Ahmet Said Avşar 22 Şubat 2017 Paylaş 22 Şubat 2017 (düzenlendi) Merhaba,aracın hangi vites de kaç km hız yaptığı motor durumu hakkında bilgi verir mi? 12 Mart 2017 tarihinde İnan Çınar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 22 Şubat 2017 Paylaş 22 Şubat 2017 Motor degil ama debriyaj durumunu Bir nebze anlatir. Yorum bağlantısı
Ahmet Said Avşar 22 Şubat 2017 Yazar Paylaş 22 Şubat 2017 (düzenlendi) 9 dakika önce, Sani Gerşon yazdı: Motor degil ama debriyaj durumunu Bir nebze anlatir. otomatik biraz önce 0-100 ölçümü yaptım. yakıt:lpg 0-100 12.5 saniye 1.vites 70 km hız 2.vites 120 km hız vites değiştirme devri:6000 şanzıman spor mod bu veriler ile motor durumu hakkında yorum yapılabilir mi? 22 Şubat 2017 tarihinde Ahmet Said Avşar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Serkan Toker 22 Şubat 2017 Paylaş 22 Şubat 2017 Yapılmaz, yapılırsa şanzıman yorumu yapılır. 1 Yorum bağlantısı
Alptuğ Güler 22 Şubat 2017 Paylaş 22 Şubat 2017 belki konuyu saptırmak olacak ama devirdeki hız motor için gösterge olur mu? örnek olarak 98 model mazda 626 aracım 115 bg di ve 3000 devirde 120 km hız yapıyordu şu an 2002 mondeo var 145 bg aynı devirde hızım 108 km falan? bu normal mi? teşekkürler Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 22 Şubat 2017 Paylaş 22 Şubat 2017 Bir saat önce, Alptuğ Güler yazdı: belki konuyu saptırmak olacak ama devirdeki hız motor için gösterge olur mu? örnek olarak 98 model mazda 626 aracım 115 bg di ve 3000 devirde 120 km hız yapıyordu şu an 2002 mondeo var 145 bg aynı devirde hızım 108 km falan? bu normal mi? teşekkürler Aynı motor ve şanzımana sahip olmadığı sürece hız devir orantısı hiçbirşey ifade etmez. Yorum bağlantısı
Misafir 23 Şubat 2017 Paylaş 23 Şubat 2017 Maksimum hız ve bu hıza ulaşmak için harcanan süre miktarı motor ve şanzıman hakkında birçok bilgi veriyor. Yorum bağlantısı
Ümit Kaan 23 Şubat 2017 Paylaş 23 Şubat 2017 2 saat önce, İlkay Başaran yazdı: Maksimum hız ve bu hıza ulaşmak için harcanan süre miktarı motor ve şanzıman hakkında birçok bilgi veriyor. Ekpertiz raporlarında motorun durumu hakkında %80- %70 gibi değerleri bu mantıkta veriyor sanırım, vites aralıklarında ve en yüksek viteste kaç km hıza çıkıyor, ne kadar sürede çıkıyor gibi, videodaki sistemde kullandıkları düzenek bunu gösteriyor. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 23 Şubat 2017 Paylaş 23 Şubat 2017 Ben bu testlere hiç mi hiç itimat etmiyorum. Buna sokana kadar normal otoban gibi bir yola çıkıp kendim basarım araba gidiyor mu gitmiyor mu diye. Arabanın gitmesiyle motor sağlığı anlaşılmaz, bu testler arabayı bangır bangır bagirtmaktan başka bişey değil. İçindeki durumu, pistonların aşınmasını, sibopların ne kadar ömrü kaldığını, contasının delik olup olmadığını, yağ yakıp yakmadığını nerden biliyorlar? Pc sadece devir hız ilişkisini kurup bir değer koyuyor ortaya. Herşeyi bilmez. Kendim alsam da satsam da o cihazlara bağlatmam da, bağırtmam da. Motorun sağlıklı çalışıp çalışmadığı en iyi dinlenerek anlaşılır. Kendini belli eder az çok. Makine gereksiz bence. Yorum bağlantısı
Ümit Kaan 23 Şubat 2017 Paylaş 23 Şubat 2017 4 saat önce, Derviş Dursun yazdı: Ben bu testlere hiç mi hiç itimat etmiyorum. Buna sokana kadar normal otoban gibi bir yola çıkıp kendim basarım araba gidiyor mu gitmiyor mu diye. Arabanın gitmesiyle motor sağlığı anlaşılmaz, bu testler arabayı bangır bangır bagirtmaktan başka bişey değil. İçindeki durumu, pistonların aşınmasını, sibopların ne kadar ömrü kaldığını, contasının delik olup olmadığını, yağ yakıp yakmadığını nerden biliyorlar? Pc sadece devir hız ilişkisini kurup bir değer koyuyor ortaya. Herşeyi bilmez. Kendim alsam da satsam da o cihazlara bağlatmam da, bağırtmam da. Motorun sağlıklı çalışıp çalışmadığı en iyi dinlenerek anlaşılır. Kendini belli eder az çok. Makine gereksiz bence. Ben arabayı alırken bu teste soktuk, motor % 80 küsür bir değer çıktı, aynı gün conta yaktık, ama conta yakmanın motor gücüyle alakası yok gerçi, hortum patlamış, bu testler tam sağlıklı bilgi vermesede, yinede hiç yoktan iyidir. Ölü bir motor, belli bir gücün üstüne çıkamaz sanırım. Yorum bağlantısı
Derviş Dursun 23 Şubat 2017 Paylaş 23 Şubat 2017 Motora kulak veririm, şöyle çıtır çıtır tatlı tatlı çalışıyorsa, gaz verince haddinden fazla bağırıp çağırmıyorsa, dengesiz dengesiz sallantılar sesler yoksa benim için en kral test budur. Hiç de yanılmadım bu konuda 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Şubat 2017 Paylaş 23 Şubat 2017 yağ yaksa radyatörde su olmasa beygir testinde birşey belli olmaz. bujisi falan yoksa belli edeiblir ama. X viteste Y km ye kadar gazlamak ta birşley ifade etmez. 2 Yorum bağlantısı
Kenan Aksoylu 24 Şubat 2017 Paylaş 24 Şubat 2017 2004 model nissan primera aracım vardı, son zamanlarda 500 (beşyüz) kilometrede motordaki yağı yakıp bitiriyordu, (kaçak yok) ama arabanın gidişi çekişi, dyno testi gayet normaldi. 240 kadranı vardı, 230 a kadar çok rahat çıkıyordu. Devir, hız bunlardan yola çıkmak çok sağlıklı bir sonuç vermez sanırım. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts