İçeriğe Yönlendir

Sarj etmek akuyu ne kadar daha götürür?

Ersel  Yıldız

Recommended Posts

Ersel  Yıldız

Iyi gunler..Aracimin akusu 72amper mutlu aku. Ne zaman alindigi hakkinda bilgim yok. Uzerine baktigimda siyah renkte gozukuyor. Marsa vurmasinda herhangi bir sorun yok. Gecen kendim ampermetre ile olcum yaptim. 12.5 seklinde bir değer verdi. Bildigim kadariyla 12.8 e kadar cikan degerler iyi olduguna isaret. Hemen her gun aracla yolculuk yapiyoruz.. simdi akuyu sarj ettirmem gerekir mi? Ettirirsem ortalama beni ne kadar daha goturur.? Ya da aku olene kadar kullanip yenisini mi almaliyim? Bu konudaki tavsiyeleriniz nelerdir? tesekkurler :)

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Araç çalışır halde iken 13.8 volt civarında olmalı. İçindeki suyu tahliye edebilen akü kalmadı bildiğim kadarıyla. Aküler hep kapalı tip artık

Haricen şarj ile 16 volta çıkarılan akülerde su kybı açık tip ise olur. Zaten onlara da ilave saf su konur

Yorum bağlantısı
Emre Şimşek
41 dakika önce, Servet Aydın yazdı:

Araç çalışır halde iken 13.8 volt civarında olmalı. İçindeki suyu tahliye edebilen akü kalmadı bildiğim kadarıyla. Aküler hep kapalı tip artık

Haricen şarj ile 16 volta çıkarılan akülerde su kybı açık tip ise olur. Zaten onlara da ilave saf su konur

Şarj edildiğinde voltajın nu kadar arttığını bilmiyordum. Benim akü 1 ay önce 12.3 volt vermişti. Bu mutlu sona geldiğine dair bir işaret midir? Voltajı arttırmanın faydası nedir ki? 12 volt ile çalışan aksama zarar vermez mi?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Formül basit,
Hücre başına 2.25 volt ideal çalışma voltajı
Hücre başına 2.4 volt %80 dolu akü
Hücre başına 2.65 volt tam dolu akü demektir.

Bizdeki aküler 6 hücreli

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

O siyah gözüken tek gözdeki plastik şamadıranın durumu. Şarj ediyormu sağlıklı ona bakmalı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Muhammet Ergün

Yazın akü bitermi yeni öğrendim bitiyor muş.

Dediklerine göre hücrelerden biri ölmüş. Değiştirdik benzinden gaza geçiş de rahatladı gibi.

Yorum bağlantısı
Ersel  Yıldız
Bir saat önce, Muhammet Ergün yazdı:

Yazın akü bitermi yeni öğrendim bitiyor muş.

Dediklerine göre hücrelerden biri ölmüş. Değiştirdik benzinden gaza geçiş de rahatladı gibi.

Benim de basima geldi. Gecen yaz eski focusumla Şanlıurfa ya gitmiştik. Daha once marsinda hic zayiflik yoktu. Bittigine dair herhangi bir belirti de yoktu. Bir cuma namazi cikisinda marsa vurduk araba tık etmedi. Bosaldi gitti. Degistirmek zorunda kaldik

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...