Cemal Uğurel 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Arkadaşlar iyi günler. Benim otomobil forumlarında tecrübem çoktur. Fiesta sahibi olunca bu foruma rastladım gerçekten çok faydalı bir portal oluşturmuşsunuz aracım hakkında merak ettiğim tüm bilgilere kolayca ulaşabildim. İleride araç hakkında tecrübelerim oluştukça ben de yardıma ihtiyacı olan arkadaşlara yardım edebilirsem ne mutlu bana 1 ay kadar önce 1.4 TDCI Comfort modeli bir araç aldım. Aracı expertize soktuğumuzda %90 motor performansı vardı. Biraz motor soğuk çalıştırdığımda çok az siyah duman atma sorunu vardı (Würth enjektör temizleyici kullandım ve bu sorun şu anda yok). Aracın son muayanesinde şanzuman yağı sızıntısı uyarısı verilmiş, ben alırken expertizde de sızıntı var ama damlama gibi değil sadece leke oluşmuş demişlerdi. Şu anda vites geçişlerimde araç ısınana kadar hafif bir zorlama oluyor fakat hani nasıl diyeyim sadece çok dikkat eden fark eder o ısınmış ve soğuk şanzuman arasındaki farkı. Araç ısınınca vites geçişleri çok daha konforlu oluyor. Zaten şanzuman yağı soğukta yoğunlaşan bir yağ ve araç 9 senelik bu sert geçişleri ben problem olarak görmedim. Fakat geleyim asıl probleme. Bu başta alırken de vardı fakat ben çok rahatsız olmadığımdan göz ardı ettim. Araç düşük devirlerde titreme yapıyor. Nasıl bir titreme derseniz hani devir çok düşer ve gaza bastığınızda titreme başlar araç vitesi küçültmenizi ister aynı böyle bir titreme. Aracı 2000 devirlerde kullanırken kesinlikle böyle bir titreme olmuyor. Genelde 1400-1500 devir arası yapıyor ve kalkışta yapmıyor. Mesela İzmir'de yaşayan arkadaşlar bilir Altın Yol'da hız sınırı 82'dir. 80-85 km arası benim 4. vitesim 2200-2400 arası bir devirde oluyor. Vites artırdığımda 5. viteste bu 1700-1900 arasına düşüyor ve o titremeyi yapıyor. Araç vites küçültmemi istiyor. Bu en çok 2. viteste sabit hızda gitmeye çalıştığım ara yollar ve böyle arada derede hız sınırları olan yerlerde beni rahatsız ediyor. Sormak istediğim bu aracın standart vites aralıkları bunlar mı? Yani normal mi? Zira işyerinde 2011 model Fiesta kullanıyorum ve 1500 devirde sarsıntısız bir yolculuk yapıyorum. Eğer bir sorun varsa nereden kaynaklanabilir. Başka bir sebeple bir servise bırakmıştım usta volandan yapabileceğini söyledi(Kullandı aracı) ben volan nasıl böyle bir sorun yaratır bilemedim. Şanzuman kaynaklı olabilir mi? Aracı ilk çalıştırdığımda rölantide bir dişli şıkırdaması geliyor. Gaza bastıkça bu ses yok oluyor. 1-2 km sürünce iyice kayboluyor bunun anlattığım arızayla alakası var mı bilmiyorum ek bilgi olarak vermek istedim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler. Yorum bağlantısı
Misafir 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Sormak istediğim bu aracın standart vites aralıkları bunlar mı? Yani normal mi? Zira işyerinde 2011 model Fiesta kullanıyorum ve 1500 devirde sarsıntısız bir yolculuk yapıyorum. Cemal bey aynı aracın 2006 modelini işyerinde kullanıyorduk. Bahsettiğiniz sorun hiç oluşmadı. Yani normal değil. Belirtmek istedim. Yorum bağlantısı
Önder Özcan 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Araç dizelmiş, dizel aracı düz yolda 2. viteste "gaza basmadan" bırakınca sarsılmadan düşük devirde kendi kendine gitmesi lazım. Yani bahsettiğiniz şey normal görünmüyor. Yorum bağlantısı
Cemal Uğurel 14 Aralık 2016 Yazar Paylaş 14 Aralık 2016 Demek ki standardı bu değilmiş Neden yapabileceğine dair bilgisi olan var mı acaba? Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin 14 Aralık 2016 Paylaş 14 Aralık 2016 Ben de Würth common rail enjektör temizleyici katkısını alacaktım , almadan önce Würth 'e mail attım çok muğlak bir cevap verdiler faydası olur yada olmaz gibi kesin birşey diyemeyiz gibisinden. O yüzden kullanmadım. Yorum bağlantısı
Cemal Uğurel 16 Aralık 2016 Yazar Paylaş 16 Aralık 2016 Araç dizelmiş, dizel aracı düz yolda 2. viteste "gaza basmadan" bırakınca sarsılmadan düşük devirde kendi kendine gitmesi lazım. Yani bahsettiğiniz şey normal görünmüyor. Bugün denedim 2. viteste gaza basmadan rölantide kendi kendine gidiyor. Fakat hızlanmak için gaza bastığımda yine titreyip silkeliyor. Yorum bağlantısı
Yavuz TETİK 17 Aralık 2016 Paylaş 17 Aralık 2016 Abicim merhabalar. Bende yaklaşık bir hafta önce kadar aynı dizel fiestanin cool modelini aldım. Forumda bu konuyla ilgili bir başlık bulabilir miyim derken size rastladım. Dediğiniz aynı sorunu birebir yaşıyorum. Sebebini merak ettim biraz araştırdım debriyaj balatasindan kaynaklanabilecegini söylediler. Fakat bi 6ay önce comfort fiestam vardı onun balatasinin kesin bittiğini bildiğim halde bu sorunu yasamadigim için cevap beni çok tatmin etmedi. Sorunu çözersiniz cevabinizi merakla bekliyorum. Ben bulursam da burdan yazarım mutlaka Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 18 Aralık 2016 Paylaş 18 Aralık 2016 siyah duman ve depoya atılan katkı ile yapılan temizlik bence kilit nokta.. dmanı kesti ise de hala kurum mevcut. ya carbon clean denenecek. hala aynı ise enjketör sökülück teste gidecek. ya derin temizlik ya da revizyon. dyno testindeki beygir ölçümü bunları göstermez Yorum bağlantısı
Recommended Posts