuman olsa sürekli yapardı o sesi diyor.ne yapcam bilemedim.

ankarada iyi bi özel servis tavsiye edebilirmisiniz bu işler için

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bilyayı değiştirip denemek lazım.. Volanı da servis dışından temin etmeye çalışın.. 

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız
(düzenlendi)

Ayni ses bende de geliyor. Tak tuk diye ses geldigine emin misiniz. Benim kulagim o sesi "gır gır ya da gar gar" diye duyuyor. Sanziman isininca kesiyor. Artik ozdeslestim. Zaten ses rolantide beklerken isitilebiliyor. Oda 3 5 km yol yapinca kesiyor. Sesi duyunca ya debriyaja basiyorum ya da vitesi hafif one veya arkaya dogru itiyorum (vitesin boslugunu aliyorum) iki durumda da kesiyor. Ayrica sesin kaynagi baski balata veya bilye degildir soyleyeyim. Ben subat ayi gibi baski balata ve bilyeyi degistim. Ses onceden var oldugu gibi halen daha devam etmekte.

tarihinde Ersel YILDIZ tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Turan

Pedalın arkasından geliyordur. Debriyaj halatının kontrol edilmesi lazım. Bendede vardı aynı ses. Usta baktı halatı değiştirdi sorun bitti.

Yorum bağlantısı
Raşit Korkmaz

Volant dislisi ve baski balata degismesi lazim dediler.1500 lira masraf cikardilar.ilk defa bu kadar masraf edecem arabaya

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ses volanttan geliyor.. Araç boşta iken ses geliyor debriyaja bastığınızda yada vitese taktığınızda ses kesiliyorsa volant şüpheli. Benim söylediğim şey tak tuk sesi için değil inleme sesine benzer bir ses için geçerli.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Raşit Korkmaz

Aynen.bosta ilk sogukken calistirmada geliyo ses.debriyaja

Debriyaja basinca ses kesiliyo.vitesde giderkende kesiliyor.motor isininca da ses kesiliyor.debriyas cok yukardan kavriyor ve sert ayrica.

Tuncay usta parcayi kendimi aliyor.yoksa git su parcalari al gel takalim deyip ona gore iscilikmi aliyor

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...