Mert Yeldan 1 Eylül 2017 Paylaş 1 Eylül 2017 Hazır bayram, şöyle lokum gibi olacak şekilde kavurma tarifi verecek olan var mı? Yorum bağlantısı
Mustafa Şimşek 1 Eylül 2017 Paylaş 1 Eylül 2017 Tv'ler yeterince veriyor bari burada olmasın. Iyi bayramlar dilerim. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 1 Eylül 2017 Yazar Paylaş 1 Eylül 2017 Bari burada olsun. Ben buradan erişmek istiyorum bilgiye. 4 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 1 Eylül 2017 Paylaş 1 Eylül 2017 Biz yedik kavurmayı. Tarife gerek yok. [emoji1] 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 1 Eylül 2017 Paylaş 1 Eylül 2017 Forumda konusu vardı eski üye Hakan Erken detaylı bir tarifini yazmıştı. 1 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Ben bildiğim kadarıyla yazayım. Kuşbaşı doğranmış olan etler, dibi tutmayan tencere ya da tava üzerinde orta ateşte pişmeye bırakılır. Bu arada et miktarına göre ayarlanmış (bir kiloya yaklaşık bir, bir buçuk avuç) ve kuşbaşı doğranmış kuyruk yağı ayrı bir yerde pişirilir. Kuyruk yağının iyice çıkması, kuyrukların iyice küçülmesi gerekli. Bu arada diğer tencerede pişen etlere hiç bir şekilde su, yağ vb ilave edilmez. Sıklıkla karıştırılarak pişirilir. Aklıma bir arkadaşın sözü geldi bu aşamada kavurma sık sık çevirilir,pirzola Nadiren Etlerin bir süre sonra suyunu çıkarması beklenir su miktarı genellikle et miktarı ve Etin dolapta dinlendirilme süresi ile ilgilidir. Bu kısımda ocağın ateşi bir miktar açılabilir. Etler suyunu çekmeye başlayıp cızırdamaya başlayınca diğer tenceredeki kuyruk yağı üzerine dökülür etler sizin tercihinize göre pişinceye kadar sıklıkla karıştırılır. Bir de kısa olan başka bir yöntem var ama bu yöntem genellikle boğa ya da dana Eti gibi etlerle yapılıyor, kuzu Eti'nin yapılmasına da mani değil. Önce kuyruk yağı düdüklü tencerenin altına dizilir. Sonra diğer etler üstüne konur ve pişirilir. Düdüklünün kapağı kapanıp düdüğü indirildikten sonra tenceredeki et miktarına bağlı olarak 15-20 dakika pişirilir. Eğer istediğiniz oranda pişmemişse süre ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun [emoji39] 6 1 Yorum bağlantısı
Emre Şimşek 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Ben bildiğim kadarıyla yazayım. Kuşbaşı doğranmış olan etler, dibi tutmayan tencere ya da tava üzerinde orta ateşte pişmeye bırakılır. Bu arada et miktarına göre ayarlanmış (bir kiloya yaklaşık bir, bir buçuk avuç) ve kuşbaşı doğranmış kuyruk yağı ayrı bir yerde pişirilir. Kuyruk yağının iyice çıkması, kuyrukların iyice küçülmesi gerekli. Bu arada diğer tencerede pişen etlere hiç bir şekilde su, yağ vb ilave edilmez. Sıklıkla karıştırılarak pişirilir. Aklıma bir arkadaşın sözü geldi bu aşamada kavurma sık sık çevirilir,pirzola Nadiren [emoji4] Etlerin bir süre sonra suyunu çıkarması beklenir su miktarı genellikle et miktarı ve Etin dolapta dinlendirilme süresi ile ilgilidir. Bu kısımda ocağın ateşi bir miktar açılabilir. Etler suyunu çekmeye başlayıp cızırdamaya başlayınca diğer tenceredeki kuyruk yağı üzerine dökülür etler sizin tercihinize göre pişinceye kadar sıklıkla karıştırılır. Bir de kısa olan başka bir yöntem var ama bu yöntem genellikle boğa ya da dana Eti gibi etlerle yapılıyor, kuzu Eti'nin yapılmasına da mani değil. Önce kuyruk yağı düdüklü tencerenin altına dizilir. Sonra diğer etler üstüne konur ve pişirilir. Düdüklünün kapağı kapanıp düdüğü indirildikten sonra tenceredeki et miktarına bağlı olarak 15-20 dakika pişirilir. Eğer istediğiniz oranda pişmemişse süre ilave edebilirsiniz. Afiyet olsun [emoji39] Guzelce anlatmissiniz ellerinize sağlık:) Burada ilk bahsedilen kuzu eti mi sadece?Malum inek etine pek kuyruk yağı bulamıyoruz. Diyelim ki arkadaş bir miktar inek eti getirdi. Onu nasıl pisirelim ki yumuşacık olsun? Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Eylül 2017 Yazar Paylaş 2 Eylül 2017 Kuzu eti zaten yumuşak bana dana eti tarifi lazım. 2 gündür kavurma yiyemedim düzgün 2 farklı tarif ile yaptım Yorum bağlantısı
Rifat Berber 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 30 dakika önce, Emre Şimşek yazdı: Guzelce anlatmissiniz ellerinize sağlık:) Burada ilk bahsedilen kuzu eti mi sadece? Malum inek etine pek kuyruk yağı bulamıyoruz. Diyelim ki arkadaş bir miktar inek eti getirdi. Onu nasıl pisirelim ki yumuşacık olsun? Dün akşam düdüklü tencerede hazırlanan dana etine kavurma yedim. Çıkarmaya yakın çok az tereyağ ve kekik eklendi, çok lezzetli ve yumuşacık oldu. Tavsiye ederim. 1 Yorum bağlantısı
