İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3-Katalitik Konvertor Degisimi Yapan Var mı ?

Ozer Oz

Recommended Posts

aracım yer yer 20lt/100km yakmaya baslamıstı, Bilen varsa yorumlasın ama ben sorunu buldum gibi yer yer 20lt gösterir oldu 21 de goruyorum ve  , ustaya goturdum şehir içinde sorun yok motor performansı iyi, ama şehir dışı aracın cekmeyıp nazlandıgını  bı tam verımlı olmadıgını fark ettı senın egzoza bız baktıkmı dedı yok dedım bır egzozcuya gıttık adam baktı 

Spiral egzoz borusu patlamış dedi ve katalitik konvertore baktı içine kamera sokup katalıtık konvertorün içinin seramiğimi ne  parçalanmış dedi, yakıtı bu çok yaktırıp çekişi düşürüyormuş gibi birşey (duydum) ama adam kesın bırsey demedı yanı cekıs duzelır yakıt duzelır gıbı 

ve bana orjınal ıcın spıral + konvertor için 500, yan sanayi için ise 230tl toplam fiyat verdi 

sızce dogrumudur bunları degıstırsem yakıt çekiş düzelirmi yaşayan varmı hiç 

EDİT: Ayrıca bu egzozcu eger yan sanayi taktırırsam, aracın arıza lambasının yine yanmaya devam edeceğini ve yine muayneden geçemeyeceğimi belirtti orjinalda sorun olmaz. bu orjınal gazı sıkıştırıyorgibi birşey dedi 

acaba içi boş bir borumu takacak yan sanayi dediği o mu , çünki orjinal dediğinde bal petegıne benzer ınce delıklı demır gıbı seyler vardı  diğerinin içi boş sayılıcak bi boruydu ortada ince birşeylervardı o kadar anlamadım bu işten ama 500 oldukça pahalı geldı ne yapmalıyım komple ıptal ettırıp bırsey taktırmasam ne olur 

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

Bende de benzer problem vardı.icini boşaltım.xunki yenisi 2000 tl civari idi.size 500 dediği yan sanayi orijinal ürün değil.dagilmis ise içini bosallartirn.sensor olayına gelince benjm aracın sensor arızalı olduğu hata yine devam ediyor.saglam olsa idi yanar miydi yanmaz miydi bilemiyorum.

Yorum bağlantısı

Yan sanayi dediği dıştan görüntü olabilir

Galiba öyle abi içi boş dıştan görüntü olarak bahsediyor sence ne yapmalıyım ? komple iptal ettirip o sistemi kullanmama gibi bir şans varmı ? yine araba çok yakmaya devam edermi iptal ettirsem , ne yapsam tam karar veremedim. muhtemelen orjınal dedıgıde asıl yan sanayi. 

Bende de benzer problem vardı.icini boşaltım.xunki yenisi 2000 tl civari idi.size 500 dediği yan sanayi orijinal ürün değil.dagilmis ise içini bosallartirn.sensor olayına gelince benjm aracın sensor arızalı olduğu hata yine devam ediyor.saglam olsa idi yanar miydi yanmaz miydi bilemiyorum.

içini boşalttırmak ne kadara mal oluyor ? yakıt azalırmı peki yoksa yine çok yakmaya devammı eder . suan yakıt ve cekıs azlıgından skayetcıyım. sensor o konvertor olmasada olcum  yapyor mu acaba yoksa saglıksız olcummu yapıyor onuda tam blmıyorm 

Yorum bağlantısı

Çift hego mu var egzosda

abi sanırım oksijen sensorunu söylüyorsun , valla birtane egzozda üstünde  vardı onu çıkardı, araba spor arac gibi kükremeye başladı . sanki  spor egzoz takılmış gibi  ama başka nerede var bılmıyorum sanırım çift olması lazım bırıde emme manıfoldunda oluyor galiba. 

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Merhaba, Halen yakıt problemini çözemediniz mi?

Bence sistemi kurcalatmayın, usta resmen deneme yanılma yoluna gidiyor, şunu yaptık mı buraya baktık mı vs. Topu başkasının üzerine atmaya çalışıyor, işinden anlayan birine gösterin, bu işlemleri yaptırsanız dahi düzelmeyecektir, sonrasında yine kem küm edeceklerdir. Tokat ile Ankara arası çok uzak değil galiba, Ankaraya getirin adam akıllı işinin ehli birisine gösterin. Ya şundadır ya bundadır çocuk oyunu oynatmayın aracınıza.

Bu araç dizelmi yoksa benzinlimi?

Bildiğim kadarı ile benzinli ve lpg li

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya

İşçiliği biraz zor .manifoltu sökerken motor kulakları gevsetilip motor bloğu sağa-sola oynatilarak cikarilmisti.o yüzden muhtemelen en az 120 lira tutar.ven 3 yıl önce bu parayı vermiştim.

Yakıt ve performansi bende fazla değişmedi değişen tek sesi biraz daha sesli çalışmaya başladı araba .ust devirlerde biraz daha canlı ayrıca.sensir içi boş bile olsa çalışıyor .ben bazı arkadaşların boş olduğu halde hata vermediğini öğrenmiştim.

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Benim scorpiodada konvertör yok.İçi boş.Kırılmış tekrar takmamışlar pahalı olduğu için.En güzeli içini boşaltalım demişler.Sensörler yerinde duruyor aracın çalışmasında bir sıkıntı yok gücü kuvveti yerinde.Konvertör olmayınca büyük motor daha iyi gidiyor.Gazı köklediğimde ejderha gibi kükrüyor.

