İçeriğe Yönlendir

OGS - HGS Kaçak Geçiş Ağlama Duvarı


Mustafa Tüfekçi

Recommended Posts

Mustafa Tüfekçi

 plakanın  mührüne vida deliğine yok çerçevesindeki siyah  şerite harfin italik mi Fransız kesik mi olduğuna takılıyoruz. güzel. ama araca ait mi ona gelince, kanayan yaramız istanbulda  bilmem kaç tane sahte plaka var. hatta sahtenin sahtesi bile olabilir :)  o derece.

sonra  her yere otoban serbest geçiş sistemi kuruyoruz. araca ait olmayan geçişleri  plakaya ceza yazıyorsunuz araç taksi geçen panelvan. sonra hata varsa itiraz et diyorsunuz. itiraz edince plakan kopyalanmış diyorsunuz.  napayım diyince dava et diyorsunuz. savcıya  dil doküyoz sonuç alamıyoz  emniyete laf anlatıyoruz  sonuç alamıyoruz. ceza nolcak diyince  cevap alamıyoruz. sonra bi vergi memmuru bi e -haciz koyar oh mis :D devlet  bastığı plakanın  kontrolünü yapamıyor diye   vatandaş patinaj çeker.

 

 

onca yer app plaka basarken  basım yapanları yakalamayıp  app kullananlara ceza yazarsınız. app kullanmayanada neden app plaka ile kopya plakan var diye ceza yazarsınız. :D 

 

aracı satarız   kaçak geçiş cezası 1 sene sonra tebliğ edilir.  derdini anlatacan araba senin değil plaka senin değil. satış evrağı yollarsın bir sürü evrak hazırlarsın. hop yine mahkemeye söyle der.

 

ogsden bakiye  düşer hgs ye kaçak geçiş yazar onu düzelt dersin diğer isteğinle araya kaynatır. zaten bugün başvurursun 4 ay sonra olumsuz cevabı alırsın. sonra oılumsuz başvuruna itiraz kaydı açar yine ne zaman sonuçlanır belli değil.

 

daha çok dert yanacak yer var ama öğle yemeğinin saati geçecek :D

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi

Eskiden plakayı sorgulayıp araca ait mı değil mi bakıp ceza yazıyorlarmis. Bu çoğu şeyi kısıtladilarya sorgulama olarak. Hani hain ellere bilgilerimiz geçmesin diye.  Ondan beri kontrol yok bam bam bam ceza yazıyor. İşin saçması ortak geçiş sistende benim OGS var ama plakaya kopyalama olayından dolayı plakadan tespit yapmasın diye sildim diye . serbest geçişte OGS bakiyesi düşüyor HGS ceza yazıyor. Eskiden ne güzel OGS OGS den geçer cezalık durum varsa OGS den ceza yerdik. OGS den geçip para ödeyip HGS den niye ceza yazıyon. Bu arada HGS birimi OGS biriminden OGS birimi HGS biriminden kopuk. 

 

Yani nereye elinizi atalım da elimizde kalmasın bilemiyorum.

 

Zorda kalmadıkça otoban kullanmıyorum. Bir bu hikâyelerden iki bu hız koridoru diye paralı otoyolda ogsmden beni cezalı duruma dusurme için tezgâh kurulmuş havasından

Yorum bağlantısı
Gürkan Çakıroğlu

Gerçekten sıkıntılı olaylar, vatandaşa bu kadar eziyet...

2003 yılında düzenli olarak plakama yazılan cezalar adresime gelmeye başladı; her ay en az 2-3 makbuz, Antalya Serik kırmızı ışık ihlali, Çolaklı hatalı park, Alanya hız sınırı ihlali vb. ancak ben İstanbul'da yaşıyorum ?

5-6 ayda toplam rakam 10 bini geçti, maliyeye gittim "yapacak bir şey yok ödeyecek öyle itiraz edeceksiniz". Emniyete gittim "biz bir şey yapamayız, savcılığa gidin". Savcılık dilekçeni alıp işleme koymaktan öteye gidemez...

Ben öğretmenim ve görev yerim İstanbul, cezalar hep okul zamanı...

Sonuç ne mi oldu ?

Allah razı olsun bir polis memuru ceza makbuzunun köşesine "Beyaz Doğan Slx" yazarak beni kurtardı ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...