Servet Aydın 10 Aralık 2016 Paylaş 10 Aralık 2016 6 volt ışıldak aküsü ile takviye deneniyor, adaptör ile evi yakma sakın , şaka biryana elektrik işini bilen birini bul, aküyü çıkarıp dışarda şarj edin yarın 1 Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen 10 Aralık 2016 Yazar Paylaş 10 Aralık 2016 6 volt ışıldak aküsü ile takviye deneniyor, adaptör ile evi yakma sakın , şaka biryana elektrik işini bilen birini bul, aküyü çıkarıp dışarda şarj edin yarınAbi kerem usta var forumdan direk onun yanına ordanda onun elektrikçisine gitcez inşaallahE bundan sonra iyi olursunuz artık. Hayat boyu öğrenme devri.İlmin sonu yok abi inşaallah öğrenecek cook şeyim var Bide abiler + ucunda az bi oksitlenme gördüm sanki ondan olabilir mi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 10 Aralık 2016 Paylaş 10 Aralık 2016 .. İlmin sonu yok abi inşaallah öğrenecek cook şeyim var .. ilim dersen orası karışık.... bilim de şuna Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen 11 Aralık 2016 Yazar Paylaş 11 Aralık 2016 bu sabah işe gelirken bi bakayım dedim sanki hiç bişey yokmuş gibi çalıştı noluyor anlamadım Yorum bağlantısı
Mustafa Gökmen 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 Kutup başları gevşek ve oksitli olmamalıdır. İyi bir elektrikçiye gidip akünüzü ve akünüzün şarj olup olmadığını ölçtürün. Yaz aylarında problem çıkarmayan aküler kış soğuğunda sizi yolda bırakabilir. Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen 11 Aralık 2016 Yazar Paylaş 11 Aralık 2016 Kutup başları gevşek ve oksitli olmamalıdır. İyi bir elektrikçiye gidip akünüzü ve akünüzün şarj olup olmadığını ölçtürün. Yaz aylarında problem çıkarmayan aküler kış soğuğunda sizi yolda bırakabilir. + ucunda biraz oksitlenme görmüştüm sanki pazartesi inşallah çalışır da giderim Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 + ucunda biraz oksitlenme görmüştüm sanki pazartesi inşallah çalışır da giderim ılık su tertemiz yapar.. Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen 11 Aralık 2016 Yazar Paylaş 11 Aralık 2016 ılık su tertemiz yapar..Wd 40 bide balata spreyi de var takmadan da vazelin de süreceğim öyle yapmıslar genelde nette biraz arastırdım da inşallah başka bi sorun yoktur Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 Spreye falan gerek yok, su biraz sıcak olsun. Sonrasında gres yağı daha iyi olabilir. 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 aslında havadan elektron alıyor demektir. kutup başı kendini yok ederek aracın şasisini korumaktadır. (bkz: katodik koruma) 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 Bu yüzden gres türevi ile hava temasını kesmek iyi olacaktır kutup başları için 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 (düzenlendi) Bu yüzden gres türevi ile hava temasını kesmek iyi olacaktır kutup başları için bende çok eski elektronik cihazların baskı devrelerinin + hatları bu nedenle hep yeşermiş ve yok olmuş. ericcson R520 telefonum vardı antika. şu an olsa kullanırdım ancak neredeyse tüm anakartın + kısımları yeşillenmiş kabarmıştı. 11 Aralık 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 aslında havadan elektron alıyor demektir. kutup başı kendini yok ederek aracın şasisini korumaktadır. (bkz: katodik koruma) Lamborghini de vardı o sistem.. yapalım aynısını 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 bende çok eski elektronik cihazların baskı devrelerinin + hatları bu nedenle hep yeşermiş ve yok olmuş. ericcson R520 telefonum vardı antika. şu an olsa kullanırdım ancak neredeyse tüm anakartın + kısımları yeşillenmiş kabarmıştı. Bizde yüksek amper nedeniyle oksit çok hızlı oluyor, hava ile teması kessek dahi kullanılan kimyasallar illaki hava yolu açıyor. Gerçi bu sayede ekmek çıkıyor bize. Pek ses etmiyoruz 1 Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen 11 Aralık 2016 Yazar Paylaş 11 Aralık 2016 O zaman sıcak suyla temizleyip gres yağı sürüp tkıcam ucları cıkartırken takarken bi sıralama varmı yoksa farketmez mi acaba Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 (düzenlendi) ben daralmaya başladım kutup başı eskidi ve çürüdüyse onu da değiştirebilirsiniz. ama takan kişi güçlü sıkmalı herşeyi. çok önemli şeyler değil biraz oksit. iyi sıkılsın başta. 11 Aralık 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 Sökmeye gerek yok, sıkmak daha önemli şu an.. 1 Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen 11 Aralık 2016 Yazar Paylaş 11 Aralık 2016 ben daralmaya başladım kutup başı eskidi ve çürüdüyse onu da değiştirebilirsiniz. ama takan kişi güçlü sıkmalı herşeyi. çok önemli şeyler değil biraz oksit. iyi sıkılsın başta. Abi kızma anlatamadım sökme derken ucuna takılı kablolardan bahsediyorum o kabloları çıkarmadan temizlenir mi kiSökmeye gerek yok, sıkmak daha önemli şu an.. Çok iyi sıkılacak onu anladım abi Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 11 Aralık 2016 Paylaş 11 Aralık 2016 (düzenlendi) Abi kızma anlatamadım sökme derken ucuna takılı kablolardan bahsediyorum o kabloları çıkarmadan temizlenir mi ki Çok iyi sıkılacak onu anladım abi yok yok kızmayız. kızmam. kabloları çıkarmadan temizlenir. sizde birşey yoktur fazla. komple gidenleri bilirim. o zaman değişmek gerekir hatta kablo bile ucu temizlenir. siz bir çaydanlık sıcak suyu alın inin üstüne dökün. tamamdır. 11 Aralık 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen 11 Aralık 2016 Yazar Paylaş 11 Aralık 2016 yok yok kızmayız. kızmam. kabloları çıkarmadan temizlenir. sizde birşey yoktur fazla. komple gidenleri bilirim. o zaman değişmek gerekir hatta kablo bile ucu temizlenir. siz bir çaydanlık sıcak suyu alın inin üstüne dökün. tamamdır. Tamam abi sonra da sıkılacak yerleri kontrol edip güzelce sıkıcam Yorum bağlantısı
İsa Ülkümen 13 Aralık 2016 Yazar Paylaş 13 Aralık 2016 Akünün kutup başlarını temizleyip gres yağı sürdüm pazartesi bugün de nolur nolmaz diye elektrikciye gittim ölçümler normal çıktı. Biraz incelediğimizde de + ucuna bağlanan kablo şarj dinamosuna ve marş motoruna giden kablo yani baya gitmiş resmen dokunmayla dökülüyordu onu uygun bir şekilde onardılar inşaallah bişey kalmadı herkese teşekkür ediyorum 2 Yorum bağlantısı
Recommended Posts