İçeriğe Yönlendir

Mondeo III - Xenon Far Aydınlatma ve Mercek Sorunları

Hasan Aksüt

Recommended Posts

Mehmet Kaya
13 saat önce, Murat Sağdaş yazdı:

Gönder gelsin ;) Sen mercek değişimi yapmadın mı ? [emoji15]

Yaptım yaptım da..

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya
59 dakika önce, Murat Sağdaş yazdı:

Da'sı ???

Boşverrrrrr. 

Yorum bağlantısı
Ozer Oz
On 17.01.2017 at 08:11, Fatih Öztürk2 yazdı:

Selamlar,

İlker Kemal ile görüşün. Farlarınızı yapana kadar size ödünç olarak geçici far verecektir. Bana vermişti. Ayrıca çok ilgili ve bilgili bir arkadaştır.

Eğer gerçekten böyle birşey yapıyorsa hemen gönderirim farları aracı gunluk kullandıgım ıcın numarasını aldım ama henuz gorusmedım .. farsız  sinyalsiz kalmamak ıcın  arayı p goruseyım hafta sonu 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Benim farlar böyle arkadaşlar. Merceğin kararıp kararmadığını söyleyebilir misiniz.

g2MOP0.jpg

r6zO0a.jpg

PnJl7d.jpg

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
1 dakika önce, Mehmet Ali Karakaya yazdı:

Mercek nerde [emoji14]

:biggrin: Valla ben de işte tam anlamadığım için bir sorayım dedim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

foto yanıltır da.. zaten fabrikasyonu jaguar da aynı range de aynı.. merceği ufak. günceller daha iri. dolayısı ile sıfır da olsa vereceği ışık kısıtlı oluyor.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Fotoğrafta gördüğüm morluk gerçekte varsa ampül ölüyor demektir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1 saat önce, Harun Kocaçalışkan yazdı:

Benim farlar böyle arkadaşlar. Merceğin kararıp kararmadığını söyleyebilir misiniz.

Buna fotoğrafla cevap vermek imkansız Harun bey.. 

Ancak, mükemmel bile olsa, verimsiz olduğu kesin, doğuştan yetersiz bu far... 

Hepimiz mondeoları merceğini değiştirip kullanabildik... 

• Beğen 4
Yorum bağlantısı
Ozer Oz
5 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Fotoğrafta gördüğüm morluk gerçekte varsa ampül ölüyor demektir

benim farlar mor yanıyor yanı arkadastakı gıbı . ve daha kkoyuı ısık renkı soguk beyaz lacıvert arası ama camda morluk mevcut baya birde sağ  ampul halojen gıbı sarı yanmaya basladı tonu acıldı  ölümü 

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

benim farlar mor yanıyor yanı arkadastakı gıbı . ve daha kkoyuı ısık renkı soguk beyaz lacıvert arası ama camda morluk mevcut baya birde sağ  ampul halojen gıbı sarı yanmaya basladı tonu acıldı  ölümü 

Sarımsı ton Eğer mercek kararıyor ise oluşur, xenon ampulü beyaz ise. Morlaşma ise xenon gazı ölen ampülde oluşur
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ozer Oz
5 saat önce, Servet Aydın yazdı:

Sarımsı ton Eğer mercek kararıyor ise oluşur, xenon ampulü beyaz ise. Morlaşma ise xenon gazı ölen ampülde oluşur

tesekkur edeırm abı sanırım mercek buyutmeden ampul takmanın bı anlamı yok arkadaşlar haklı... eğer tamamen biterse ampul 1 takım alıcaz yenı artık 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Ampül ve mercek. İkisi aynı vakit yenilense muazzam olur

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Ankara' da olsanız  bir çift trend farı verebilirdim emanet olarak. Kesinlikle mercek modifiyesini tavsiye ederim. Murat Sagdas da bu işleri bilir. Tavsiyelerine kulak verin bence.

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Servet Aydın
14 saat önce, Serkan Toker yazdı:

Ankara' da olsanız  bir çift trend farı verebilirdim emanet olarak. Kesinlikle mercek modifiyesini tavsiye ederim. Murat Sagdas da bu işleri bilir. Tavsiyelerine kulak verin bence.

Çok yardım sever gördüm sizi şevkatlim adminim fotokopicim tonercim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker
4 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Çok yardım sever gördüm sizi şevkatlim adminim fotokopicim tonercim

Benim yerimde kim olsa aynısını yapardı, teveccühünüz efendim..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir Ak

ankara iseniz Oktay Toker var. nette sitesi vs var. o arkadaşta güzel işler çıkarıyor. takip ediyorum.hella gen7 mercek ve uyumlu ds serisi ampul ile efsane olur

Yorum bağlantısı
Misafir
5 dakika önce, Tahir Ak yazdı:

ankara iseniz Oktay Toker var. nette sitesi vs var. o arkadaşta güzel işler çıkarıyor. takip ediyorum.hella gen7 mercek ve uyumlu ds serisi ampul ile efsane olur

Oktay Tokerin vukuatlarını duymayan kalmamıştır. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Herkes İlker Kemal diyorsa bence İlker Kemal'den şaşmayın.
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Ozer Oz
23 saat önce, Serkan Toker yazdı:

Bu forumu bu yüzden seviyorum... daha önce bir çok aracım oldu örnegın önceki laguna idi..  bu kadar yardım sever ve forumdaki ilgi alakayı başka yerde bulamadım..  soruna konu acınca anında cevap gelmesı tavsıye vb gibi.. 

aracım değişsede bu forumda takılmaya devam edeceğim... 

Bu arada ne yazıkkı ankara da değilim. eğer yedek far bulabilirsem yada yolum ankaraya düşerse forumdakilerin ilker dediiği kişi ile iletişime geçip mercekleri öyle büyütürüm  tabii o zamana kadar olurda araç satılmazsa  numarasını mehmet abiden aldım ...

Bu arada uzun farları açınca dünya varmış diyorum ya ... resmen farın aydınlatmasına hasret kalmışım uzunları açıp gezesim geliyor :D 

Yorum bağlantısı
Ömer Türkşanlı

Çöpe atılacak paranız varsa ve çoksa yaptırın sıkıntı yok, hatta çoksa bana verin parayı...
Sakın diyorum, bir Oktayzede olarak.!!

Oktay Tokerin vukuatlarını duymayan kalmamıştır. 

Kalmış demek ki kardeşim
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Arkadaşlar bu ampül konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi.

Bizim ampüller sanırım D2S diye geçiyor. Yabancı sitede şunu buldum. 

https://www.amazon.de/gp/product/B00FQ8AVHS/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&smid=A3JWKAKR8XB7XF&th=1

2'li paketi yaklaşık 320 tl'ye alınabiliyor. Ama aynı ürünü Türkiye'deki sitelerde göremiyorum. Bu fiyat normal mi pahalı mı? Yoksa aradığım ampül bu değil mi?

Yorum bağlantısı
Tahir Ak

Allah Allah. Oktay Toker takip ediyorum ama. şikayetleri ilk kez duydum. tanımam etmem. forum daha iyi bilir tabi. ben kimseyi yanlış yönlendirmeyeyim

Bu arada nette. far tasarım merkezi diye bir yer de var. adamlar süper ilker çıkarıyor gibi. tabi fiyatlar ve işçilik nasıl bilmiyorum

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...