Ama ben seri üretime sadık olanlardanım.Kaçkere konvertörü taktırmak istedim amma velakin aracı life kaldıran ustalar olmaz biz bunu sökemeyiz demediler onun yerine bu araca takılmaz dediler bende hadi ordan dedim.Desene sen şuna sökmek yemedi.Elin gavuru 20 sene önce takmış,bizimkiler zor işçilik olunca nasıl sıyırsam hesabında.Sanki bedava hayrına yapacak.Fırsatım olduğunda adanada komple egzos yaptıracağım İNŞALLAH.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

Benim scorpiodada konvertör yok.İçi boş.Kırılmış tekrar takmamışlar pahalı olduğu için.En güzeli içini boşaltalım demişler.Sensörler yerinde duruyor aracın çalışmasında bir sıkıntı yok gücü kuvveti yerinde.Konvertör olmayınca büyük motor daha iyi gidiyor.Gazı köklediğimde ejderha gibi kükrüyor.

Ama ben seri üretime sadık olanlardanım.Kaçkere konvertörü taktırmak istedim amma velakin aracı life kaldıran ustalar olmaz biz bunu sökemeyiz demediler onun yerine bu araca takılmaz dediler bende hadi ordan dedim.Desene sen şuna sökmek yemedi.Elin gavuru 20 sene önce takmış,bizimkiler zor işçilik olunca nasıl sıyırsam hesabında.Sanki bedava hayrına yapacak.Fırsatım olduğunda adanada komple egzos yaptıracağım İNŞALLAH.

sanırım bende konventoru bosaltacagım ve oyle kullanacagım ama anlamadıgım konvetoru sokmek ıcın motorun ınmesımı lazım ?  baska bır olay olmasın o  bosaltım kullanacagım yakında sanayiye bı ugrayıp egzozculara danısacagım 

Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

sanırım bende konventoru bosaltacagım ve oyle kullanacagım ama anlamadıgım konvetoru sokmek ıcın motorun ınmesımı lazım ?  baska bır olay olmasın o  bosaltım kullanacagım yakında sanayiye bı ugrayıp egzozculara danısacagım 

Bağzı araçlarda öyle,mesela benim opelin konvertörünü sökemedik motorla kardeş.Ama fordunki öyle değil.

Yorum bağlantısı

Egzozun araci boylesine etkiledgini ilk defa gordum icini boaalttirinca etkilerini gprucegiz

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

çıkışa patates tıkayıp motoru durduran var düşünün... egzosdan rahat çıkış olmaz ise motor dönmez veya zorlanır.

Yorum bağlantısı
Ersin Özkaya
(düzenlendi)

Motor inmiyor sadece kulakları gevsetilip sağa ve sola biraz kaydirip çıkarmışlardı.

tarihinde ersin özkaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

konventoru boşalttıp yerıne taktırdım ıcındekı seramın kendını bıraz parcalamış , o parçaları  susturucuyamı kaçırdı yoksa kendımı eritti belli değil,

ama arabanın kalkışda devirlenmesi çok daha iyileşti, yakıt olaraksa bir düşme yok gbii şuan ve aracın 150 160 a çıkması hala nazlıda olsa biraz daha oda iyileşti. hala baktırıyorum soruna yada satıp kurtulacagım en sonunda

Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

Katalizör dağıldıysa son susturucu dolar ve egzoz sistemini tıkar bunda tereddüt edecek bir durum yok. ben kat dahil full orijinal egzoz yaptırdım  170 180 süratlerde yolculuk yaptığımda dahi 10 litrenin üstüne çıkmadı aracım. Anadığım kadarı ile Tokatın sanayiside sivastan farksız.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Katalizör dağıldıysa son susturucu dolar ve egzoz sistemini tıkar bunda tereddüt edecek bir durum yok. ben kat dahil full orijinal egzoz yaptırdım 170 180 süratlerde yolculuk yaptığımda dahi 10 litrenin üstüne çıkmadı aracım. Anadığım kadarı ile Tokatın sanayiside sivastan farksız.

Maliyeti ne oldu acaba sadece katalizör bin civarı
Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

universal cat lar var 300- 500 arası egzozcular eskiyi söküp üniversali uyduruyor.

Yorum bağlantısı

sanırım susturucuyudad egıstırmek gerek ama en ıyısı satıp kurtulmak aldım alası ısınamadım mondeo ya, 

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
İrfan Aşcıoğlu

Zamaninda nevsehirde emmi ile degistirmistim ben katalitik konvertörü. Benim arabayi sanki birisi arkadan tutup çekiyordu. Ve yakıt tüketimim iki katina çıkmıştı. Degisimden sonra arac artik rahatca hizlanir olmuştu. Yakıt normale dönmüştü. Yan sanayi içi dolu olanindan 480 tl idi taktırdım. Su an sıkıntısız ve arıza lambası da yanmıyor.

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı

Zamaninda nevsehirde emmi ile degistirmistim ben katalitik konvertörü. Benim arabayi sanki birisi arkadan tutup çekiyordu. Ve yakıt tüketimim iki katina çıkmıştı. Degisimden sonra arac artik rahatca hizlanir olmuştu. Yakıt normale dönmüştü. Yan sanayi içi dolu olanindan 480 tl idi taktırdım. Su an sıkıntısız ve arıza lambası da yanmıyor.

SM-J200F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

bende konventorn ıcını bosalttım ama cekıs sorunu ve yakıt hala devam edıyor 

sadece düzelen şey aracın gaza bastgında devırlenmesı arttı yanı guzel ıvmelenıyor dusuk vıteslerde 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...