İçeriğe Yönlendir

Pert Arac Garanti Kapsami


Tacettin Kadı

Recommended Posts

Tacettin Kadı

Herkese merhaba. 2015 model agir hasar kayitli dokker aldim. Arac 2015 in 12. Ayinda trafige cikmis. Fatura tarihi de o zaman. Ne zaman kaza yaptı bilmiyorum ama ben gectigimiz 8. Ayin 15 inde ben trafige geri soktum. Arac aldigimda 4 bin simdi ise 15 bin km oldu. Arac hasar olarak, sol önden darbe almis teker 5 cm kadar gerideydi. Sol taraftaki kapilar hasarliydi. Yürür olarak salincak aks amortisör rot rotil degistirdim ve saseyi cektirdim. Kaportayi elletmedim suan sorun degil ama havalar isininca yapicam. Suanki haliyle 2.500 gibi bir para harcadim. Neyse oralar onemli degil. Benim öğrenmek istedigim bu aracin garanti durumu nedir? Onu merak ediyorum. Hala garanti kapsaminda mi? Agir hasar kayitli olmasi buna engel mi? Bana bu konuda neler soyleyebilirsiniz. Uygulama nedir? Teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

çıkmaz; ama garanti kapsamına olup bu gerekçeyle garantiye almayacakları arızaları ve parçaları da mutlaka olacaktır. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Serviste onarılmayan kısımlar garanti dışıdır diye tahmin ediyorum... 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

düzeltme ve ekleme yapayım, değişenler serviste yapılmadı ise ve orijinal parçalar kullanılmadı ise onlarda garantiye girmez.


kazadan kaynaklı diyerek bir çok arıza da garanti dışına kalabilir.  

Yorum bağlantısı

Trafikten cekilip tekrar girince servis garantiyi surdurmeyecektir. Garanti aracin rutin bakimlari duzenli yapildiginda fabrikasyon hatalarina karsi isleyen bir surec. Belki ufak tefek kazalar gozardi edilr belki ama pert-total yani geneli etkiledigi dusunulerek trafikten cekilen bir arac icin insiyatif alacaklarini dusunmuyorum.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Alp

Bakımlarını düzenli serviste yaptırın hocam. Garanti çalışır merak etmeyin. Fazla detaya gerek yok servisle çok konuşmayın bu konuyu.

Milli servet bu arabalar. Vurulacak yapılacak onemli olan güzel işçilik olması.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Onarım serviste yapılmadıysa servis hiç bir şekilde kaporta ve yürürü garantiye sokmayacak.

Motor konusunda bir hasar var ise ve o da serviste onarım görmediyse, o da garantiye girmeyecek.

Geriye bi elektrik tesisatı kalıyor ki, çokta önemli değil zaten.

 

Pert, ağır hasar tabirleri sigortalar içindir. Servis kaza durumuna bakmaz, onarım durumuna bakar.

Yorum bağlantısı
Tacettin Kadı

Teşekkür ederim. Yarın bir ayrı bir kaç modelin servislerini arayıp nasıl uygulama yapıyorlar öğreneceğim.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel
(düzenlendi)

Kaza sonrası yetkili serviste yaptırılmayan araç ve parçalar garanti dışı dır.periyodik bakımlar da dahil yetkili serviste yapılacak. der sistem :) ama kasko ve sigorta şirketleri anlaşıtı bazı özel servislerde yaptırılan araçlarda yapılan iş kısmı yapana garantisi diger kısımlar garantide dir lakin mutlaka sıkıntılar çıkar ve araç pertten geri geldiyse yani trafikten çıkarılmış sa benim bildim garanti sonlanır.

tarihinde Okan Tansel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Erdem Çağla

normal hasar kayıtlı olsa yani trafikten çekilme ve tekrar girme değil, araç kaza yaptı servise çekildi, exper geldi dosya açıldı misal 15000TL hasar çıktı, servis 3 parça değişim ve  alt takım için bi güzel 15000TL'yi aldı o zaman garantinize bir şey olmaz bunun harici durumlarda caz ederler.

 

Bir de şöyle olabilir, araç garanti kapsamında bayiden çıktı bakımlara servise gidiyor, kaza yaptınız kusurlusunuz karşı taraf sizin trafik sigortanızdan kendi aracını yaptırdı (nasıl oluyorsa bazen karşı tarafın masrafı sizin plakanıza yazılıyor) siz de kendi aracınızı götürdünüz sanayide orijinal far, porya, rot, salıncak vs. gibi parçalarla yaptırıp kaportasını düzelttirip boyattınız. Belge kayıt vs yok. O zaman servis biraz zor garantiden çıkartır. Bunun haricinde aracınıza 12v kayıt kamerası kablosu bile çekseniz elektrik tesisatını garantiden çıkartan servislerimiz var.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...