Emre Ünal2 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Guzelce anlatmissiniz ellerinize sağlık:) Burada ilk bahsedilen kuzu eti mi sadece?Malum inek etine pek kuyruk yağı bulamıyoruz. Diyelim ki arkadaş bir miktar inek eti getirdi. Onu nasıl pisirelim ki yumuşacık olsun?Emre Bey bu durumda dana iç yağı kullanılabilir. Bence burada püf nokta ikisinin önce ayrı ayrı pişirilip sonra birleştirilmesidir. Dana Eti de olur neden olmasın. Ama et sert ise düdüklüyü deneyin derim hem yumuşacık oluyor hem de lezzeti güzel oluyor. Kuzu eti zaten yumuşak bana dana eti tarifi lazım. 2 gündür kavurma yiyemedim düzgün 2 farklı tarif ile yaptımBence düdüklüyü bir deneyin. Ama piştikten bir süre sonra yiyin tam soğumaya yakınken mesela. 1 Yorum bağlantısı
Arda Bülent Güzel 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Dana Eti içinde Emre beyin dediği yöntem en doğrusu. Önce koyunun yağı tencere içinde eritilir. Su halinde iken koyun yağının erimeyen iç yağları çıkartılır ondan sonra bir gün beklemiş dana Eti küçük şekilde doğranır ve koyunun sıvı haline gelmiş yağın içinde kızartılır. Bu esnada dana Eti suyunu bırakır. Et suyunu çekene kadar bekletilir. Bu esnada kesinlikle tuz atılmaz. Eti'n altını kapatmadan önce tuz atılır ve iyice karıştırılır. Ve biraz soğutup afiyetle yenirbuda dana kavurma fotosu. Daha yeni yaptım dediğim tarifle ve lokum gibi. Bana afiyet olsun 3 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Tamam kim ısmarlıyor şimdi Kuzu eti zaten yumuşak bana dana eti tarifi lazım. 2 gündür kavurma yiyemedim düzgün 2 farklı tarif ile yaptımBana getir yapayım 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Odun atesinde olursa kuyruk yagiyla birlikte on numara olur 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Şentürk 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Aynen, kavurma dediğin odun ateşinde olur, kavurma işi bittikten sonra o korun üzerine biraz et koymadan olmaz 3 Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Eylül 2017 Yazar Paylaş 2 Eylül 2017 Tamam kim ısmarlıyor şimdi Bana getir yapayım Beyefendi, iki kere aradım, aradığınız kişiye ulaşılamıyor. Uçuyor ya da kaçıyor olabilir dedi. 2 Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Uçak kullanan biri için çalışma günleri hariç telefon, fly modunda artık Yorum bağlantısı
Bekir Memur 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 Et lokum gibi ağızda erisin isteniyorsa buzluktan çıkarılacak eridikten sonra doğranacak daha sonra zeytinyağı ve süt karışımı ile bir kaba alınıp yaklaşık 12 saat buz dolabının alt kısmında bekleyecek ve arada sırada dolap açılıp karıştırılacak. Pişirme zamanı gelmeden dışarı çıkarılacak ve etin oda sıcaklığına gelmesi beklenecek. Oda sıcaklığına ulaşan et hafif yağlı kızgın tavaya birden atılacak ve tava içindeki et ile fazla oynanmadan arada sırada çevirilerek suyunu bıraktırmadan pişirilecek. Bu benim tarifim gayet lokum gibi ve içi sulu sulu bir kavurma oluyor. İstenirse marine karışımına kekikte katılabilir fakat ben etin kendi doğal tadını sevdiğim için kekik koymuyorum. Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Eylül 2017 Yazar Paylaş 2 Eylül 2017 Uçak kullanan biri için çalışma günleri hariç telefon, fly modunda artık E o zaman kavurmam nerede demeyeceksin Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 2 saat önce, Servet Aydın yazdı: Uçak kullanan biri için çalışma günleri hariç telefon, fly modunda artık Vaay fly mode on.. Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 E o zaman kavurmam nerede demeyeceksinPazartesi isterim. Hâlâ bekar modundayım Vaay fly mode on.. Naparsın işte. Uçak kullanınca böyle oluyor Yorum bağlantısı
Mert Yeldan 2 Eylül 2017 Yazar Paylaş 2 Eylül 2017 Naparsın işte. Uçak kullanınca böyle oluyor Kuşadası'ndan gelip alabilirsin, atla Cessna ya kumsala in Yorum bağlantısı
Servet Aydın 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 İzmir Aliağadan yakıt alayım. Ucuz olur Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 2 Eylül 2017 Paylaş 2 Eylül 2017 36 dakika önce, Servet Aydın yazdı: İzmir Aliağadan yakıt alayım. Ucuz olur Aliağa dan az önce geçtim. Yakıt da hiç ucuz değildi. Hatta niye ucuz değil diye düşündüm. Yorum bağlantısı
Recommended Posts