İçeriğe Yönlendir

300 Bin Km'de Mondeo Mk4 Alıyorum.expertiz Yaptırdım Yardım

Eren Saraç
Çözüme git Eren Saraç tarafından,

Recommended Posts

Eren Saraç

Merhaba arkadaşlar 5 aydır mondeo arıyorum sonunda karar verdim gibi. 

-Arac Ford Mondeo 2.0 TDCİ 290 bin 'de ikinci sahibinden satılıyor.ilk sahipleri Antalya'da Tui Fly isimli havayolu şirketi.Şirketle konuştum,bu araç daha önce müdüre tahsis edilmiş. 

-Arac galeriden fakat adamlar çakal olanlardan değil,güven verdiler beraber ford servisine gittik kayıtlara baktık ÖN KAPUT serviste değişmiş,sordum küçük bir kazadan dolayı değiştiğini söyledi servis çalışanı. 

-Expertiz yaptırdım motor performansı %81 çıktı, arac hiç siyah duman atmıyor,turbo,enjektör,pompa sorunsuz dediler.Şase,direkler sağlam sorunsuz görünüyor. 

-Beyler aracın piyasası 38-44 arası değişiyor ben sıkı pazarlıkla 33 bine düşürdüm. Tek sıkıntı ikinci eli,satmak istesem satamayacağım çünkü 400 bin'e gelecek muhtemelen.Şimdi bu şartlar altında bu araç alınır mı?Alınırsa neden alınmazsa neden? 

Değerli yorumlarınıza çok ihtiyacım var bu hafta aracı almayı düşünüyorum.Çok teşekkürler. 

Araç linki:https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-suare-den-2008-ford-mondeo-2.0-tdci-136-hp-trend-228645403/detay

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Mersedes olsa km sine bakılmaz Türkiyede, içinize sindiyse bence alın , ucuza alıp ucuza satarsınız

Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Araci ekpertize goturmussunuz, pazarlik etmissiniz bu asama zaten alim asamasi. Bu satten sonra hayir dilememek harici pismis asa su katmak olur. Hayirli olsun.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Saraç

Araci ekpertize goturmussunuz, pazarlik etmissiniz bu asama zaten alim asamasi. Bu satten sonra hayir dilememek harici pismis asa su katmak olur. Hayirli olsun.

Saygilarimla.

Hocam bu kilometrede ki arac kaç binde motor ister acaba?Fiyatı biraz daha kırabilirim fakat motordan dolayı biraz korkum var.Cevremde kime sorduysam alma son sahibi olursun,satamazsın diyorlar.Aklım öylesine karışık ki.. yarın yeniden tanıdık bir ustaya göstericem şu parçalara iyi baktır,şu testi mutlaka yaptır dediğiniz birşey var mı?

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Son sahibi ? Piyasa da ne araçlar geziyor bence bakım geçmişi kafanızda soru işareti oluşturmuyorsa hiç düsünmeyin

Yorum bağlantısı
Eren Saraç

Son sahibi ? Piyasa da ne araçlar geziyor bence bakım geçmişi kafanızda soru işareti oluşturmuyorsa hiç düsünmeyin

hocam emin olun çok araştırdım bir çok mondeo rent a cardan çıkmış kilometre kaç kere düşürülmüş belli değil ama malesef ülkemizde sorun oluyor.Baktığım aracın 2012 senesine kadar bakımları otokoç'ta yapılmış teyit ettik serviste.Çok korkuyorum alınca motor sarar 8-10 bin çöpe gider diye ama hayalim bu araç

Yorum bağlantısı
Adnan Çakır

Yıllık 45bin km yapmış bıraz fazla gibi ama olsun en azından gerçek km

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız

Hocam km bi hayli fazla. Ne zaman nasil sikintilar cikarir allahu alem. Ayrica dusmez kalkmaz bir allah. Paraya ihtiyaciniz olur sıkısırsiniz satmak zorunda kalirsiniz. Bakin kac gunden beri arac satilamamis. Ben olsam almazdim

Yorum bağlantısı
Murat Ersel Çevik

Hocam bu kilometrede ki arac kaç binde motor ister acaba?Fiyatı biraz daha kırabilirim fakat motordan dolayı biraz korkum var.Cevremde kime sorduysam alma son sahibi olursun,satamazsın diyorlar.Aklım öylesine karışık ki.. yarın yeniden tanıdık bir ustaya göstericem şu parçalara iyi baktır,şu testi mutlaka yaptır dediğiniz birşey var mı?

Fiyat makul her araç satılır yeter ki bakımlı olsun. 

Not: Forum kurallarımız gereği İletilerimiz de yazı font ve rengini değiştirmiyoruz.

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

33 bine Fiesta vermiyorlar, 300 yada 400 binde bir arabayi emin olun 200 bindekinden daha kolay satarsiniz. 200 bin deki arac piskolojik sinirda. 300 400 bindeki araci alacak olan kisi zaten km takintisi olmayan biri olacak gercekte arabayi inceleyip alacak.

300bin vs birsey degil bu araclarda, 33 bine alinacak guzel araba.

33 bine temiz mk3 zor bulunuyor, siz mk4 alacaksiniz.

• Beğen 9
Yorum bağlantısı

33 bine Fiesta vermiyorlar, 300 yada 400 binde bir arabayi emin olun 200 bindekinden daha kolay satarsiniz. 200 bin deki arac piskolojik sinirda. 300 400 bindeki araci alacak olan kisi zaten km takintisi olmayan biri olacak gercekte arabayi inceleyip alacak.

