Şener KIRMIZI 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 (düzenlendi) Sabah işe gitmek için evden çıktım ve araca yöneldim.. (Hava sıcaklığı -16 dereceydi. Araç karla kaplıydı) Marşa bastım, Ön cam büz çözücü, arka cam büz çözücü koltuk ısıtma, klima hepsini bir arada açıp araçtan indim ve bir sigara yakıp bitimine kadar dışarıda oyalandım. Araca bindiğimde içeride çok pis bir koku vardı. İşe gitmekten vaz geçip sanayiye gittim, adam marş dinamosundan geldiğini söyledi.. aracı kullanma yolda kalırsın diyince.. Dinamoyu söktürdüm ve ver elini ankara... İşinin ehli olanlar kapıdan girerken kendilerini belli ediyorlar ya ufak tefek şeylerden dahi bilgili oldukları anlaşılıyor, bu hoşuma gidiyor.. İçeri girer girmez Mondeo 2.0 Altarnatörü mü o dedi. Altarnatöre aşırı yükleme olmuş, diyotları patlatmış, diyot tablası değişecek dedi.. Orjinal diyot taplası varmış elinde çok şükür.. hemen değiştirdi ve elinde bir cihaz var dinamoyu kayışla bağlayıp marşa basıyor ve dinamonun elindeki cihaza ne oranda güç verdiğini ölçüyor.. Ustanın nasihatları.. Sabah soğuk havalarda 3 5 dakika motorun kendine gelmesini bekle.. Elektronik aksamları devreye sokma.. Akünun zayıf olup olmadığını düzenli aralıklarla ölçtür.. Aracı kesinlikle vurdurma, En önemlisi mondeo aracı ile kesinlikle ne kendi aracına ne de başka bir araca takviye yapma.. Eğer takviye zorunluluğu gerekirse kutup başları sökülerek boşta ki bir akü ile takviye yapılması gerektiği... 25 Aralık 2016 tarihinde Şener KIRMIZI tarafından düzenlendi 21 Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Teşekkürler, faydalı bilgi oldu bu. Size.i de geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Gecmis olsun Sener Bey, teknik olarak benim aracimda da boyle birsey yasanabilir mi bilmiyorum ama ben kendimce fikir yuruterek arabaya ilk anda cok yuklenmemek adina; once kontak acip 1-2 dk bekleyip sonra arka cam rezistansi aciyorum ve basliyorum on camin buzunu kazimaya. Bitince arabama binip, (arka cam zaten erimis oluyor) onu durdurup, bugu olmasin ve buz kalintilari cozulsun diye ön caminkini aktif hale getiriyorum. 2 Yorum bağlantısı
Sinan Kozan 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 teşekkürler çok faydalı bir paylaşım olmuş. bende sabahları direk klimayı çalıştırıp arka buz çözücüyü açıyordum.bundan sonra yapmayacagım. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Bizler için faydalı bir tecrübe olmuş.. Geçmiş olsun Şener Bey.. Koltuk ısıtmayı ve kaloriferi açtığımda (kaloriferde elektrikli ön ısıtma var) motor resmen anlık bir şok yaşıyor.. Ustanın tespiti bence doğru.. 2 Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 25 Aralık 2016 Yazar Paylaş 25 Aralık 2016 Gecmis olsun Sener Bey, teknik olarak benim aracimda da boyle birsey yasanabilir mi bilmiyorum ama ben kendimce fikir yuruterek arabaya ilk anda cok yuklenmemek adina; once kontak acip 1-2 dk bekleyip sonra arka cam rezistansi aciyorum ve basliyorum on camin buzunu kazimaya. Bitince arabama binip, (arka cam zaten erimis oluyor) onu durdurup, bugu olmasin ve buz kalintilari cozulsun diye ön caminkini aktif hale getiriyorum. Aracıma göre yeni araçlar daha elektronik muhtemelen de olabilir gözü ile bakmak lazım.. Elektronik aksamların hepsini birden açınca gerekli olan elektiriği akü karşılayamıyor ve alternatör devreye giriyormuş, Alternatöre binen aşırı güç diyotları patlatmış Dikkatli olmak lazım Tecrübesiz olmak 300 400 TL.ye maal oluyor 2 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Aracıma göre yeni araçlar daha elektronik muhtemelen de olabilir gözü ile bakmak lazım.. Elektronik aksamların hepsini birden açınca gerekli olan elektiriği akü karşılayamıyor ve alternatör devreye giriyormuş, Alternatöre binen aşırı güç diyotları patlatmış Dikkatli olmak lazım Tecrübesiz olmak 300 400 TL.ye maal