İçeriğe Yönlendir

Xiomi Mi5S Hakkında


Mehmet Pınar
Çözüme git Misafir tarafından,

Recommended Posts

http://www.hepsibura...p-HBV000002NDN5

http://www.hepsibura...aza=Hepsiburada

sizce bunlardan hangisini tercih etmek daha mantıklı redmi daha fazla özellikli gibi 64 gb batarya daha büyük ama daha ucuz anlamadım.

yada başka bir model mi almak gerekir

Mi 5 almak daha mantıklı. Ancak ithalat garantili xiaomilerde garanti işinin pek iç açıcı olmadıgı söyleniyor. Daha uygun fiyata forum sitelerinde satılıyor. Yerinizde olsam oradan alırdım

MI 5s Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı

Mi5 snap dragon 820 işlemcili. Çoğu amiral gemisi denilen 2-3 bin tl ye satılan cihazlardaki işlemci mevcut.

Engin abi parmak izlerini tekrar temiz el ile tanıt, hatta ben sağ elde de sol elde de 2 tane olmak üzere 4 tane tanıttım, rahatlıkla açıyorum masanın üstünde duruyorken de. Aşırı hızlı tanıyor.

Ayrıca ayarlarda home tuşunu dokunmatik olarak ayarlama da var. Sadece dokunarak home işlevi yapabiliyorsunuz. Çok pratik oluyor.

Yorum bağlantısı
Başar Mert

mi5 in şu videosundan sonra korktum ben okadar kolay kırılıyorki ?

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

http://www.hepsibura...p-HBV000002NDN5

http://www.hepsibura...aza=Hepsiburada

sizce bunlardan hangisini tercih etmek daha mantıklı redmi daha fazla özellikli gibi 64 gb batarya daha büyük ama daha ucuz anlamadım.

yada başka bir model mi almak gerekir

Hocam bende uzun zamandır bende bu iki modeli araştırıyorum. Mi5 amiral olarak geçiyor. Redmi pro ara ürün ve yeni çıktı. Özellik ve kalite olarak bence pro daha iyi. Ancak dil konusunda biraz sorun olduğu Universal rom yapıldıktan sonra çözüleceği söyleniyor. Garanti işine gelince ithalatçı garanti insanı korkutuyor ama elektronik biraz şans işi. Yeni en çok bilinen marka garantili telefon da bile işiniz garantiye düşünce bin dereden su getiriyorlar. İnsanı da pişman ediyorlar. Bu arada nerede bulunur bilmiyorum ama delta garantili diye bişey varmış. Ondan almak lazım diyorlar. Garanti konusunda biraz daha güvenilir mis
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Rifat Şeker

Delta garantili hepsiburada yada n11 üzerinden bulunabilir. Delta garantinin ne kadar garanti olduğu konusunda bir şey diyemem fakat 1000 lira verip iki katı fiyat isteyen telefonlar ile aynı özelliklere hatta daha fazlasına sahip olan bir cihaz satın almış oluyoruz. 

 

Diyelim ki ekranı kırdık hani başımıza gelecek en büyük sorunlardan birisi bu olurdu. 23$ dan başlayan fiyatlar ile aliexpress üzerinden getirtip taktırabilirsiniz. Maliyet performans ortada telefonu uzun zamandır inceliyordum aldım kullanıyorum çift hat ihtiyacım var idi. 

 

MIUI ara yüzünü galaxy S3 ten beri kullanıyorum. MIUI arayüzü bir çok modele official yada unofficial olarak port ediliyor. Android'e farklı bir yaklaşım getirdiler. Sürekli güncelleme alırsınız. Şu an AMİRAL gemisi olarak satılan cihazların bir çoğu yada geçen senenin AMİRAL gemisi olarak satılan cihazların bir çoğunda Quadrooter açığı kapatılmadı. MI5 ve diğer cihazlarında bu açık kapatıldı. (Güncelleme konusunda düşüncesi olanlar için)

 

Qualcomm q3 şarj olayı zaten sizi şarj derdinden kurtarıyor. Telefon tasarım olarak gerçekten hoş . 