Guzel yorum, aydinlatici bakis acisi. Ben bu acidan baktigimda bana mantikli geldi:)

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Bu fotoğrafları 100bin km deki bir araç için gösterseniz inanırdım.  İç dış gayet temiz . Aracı kullanırken motor güzel çekiyor ise sesi düzgün ise alınabilir.

Yorum bağlantısı
Ali Gök
(düzenlendi)

mk3 ün temizini 33 bine alamassın mk4 veriyor adamlar.

zaten ucuz alıyorsunuz ucuzda satarsınız bişe olmaz.

piyasada 500 600 binlerde fiat albealar geziyor rahat olun mondoe bu bir albea kadar yol yapar 

tarihinde Ali Gök tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Eren Saraç

hocam peki turbo,enjektör ve pompaya gözle bakıp dinlediler sorun bulamadılar.Özellikle şu testi yaptırmalısın diyor musunuz acaba?Sanayiye ustaya götürmeyi düşünüyorum alt takıma detaylı baktırıcam,bi cesaretle alıpta dert babası olurumda satamam diye korkuyorum açıkcası.Aracı 100 km kadar kullandım bir sıkıntı yok gidişi falan muhteşem.Tek sıkıntı gaza çok abanınca sağa sola kaçacak gibi oluyor normal midir?

Yorum bağlantısı
Ali Gök

motoru ne zaman isteyeceği hiçbir arabada belli olmaz. 10 bin kmde saçma sapan bir hortum patlamasından da motoru kucağa alabilirsiniz 

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

hocam peki turbo,enjektör ve pompaya gözle bakıp dinlediler sorun bulamadılar.Özellikle şu testi yaptırmalısın diyor musunuz acaba?Sanayiye ustaya götürmeyi düşünüyorum alt takıma detaylı baktırıcam,bi cesaretle alıpta dert babası olurumda satamam diye korkuyorum açıkcası.Aracı 100 km kadar kullandım bir sıkıntı yok gidişi falan muhteşem.Tek sıkıntı gaza çok abanınca sağa sola kaçacak gibi oluyor normal midir?

100 km kullanmissiniz bence bu iyi bir referans. Turbo enjektor pompa suan iyiyse daha bakacaginiz pek birsey yok. Bu iste yarinin garantisi yok. Genel olarak iyi ise alin. Lastikler tutunamamis ise tam gaz tork verince kafa sallayabilir gucten dolayi.
Yorum bağlantısı
Ahmet Gül

Bu takintilarimiz yüzünden malesef hep 200 bin km deki araçlara biniyoruz. Nasıl oluyorsa hiç 200 bini geçmiyor malum sitedekiler :) Alacağınız fiyat zaten düşük. Motor sarsa ne olur, yaptırır sıfır arabaya binersiniz.

Bu sene başıma gelen bir olaydan vesile ile bahsetmek isterim. Alanya seyahatimden dönüşte virajin birini kestiremeyerek 120 km ile girdim. Frene basmak için çok geçti. Ben de mecburen artık gaza yüklendim. Aşağısı uçurum yolu bilenler bilir. Gaza basmamla DTC devreye girdi ve sihirli bir el sanki aracın kafasını içeri aldı. O an altımda B sınıfı bir araç olsa parçalarımı inanin kimse bulamazdı. Tam bu olaydan bir hafta önce de bir arkadaşım bu fiyata sıfır araç alınır ne işin var elin hurdasiyla diye bana akıl veriyordu. O fiyata alacağım sıfır araç abartmak istemem ama gerçekten bana mezar olurdu.

Genellikle bu tür hatalar yapan ve hızlı kullanan bir şoför değilim ancak insanız elbet ister istemez hata yapıyoruz. İyi araba bence sizin hatalarınızı telafi edebilendir. Kaput değişmiş, km fazla alınmaz mundar diyenlere tavsiyem aldirmayiniz. İhtiyacınız ne ise ona göre çerçeve çiziniz. 33 bin liraya alınan Fiesta iyi bir seçenektir ama asla bir Mondeo olamaz. 4 yıl kaputu değişmiş araca bindim sattım. Ne binerken bir zararını gördüm ne satarken. Önemli olan aracın bakımlı olmasıdır.

Allah gönlünüzce versin.

• Beğen 7
Yorum bağlantısı
Eren Saraç

hocam lastikleri çok kötü exper söyledi .Galeriye bunu iletince 1000 tl daha düştüler fiyattan umarım lastikten dolayıdır.

Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin

bu km olayı son düzenlemeden sonra biraz değişti artık ilanlardaki araçların kmleri yavaş yavaş artıyor.  :) sanki çok zengin bir ülkeymişiz 100lerce farklı araç üretiyormuşuz  gibi 100bini geçmiş arabalara çöp muamelesi yapıyorlar. tabi bunda 150bini bir türlü geçmeyen araçlar büyük etken  :) zamanla düzelir bu durum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu km olayı son düzenlemeden sonra biraz değişti artık ilanlardaki araçların kmleri yavaş yavaş artıyor.  :) sanki çok zengin bir ülkeymişiz 100lerce farklı araç üretiyormuşuz  gibi 100bini geçmiş arabalara çöp muamelesi yapıyorlar. tabi bunda 150bini bir türlü geçmeyen araçlar büyük etken  :) zamanla düzelir bu durum.

yıllarca filo çıkmaları bile 70bin km de idi. sonra bir kanun ile cezalar çıktı aniden km yapar oldular... yavaş yavaş doğruya alışacağız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bu konu kapalıdır.
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...