İçeriğe Yönlendir

Direksiyon Basınç Hortumu Değişimi Sonrası Oluşan Vınlama Sesi

Metin Çilo

Recommended Posts

Metin Çilo

Arkadaşlar konu daha önce açıldı mı bulamadım? Benzer konular var fakat detaylara girilince tam aradığım cevabı bulamadım.

Öncelikle sorunun başlangıcını anlatayım.

Aracı park ettiğim yerden kaldırınca çıktığım yerde biraz yağ birikintisi gördüm kaputu açtığımda motorun sağ taraf alt kısmı komple yağ içinde olduğunu gördüm.

Motor yağında herhangi bir eksilme yok ve yağları karşılaştırdığımda direksiyon hidroliği olduğunu fark ettim.

Yağ haznesinde herhangi bir eksilme yok herhangi bir ses te yoktu.

Bulunduğum yerde ehil usta olmadığından K. Maraş sanayiye gittim.

Usta kontrol etti direksiyon hortumundan olduğunu ve değişmesi gerektiğini söyledi.

Dedim tamam değişelim parça orijinal 375TL yan sanayi 280TL dedim orijinal (fomoco etiketi vardı) takalım.

Parça takıldı yağ sızıntısı kesildi fakat motorda vınlama sesi duyulmaya başlandı. Usta sesin normal olduğunu, parçaların alışması gerektiğini ve zamanla geçeceğini belirtti.

Ustanın ses hakkındaki açıklamasını nasıl yorumlamalıyım?

Teşekkürler

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan
(düzenlendi)

Benzinli focus 2 lerde direksiyon hidrolik borusu, alttan pompaya giriş yerinden patlıyor. Kronik bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Benim aracımda da bu arıza meydana geldi. Ford servisinde 500 tl civarında bir rakama yaptırmıştım. Boşalan direksiyon hidroliği yerine piyasada bulunan en pahalı direksiyon yağını almıştım. 500 gr veya1 lt si 50 tl idi galiba. Eksilen yağ yerine ne marka hidrolik konuldu acaba eklen yağda uyum sorunu olabilirmi? Benim aracımda tamir sonrası böyle bir sıkıntı olmadı.

tarihinde Mustafa Erkan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Hasan Hüseyin Şen

Bu arıza benim aracımda da olmuştu . Parça değişimi sonrası direksiyon eski halini aldı,anlattığınız sese benzer bir durumla da karşılaşmadım.Dikkatli olmak gerekir. Umarım farklı bir sorunla karşılaşmazsınız.

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Valla anlamadım acaba kullanılan yağın kalitesi mi kötü bilemiyorum?

Olmazsa yarın tekrar ustaya götüreyim bakalım ses geçmedi sebep nedendir diye.

Yorum bağlantısı
Metin Çilo

Benzinli focus 2 lerde direksiyon hidrolik borusu, alttan pompaya giriş yerinden patlıyor. Kronik bir sıkıntı olduğunu düşünüyorum. Benim aracımda da bu arıza meydana geldi. Ford servisinde 500 tl civarında bir rakama yaptırmıştım. Boşalan direksiyon hidroliği yerine piyasada bulunan en pahalı direksiyon yağını almıştım. 500 gr veya1 lt si 50 tl idi galiba. Eksilen yağ yerine ne marka hidrolik konuldu acaba eklen yağda uyum sorunu olabilirmi? Benim aracımda tamir sonrası böyle bir sıkıntı olmadı.

500TL yetkili servis fiyatı mı? İnan parçayı ben aldım +işçilik 475TL tuttu. yav şu servisler makul fiyat verseler hiç düşünmeden yetkili servise gitmek lazım ama işte .

Bu arıza benim aracımda da olmuştu . Parça değişimi sonrası direksiyon eski halini aldı,anlattığınız sese benzer bir durumla da karşılaşmadım.Dikkatli olmak gerekir. Umarım farklı bir sorunla karşılaşmazsınız.

Bir yağ kaçağı diye yola çıktık sistemi komple değiştirmeyiz inşallah.

Yorum bağlantısı
Mustafa Erkan

Metin bey ilk çıkardıkları fiyat  850 TL. idi sonra Life Card indirimi + Eski müşteri olmam nedeniyle ekstra bir indirim daha yapıldı. Bence yetkili servise gidip durumu anlatın. Ordan bir tavsiye alamazsanız ustanızın başına ekşiyin derim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Metin Çilo

Arkadaşlar açmış olduğum konuda ola ki başınıza gelme durumunda sorunun kaynağı bulundu.Kullanılan parça ve yağ ile alakalı.

Dün itibarı ile ford yetkili serviste (KEMAK) yapılan gerçekten orijinal direksiyon hortumu ve orijinal ford direksiyon hidrolik yağı ile sorun çözüldü.

Yapılan masraf ise sanayiden yapılan fiyatla fordlife karta yapılan indirimle aynı oldu.

Tecrübe sahibi olmuş oldum yetkili serviste yapılan işlem ve 2 yıl garanti. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...