İçeriğe Yönlendir

Motora Sıkışan Yavru Kedi İçin Yol Ortasında Durdu


Sani Gerşon

Recommended Posts

Sani Gerşon

Geçen gün benim de başıma geldi. Araç kameramdan alayım görüntüleri bu akşam.

 

Otoyolda motorundan kedi sesi duyunca yol ortasında duran vatandaş, kaputu açıp kediyi çıkarmak istedi. Araç sürücülerinden yardım isteyen vatandaşa motorsikletliler hariç kimse durmadı. Uzun uğraşlar sonucu motor bölmesinden alınan yavru kedi, otoyoldan uzak bir noktaya bırakıldı.

 

http://www.haberturk.com/gundem/haber/1584267-otomobilin-motoruna-sikisan-kedi-e-5-i-birbirine-katti

  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Hızlıca kenara çekse daha iyi olurmuş, kediyi kurtardığı için de tebrikler.

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Helal olsun diyorum.

 

Ayrıca seyir halindeyken motordan gelen kedi sesini duyabilmek arabanın sessizliğini mi gösteriyor. Benim arabanın motoruna bırak yavru kediyi kaplan falan girse belki anca duyarım heralde. :biggrin:

  • Beğen 10
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

Geçen hafta, akşam eve gitmek için bindim, çalıştırıp camları ve klimayı açtım, içerisi havalansın gideceğim. Bir miyavlama, durdum bekledim bir daha. Kadırımın kenarındayım, yan taraf bahçe, ordan mı geliyor diye beklerken kapattım kontağı, indim. Motorun altına eğilip bakınca sol ön tekerin iç yanında yerde bir ufaklık. Sesini duymayıp yürüyüp gitsem arka teker, kaldırımdan yola açılırken kesin üzerinden geçecek. Çıkarmaya çalışıyorum, bir de korktu kıpırdamıyor yaramaz :)  en sonunda kaçtı gitti de kurtuldu çok şükür.

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
  • Beğen 6
Yorum bağlantısı

saçma sapan bir hareket. hayvan canı insan canından daha kıymetli olmamalı. o arabayı sağa alıp durması 1 saniye fazla süremezdi. otoyolun ortasında durmak kediyi kurtarmak değil başka insanların canına kastetmektir.

 

hayvan ölmesin tabiki sağ şeride geç dur orda çıkar bu yaptığı hareketle kahraman değil rezil benim gözümde .

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
İsa Acar

Videoyu izleyememiştim, henüz izledim. gerçekten tehlike bir hareket olmuş, sonuçları daha kötü olabilirdi.

Yorum bağlantısı
Ali Darbaz

Adam eli sopalı yol ortasında durmuş, deli heralde deyip basar gecerdim. Malesef  intibası kötü adamın.. :) 

 

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Bizim binanın önündede 10 a yakın kedi var. Bir kaç defa motor içinde yakalayınca yaz kış arabaya binmeden dehhh düldül deyip kaputu avuç içi ile tokatlıyorum.

Çevrede kedi köpek varsa motoru çalıştır madan kornaya basmakta fayda var.

Yorum bağlantısı
Erkut Uysal

Yolun ortasında durması diğer sürücüler için kötü olmuş... Kedinin de bir can taşıdığını düşünüp müdahele etmesi on numara... 

Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Kedi için mı motora zarar verir diye mi durmuş bilemeyiz ama ortada durması hariç güzel hareket

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Kedi için iyi niyet güzel, yolun ortasında durması ise ..... kusura bakmasın, o anda gelip çarpsam ne olacak, kediyi kurtarmayı bırakıp kendini kurtarmak için ne yapacaktı acaba :angry:

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Coşkun Basan

Arkadaşın iyi niyetli olduğu kesin fakat keşke yolun ortasında durmasa idi daha iyi olurdu .Can kurtaralım derken nice canlar gidebilirdi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Herkes "yol ortasinda durulmamasi gerekiyordu" demis. Ancak unutulmamalıdır ki o saatte Trafik zaten durma noktasında ve devletimiz metrobus icin emniyet seridini kaldirdi. Yani orta veya sag seridin bi farki olmayacakti duran ve geriden gelenler icin.

Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu
(düzenlendi)

Bu durumda devam edip uygun bir yerde duracaktı, yolda zınk diye durulmaz, öncelik kedi olamaz (hayvanları çok severim bu arada) kedi zaten miyavlamış yani korunaklı bir yerde, yoksa çoktan ölür giderdi, kısaca hatalı kardeş.

tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi
  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Istanbul trafiginde devam eden bi durum yok ki :) zaten 5km hizla gidiyor, dur kalk yapiyor. Ilk dur aninda kontagi kapatmis muhtemelen.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

En sağa güzelce yanaşsa kalan 2.5 şeritten 3 şerit yavaş da olsa akmaya devam edebilirdi. Getz zaten küçük araç şeriti kaplamaz.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Yolda zınk diye durmuşsa yanlış tabi.. Ancak kediyi kurtarmaya çalışması da güzel bir davranış. Ancak kediyi oralara değil de aracına girdiği yere yani kendi semtine bırakmış olsaydı daha bir hayırlı olurdu. O kedicik bir başına oralarda geçirdiği travma da eklenince ölür zaten büyük ihtimalle.

Yorum bağlantısı
Murat_Durmaz

2 ay önce evden çıkıp annene doğru yol almaya başlamıştım. yaklaşık 2 km sonra bir yerlerden kedi sesi geliyordu. ama dışarıdan diyip yola devam ediyordum. baktım sesler kesilmedi ve kırmızı ışıkta durunca sesin ön taraftan geldiğinı anladım. biraz geç oldu ama anladım. hemen kaputu açtım ön panjurun iç tarafında sıkışan yavru bir kediyi kurtarmak için ben ve etrafıma biriken 4 kişi ile 2 çocuk seferber oldu. fakat kedi hırçındi el uzattığımizda tırmaliyordu ve iyice derine iniyordu. takım çantası araçta olmadığı için ön panjuru kırdım ve kediyi kurtardım:) olan ön panjura oldu. ama bu hasarı bana unutturan bir olay yaşandı o gün. burası çok önemli :) yanımdaki çocuk bana "abi bu kediyi geldiği yere götürmek iyi olmazmi"diyince hemen kediyi yakaladık :) ve bir çöpten boş kutu bulduk doğru evimin oraya. kutuyu açtım kediyi bıraktım. işte o anda kedi ile annesinin buluşma anını görmüş olsa idiniz belki de aracı defa bile edebilirdiniz . bunu anlatmak istedim ki başına böyle bir olay gelmemiş bir arkadaşımız için bu yaşadıklarım tecrübe olsun. :)



SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Mustafa Orak

aynı şey otobüs beklerken başıma geldi,kedi motora girmiş arabanın başında bayağı uğraştık çıkartamadık 3 kişi.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...