 

Neyse almak isteyen arkadaşlara bir nebze faydalı olur umarım.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

Ama mı 5 mı yoksa redmi pro mı sorusu hâlâ çözülmedi. Ama f/p olarak ikisi de aynı sayılır. Belki pro bu tık onde. Yani tüketici içine hangisi sinerse alabilr diyebilir mıyız. Yoksa başka bir şeye dikkat edelim mı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen
(düzenlendi)

Redmi pro artıları

amoled ekran, çift kamera, SD kart desteği

Mi5 artıları

işlemci, ddr4 RAM, hızlı depolama, daha iyi kamera sensörü, QC3.0 hızlı şarj.

Bu arada redmi pro 64gb 270 dolar, mi5 32gb 300 dolar yurtdışında. Türkiye de büyük ekran diye fazla fiyat çekiyorlar redmi pro ve mi max a.

tarihinde Ahmet İhsan Akşen tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Başar Mert

evet mi5 + ları daha fazla gibi ama yukarıdaki videoda da redmi ve mi max okadar kolya kırılmıyor bükülmeyle. Yani bu da yere düştüklerinde mi5 daha kolay kırılır anlamına gelmezmi

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

Bir de frekans farkı dolayısı ile her yer de 4G çekmiyor diyorlar. 3G de de mı sorun olur acaba. Şahsen 3G bana fazlası ile yetiyor.

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

3G de sıkıntı yok, 4G de sadece merkezlerde çekiyor, çevre baz istasyonlarında 3G ye düşüyor.
Hayırlı olsun.

Yorum bağlantısı
Mehmet Pınar
On 10.01.2017 at 17:13, Emrah Musalli yazdı:

Redmi pro sipariş ettim. Hayırlısı bakalım.

Hayırlı olsun, detaylı kullanım tecrübelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

Telefon yeni geldi sayılır. Hepsiburada dan aldım. 979 TL. Malzeme kalitesi ve donanım olarak üst düzey. Ve fiyatına göre beklediğimden iyi çıktı. Ancak yazılım konusunda forumlarda yazan durumlar aynı. Bazı sıkıntılar var. Ve global rom yok.  Tam Türkçe değil yani. Rom ve yazılım da xiaomi nin sorun olmayacağını her türlü desteği şimdiye kadar verdiğini söylüyorlar. Velhasıl tel yazılım olarak biraz daha ham. Olgunlaşması gerek yani. Almak istiyorsanız biraz daha beklemenizi ve rom ve yazılım idi cozulunce almanızı tavsiye ederim. Ama ben bu haliyle bile bı kaç yıl kullanırım. Bu hali bile çok iyi geldi bana. Başka soru olursa da cevaplamaya çalışırım

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Mi5 de o sorunlar yoktu işte :)
Hayırlı olsun tekrar, eğer çakma tabir edilen rom yüklü ise : V8.1.2.0.MHQCNDI MIUI 8 versiyonu yükleyip güncelleme alır hale getirebilirsiniz ama Türkçe desteği tamamen gider.
Global ROM için biraz beklemeniz gerekecek.

Yorum bağlantısı
Misafir

Global stable çıkacaktır yakında ve inan o zaman da tam tersini söyleyeceksiniz. Miui kadar iyi bir arayüz görmedim diyeceksiniz. Android için. Kullanıcı tarafı için her şey fazlasıyla düşünülmüş. Ben 5s Plusı ile 1 aydan fazladır kullanıyorum. Gerçekten çok memnunum.

Yorum bağlantısı
Emrah Musalli

Şu an için redmi note 4 yada mi5 almak daha mantikli. ROM falan uğraşmak istemeyen için. Özellikler ayni sayilir zaten

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...