İçeriğe Yönlendir

Focus 2 - Direksiyon Sola Dönüyor

Sabri Kahraman

Recommended Posts

Sabri Kahraman

Merhaba arkadaslar. 

Aracim 2011 1.6 tdci 109hp 141000. Arac düz yolda giderken hic bir sıkıntı yok ama bozuk yolda özellikle kilit taşlı yolda direksiyon sola donuyor dolayisiyla arabada sola gidiyor. Mart ayında yazlık lastikleri taktigimda farkettim olayi. 2 defa ayri ustaya rot ayari yaptırdım. Ön takimda ve direksiyonda hic bosluk olmadigi, amortisorlerin saglam oldugu soylendi. Lastikler ön-arka , sol-sağ ve çapraz yapıldı düzelmedi. Yazlik lastikler sertlestigi icin önlere kışlık lastikleri taktım, yoldaki bozukluklari daha az hissediyor ama yinede problem devam ediyor. Düzgün yolda sağa sola çekme yok, hiz yaptiğimda titreme yok. Bozuk yolda hizli giredesem veya rampa yukari gaza yuklenerek gidersem direksiyonda dönme olmuyor. 

Bu sorun hakkinda dilgisi olan ve basina gelen varmi acaba.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Alt tabla burçlarında rotlarda sorun yoksa kurcalamayın bence.
Düz yolda sorun yoksa. Sorun yoldadır.

Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman

Ayni yolda farkli araclarla deneme yapiyorum sorun yok ama benim arabai sürerken direksiyonu sürekli sağa doyru cevirmem gerekiyor. Buda cok sinir bozucu geliyor. Birde piskolojikmi bilmiyorum virajlarda araba savruluyor sanki. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Kilit taşlı yollardan bahsediyorsanız arabanın sallanmadık yeri kalmıyor. Direksiyonun dönmesi gayet normal.

Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman

Amortisorlerin Saglam oldugunu söylediler ama sola donmesi normal değil dediler. Ustalara bisey sorulmuyo daha kesin nasil test edilir bilmem ama kasislerden gecerken herhangi bir ses veya vurma  yok. 

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Sola çekmeyi unuttum ben.
Savrulmadayım.
Lastik havalarınız normal mi.

Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman

Normal 32 psı lastikcide rot cuda kontrol etti. Uctanin biri amortisorlerin orjinal hic degismemis 140bin km gecmis, patlak degil ama artik hem bosluk yapmis  hemde gorevini tam yapamiyo olabilir demisti, baska ustada oyle bisey olsa vurma yapar dedi.?

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu
10 saat önce, Sabri Kahraman yazdı:

Ayni yolda farkli araclarla deneme yapiyorum sorun yok ama benim arabai sürerken direksiyonu sürekli sağa doyru cevirmem gerekiyor. Buda cok sinir bozucu geliyor. Birde piskolojikmi bilmiyorum virajlarda araba savruluyor sanki. 

Benzer sorunu  forumda yaşayan çok var. Örneğin bende de çekme yok ancak yolun eğiminden veya bozukluğundan araç çok etkileniyor. Aynı yolda bindiğim diğer araçlarda ( model yılı 16-17) bu şekilde bir etkilenme hissetmedim. Lastik tabanı genişliği falan da etkili olur diyorlar. Ön düzenciye götürdüm problem yok dedi. Galiba fordlar yola biraz fazla hisli. 

Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman

Ustalarda bisey bulamadimi aynisini diyor ama. Ayni model focus ile denedim 2008 clio, 2013 jetta, 2015 jetta ile denedim boyle bisey yok. Tamam yoldan direksiyon etkileniyor ama arac giderken direksiyon  kendini duz konuma topluyor, benimki bu esnada geri toplamiyor solda kaliyo. Ayrica arabamin onceden boyle bi sorunu yoktu yeni oldu.

Yorum bağlantısı
Sabri Kahraman

Forumda bi arkadas on duzen hakkinda bilgi paylasmis. Direkdiyonun duz durmasini saglayan Kaster açisi ve king-pin ayariymis. Ustaya kaster acisini sormustum ve benim arabada boyle ayar olmadigini sadece amortisorun değiştiğini soylemişti. King-pin ayari varmi acaba.

Yorum bağlantısı
Fevzi Göktaş

Aklıma geldiğinden söylüyorum hiç bir bilgim yok.,cant yamuk olabilir mi?

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Bu tür sorunlara genelde lastik hatası sebep olur.. Lastikler yer değişince düzelir.. Ama bu düzelmemiş.

Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu
1 saat önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Bu tür sorunlara genelde lastik hatası sebep olur.. Lastikler yer değişince düzelir.. Ama bu düzelmemiş.

Abi, tam lastikden de diyemiyorum çünkü örneğin sağa veya sola eğimli bir yoldasınız, veya yolda araçlar sürekli  gide gele iz yapmış. Lastiğin bozukluğunu hissetmeyecek kadar yavaş bile gitseniz (15- 20 km/h) bozuk noktaya gelince direksiyon sağa veya sola dönüveriyor. Sanki direksiyon tekeri değil de teker direksiyona kumanda ediyor gibi. Orta ve Yüksek hızlarda lastik de çok etkilidir. O kısmına birşey diyemem.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...