oluyor Bununla gecmis olsun sikmayin caninizi, hepimiz neler tecrube ediyoruz, bazen kesemize de yansiyor ama ne yapalim[emoji56] Allah beterinden korusun diyelim, artik birer birer acarsiniz kesin [emoji51][emoji56] 1 Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Geçmiş olsun. İyi bir ustaya denk gelmenizde lehinize olmuş Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 25 Aralık 2016 Yazar Paylaş 25 Aralık 2016 Mehmet abi, usta diyor ki.. Bu araç traktör değil diyor.. Traktör mantığı ile çalışmıyor.. Her şey elektronik aksamla çalışıyor bagaj kapağına kadar diyor.. Kesinlikle akünü düzenli aralıklarla ölçtür problem olmadığından emin ol diyor.. Eğer akün zayıf olur hele hele soğuk havalarda da motor kendine gelmeden elektronik aksamları çalıştırırsan çok büyük zarar verir alternatör araca diyor.. Bir diğer hususda arabanın takviye edilmemesi idi... Neden diye sordum... Çalışan bir aracın aküsüne alternatör doldurmak için güç verir diyor.. Sen diyor aracına takviye aldığında karşı tarafın akü gücü ile alternatörünün verdiği güç sana akacak senin araban marş aldığı anda ise diyor senin aracın alternatörü de senin aracına güç aktaracak ve birden aşırı bir yükleme gerçekleşecek diyor.. Aracın bir çok elektrik aksamına zarar verme ihtimalin çok yüksek dedi... 3 Yorum bağlantısı
Ramazan Turan 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Yozgat'ta çok ihtiyaç olan şeyler, geçen hafta hissedilen -20 dereceyi gördü. İster istemez, cam buz çözücü, kalorifer ne var ne yok çalıştırdım, koltuk ısıtmam yok ama mesaj anlaşıldı. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Geçmiş olsun. Bu bilgili ustayı paylaşabilir misiniz? 1 Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 25 Aralık 2016 Yazar Paylaş 25 Aralık 2016 Geçmiş olsun. Bu bilgili ustayı paylaşabilir misiniz? Hemen paylaşacağım kartını arıyorum, size çok faydali, bilgili ve dürüst bir ford motor ustası da tavsiye edeceğim.. Herkese çok teşekkür ederim.. 1 Yorum bağlantısı
Ahmet Ekici 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Anlık yüklenmemek gerektiğini biliyorduk, belki de kulak asmıyorduk. Neler olabileceğini öğrendik. Geçmiş olsun. Yorum bağlantısı
Murat Kırmızı 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Teşekkürler. Her şerde var bir hayır. Belki sizin başınıza gelen bu talihsizlik bir çok arkadaşımızın aracında sıkıntı olmasını engelleyecektir. 1 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Marşa bastın garibim akü zaten donmuş, motor yağı olmuş 5 kavanoz 100 TL'lik bal. E bırak biraz kendine gelsin kasları ısınsın, 20 30 saniye sonra ne yaparsan yap Geçmiş olsun Şener 7 Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Akü takviye işini de bir sonuca bağlayamadık bir türlü Aracın yüksek model ve pahalı ise + otomatik ise vs vs. Sakın takviye yapma/yaptırma ! Eeee napacak, her akü zayıfladığında yenisini mi alacak ? Veya bagajda stepne gibi akü şarj aleti mi taşınacak ? İlla bir kuş serisi araç mı bulmamız gerekiyor? Bulsak bile kuşun alternatörü yok mu ? Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 25 Aralık 2016 Yazar Paylaş 25 Aralık 2016 Tek seferlik bir işim düştü ama, işinin arasında hiç sıkılmadan her sorduğum soruya kestirip atmadan uzun uzun cevap verdiği için çok teşekkür ediyorum.. Gerçekten esnaflığı öğrenmiş dürüst ve tecrübeli birisi.. Aracınızda elektronik bir sorun olursa ve ANKARA' daysanız bu adamla tanışın derim.. Eğer aracınız Ford ise ve Ankara da usta arıyorsanız kesinlikle ve kesinlikle aramayın şimdi paylaşacağım kişi de tam bir işinin ehli.. Bilgisi ve tecrübesi kendine yetmiyor seminerden seminere koşuyor... Bu kişiye araca bir bakım yaptırdım, kapak taşlatma conta değişimi subap değişimi alt takım ıvır zıvır. 2000 lira verdim ama neredeyse 2 yıl oldu aractan tek şikayetim olmadı... Teşekkür için aradım... Akü takviye işini de bir sonuca bağlayamadık bir türlü Aracın yüksek model ve pahalı ise + otomatik ise vs vs. Sakın takviye yapma/yaptırma ! Eeee napacak, her akü zayıfladığında yenisini mi alacak ? Veya bagajda stepne gibi akü şarj aleti mi taşınacak ? İlla bir kuş serisi araç mı bulmamız gerekiyor? Bulsak bile kuşun alternatörü yok mu Takviye zorunlu hala geldi ise takviye verecek araç aküden kutup başlarını sökecek ve sana saf hali ile takviye verecek 2 Yorum bağlantısı
Serdar Güngör 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Tek seferlik bir işim düştü ama, işinin arasında hiç sıkılmadan her sorduğum soruya kestirip atmadan uzun uzun cevap verdiği için çok teşekkür ediyorum.. Gerçekten esnaflığı öğrenmiş dürüst ve tecrübeli birisi.. Aracınızda elektronik bir sorun olursa ve ANKARA' daysanız bu adamla tanışın derim.. Eğer aracınız Ford ise ve Ankara da usta arıyorsanız kesinlikle ve kesinlikle aramayın şimdi paylaşacağım kişi de tam bir işinin ehli.. Bilgisi ve tecrübesi kendine yetmiyor seminerden seminere koşuyor... Bu kişiye araca bir bakım yaptırdım, kapak taşlatma conta değişimi subap değişimi alt takım ıvır zıvır. 2000 lira verdim ama neredeyse 2 yıl oldu aractan tek şikayetim olmadı... Teşekkür için aradım... Takviye zorunlu hala geldi ise takviye verecek araç aküden kutup başlarını sökecek ve sana saf hali ile takviye verecek Yine kuş serilerine mahkumuz yani ! Diğer araçlarda teyp kodu,cam açma/kapama ıvır zıvır bir sürü risk olur kutup başını sökünce Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 25 Aralık 2016 Yazar Paylaş 25 Aralık 2016 Komik bir durum olabilir ama, Ben hiç denemedim ama, benim bir öğretmen arkadaş var, hemen hemen her gün karşılaşıyorum.. Bunun bir sienası var.. Akü sürekli zayıf bazı sabahta çalışmıyor.. bu arkadaş aküyü söküp eve götürüyor ve Leptop şarj aleti ile aküyü 10 dakikada şarj edip geliyor.. Birazda amperi yüksekmiymiş neymiş şarj aletinin.. Canavar diyor 3 Yorum bağlantısı
İsmail Avcı 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Gecmis olsun,faydali bilgiler icin tesekkurler Vesile ile benim arabayi sabah soguk havada ilk calistirdigimda kaforiferi (klimayi degil) sonuna kadar actigimda arabada hafif sarsinti ve isteksizlik oluyor galiba benzer bir yuklenme oluyor Yorum bağlantısı
Misafir 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Klima koltuk ısıtma neden açtınız ki? Önce ön cam rezistans araba hareket ettikten sonra arka cam rezistans. Yada ilk koltuk ısıtma, sonra ön cam sonra arka cam Yorum bağlantısı
Şener KIRMIZI 25 Aralık 2016 Yazar Paylaş 25 Aralık 2016 Klima koltuk ısıtma neden açtınız ki? Önce ön cam rezistans araba hareket ettikten sonra arka cam rezistans. Yada ilk koltuk ısıtma, sonra ön cam sonra arka cam Ne bilim abi işte hatta kar yağınca apartmanın önünde komşular cam kazırken bende takılıyordum sizde ön cam rezistansı yok mu diye.. bize ön cam rezistansı koltuk ısıtma falan 400 patladı.. açmıyorum artık Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 25 Aralık 2016 Paylaş 25 Aralık 2016 Klima koltuk ısıtma neden açtınız ki? Önce ön cam rezistans araba hareket ettikten sonra arka cam rezistans. Yada ilk koltuk ısıtma, sonra ön cam sonra arka camBen de açıyorum. Çünkü koltuğun ısınmasının da bir süresi var Bundan sonra kaloriferi geç açacağım. 1 Yorum bağlantısı
Serkan Karadağ 26 Aralık 2016 Paylaş 26 Aralık 2016 Geçmiş olsun, bunu da öğrenmiş olduk. Yorum bağlantısı
Misafir 26 Aralık 2016 Paylaş 26 Aralık 2016 Kendilerini çok iyi tanırım. Sizin "mondeo 2.0 alternatör mü?" yazınızdan sonra hangi ustaya gittiniz diye soracaktım. Ve sonrasında kartviziti görünce, tahminimin doğru olduğunu anladım. Adamların işi dinamo. Genel tavırları bu şekilde. Memnun kalmanıza sevindim, Güle güle kullanın Yorum bağlantısı
Recommended Posts